Osijek vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L D L L W
  • Opus Arena
  • Početak: 02. prosinac 15:00
Forma:
W D D D W
DOMAĆIN 3.20
Remi 3.20
GOST 2.20
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Derbi HNL-a ovog vikenda igra se u subotu, kada će snage odmjeriti Osijek i Rijeka, dvije momčadi koje uvijek s velikim ambicijama ulaze u jesenski dio sezone.

Domaća momčad pokušava pod Zoranom Zekićem uloviti priključak s vodećima, nakon niza slabih utakmica koje su je izbacile iz kruga onih koji bi sljedeće sezone trebali igrati u Europi. Osijek drži peto mjesto i kaska za Goricom te si ne smije priuštiti nove neuspjehe, ako želi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

No, problem Osječana je kompliciran, jer momčad cijele jeseni igra slabo u obrani, što je nemoguće nabrzinu ispraviti. Marko Malenica često je kao na streljani i nije mu jednostavno sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Sada pod Zekićem Osijek pokušava očvrsnuti, a Rijeka će biti izazov po mjeri. Slavko Bralić i Andre Duarte pokušat će na pozicijama stopera odraditi dobar posao, no istina je da će im zapravo morati pomagati cijela momčad.

Što se ofenzive tiče, tu ovaj slavonski klub bolje stoji, s Ramonom Mierezom i Kristijanom Lovrićem koji predstavljaju opasnost za svakog protivnika. U posljednje vrijeme priključuju im se i mladi, poput 17-godišnjeg Antona Matkovića koji je zabio Dinamu i predstavlja obećavajuću budućnost ovog kluba. Dodajmo im odličnog Miju Caktaša u sredini terena pa je jasno da ova osječka momčad ima svojih aduta.

S druge strane, Rijeka pod trenerom Željkom Sopićem i dalje je čvrsto u borbi za naslov prvaka. No, stručnjaci vjeruju da će prije ili kasnije posustati te tako prepustiti prve dvije pozicije Hajduku i Dinamu.

Ipak, zasad Riječani još dobro guraju, s Marcom Pašalićem koji je u toliko dobroj formi da ga je mnogo koristio i Dalić s hrvatskom reprezentacijom. Marko Pjaca se pak oporavio od ozljede mišića i trebao bi kandidirati za nastup u ovoj utakmici.

Od ostalih vrijedi izdvojiti Franju Ivanovića koji je još jedan opasni riječni ofenzivac, dok u sredini terena glavnu riječ vodi Niko Janković, iznimno talentirani veznjak s Rujevice. Obrana pak gostiju s Matejom Mitrovićem i Emirom Dilaverom također igra vrlo dobro, a Nediljko Labrović joj daje dodatnu sigurnost među vratnicama.

Sve u svemu, čeka nas na krasnom stadionu Opus Arena jedna odlična utakmica, u kojoj golovi definitivno ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
16.09.23 Rijeka2:1Osijek HNL
27.05.23 Osijek1:1Rijeka HNL
02.04.23 Rijeka1:1Osijek HNL
21.01.23 Osijek1:1Rijeka HNL
10.09.22 Rijeka0:3Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Šime Gržan (kartoni), Kristijan Fućak (ozljeda koljena).

Rijeka: Bruno Goda (kartoni).

Rijeka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč tome što je Osijek u ulozi domaćina i vrlo je motiviran napokon se trgnuti, kladionice u Hrvatskoj svejedno su Rijeku proglasile favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim ovaj put slažemo, jer Osijek nije dobro prošao u nedavnim dvobojima protiv Dinama i Hajduka. Sopićeva momčad na sličnom je nivou svojim najvećim rivalima pa bi domaćin trebao imati mnogo problema ove subote, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Rijeke, uz koeficijent 2.20 u kladionici bet365.

Iako je ulog velik, Osijek je pokazao ove jeseni da u njegovim utakmicama uvijek ima prostora za postizanje pogodaka. Zato će neki odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 1.76 u kladionici 22bet.

Dio iskusnih igrača odlučit će se u ovom derbiju za umjerenu varijantu i odigrati neku od kombinacijskih oklada u kladionici 20bet. Izdvajamo okladu X2 na Rijeku uz više od 1.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.70.

Kladiti se možete i na kornere. Zanimljivo djeluje oklada na više od 9.5 kornera, što ide uz kvotu 2.20 i lako bi se moglo pretvoriti u realnost, s obzirom na težnju i jednih i drugih da prebace igru u protivnički kazneni prostor.

Za kraj, spomenimo još dvije opcije. Prva je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz koeficijent 2.14, što je čest slučaj u hrvatskim derbijima. A odigrati možete i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.65, što nikog ne bi iznenadilo da vidimo u subotu na Opus Areni…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top