Astana vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Konferencijske lige

Forma:
D D W W L
  • Astana Arena
  • Početak: 30. studeni 16:30
Forma:
W D L D W
DOMAĆIN 3.70
Remi 3.75
GOST 1.98
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao i tijekom ljeta, Dinamo ovog četvrtka ponovo gostuje u Kazahstanu, gdje će još jednom odmjeriti snage s Astanom.

Zagrebačka momčad pod trenerom Sergejom Jakirovićem muči se u Europi posljednjih mjeseci i nalazi se na posljednjem mjestu u svojoj skupini. No, trijumf kod Astane sve bi promijenio i vjerojatno odveo Dinamo do europskog proljeća, zbog čega je upravo ovog ključna utakmica grupne faze Konferencijske lige.

U kadru za ovu utakmicu trebao bi biti Bruno Petković, povratnik nakon ozljede koja ga je mučila kroz listopad i studeni. Dinamov napadač pokušat će vratiti formu s kojom je ušao u sezonu, kada je bio najbolji pojedinac u “modrim” redovima.

Jakirović u napadu još ima nekoliko zanimljivih rješenja, poput Antonija Marina i Sandra Kulenovića, a tu je i iskusni Josip Drmić koji svojim golovima povremeno napravi razliku na terenu.

U veznoj liniji pak definitivno vrijedi izdvojiti Martina Baturinu o čijem odlasku iz Dinama se već počelo pisati, što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti na travnjaku. Dario Špikić još je jedan mladić koji ima veliki potencijal, a Gabriel Vidović također bi trebao dobiti minutažu, nakon što je presudio za vikend u derbiju s Osijekom.

Što se pak obrane tiče, tu Dinamo tek traži dostojne zamjene za Šutala i Livakovića. Trenutno je među vratnicama Danijel Zagorac, a u zadnjoj liniji Stefan Ristovski i Boško Šutalo koji će biti na ozbiljnom ispitu u četvrtak u Kazahstanu.

S druge strane, Astana nakon tri poraza u nizu od Dinama želi pod vodstvom Grigorija Babajana napokon prekinuti crni niz, što bi joj vjerojatno bilo dovoljno da prođe dalje.

Kazahstanski klub nije tako jak kao što je bio u nekima od prethodnih sezona, no još uvijek gura u Europi i neće se predati do posljednjeg kola. Tu je i dalje Marin Tomasov kao važan čovjek u ofenzivi, dok se na golu nalazi Josip Čondrić, još jedan hrvatski nogometaš.

Vrijedi svakako izdvojiti još Abata Ajmbetova u napadu, najboljeg strijelca ove ekipe, a u ofenzivi djeluje i Gambijac Dembo Darboe na kojeg će Dinamova obrana također morati paziti.

Sve u svemu, Dinama na Astana Areni čeka motiviran protivnik željan europskog uspjeha, no kvaliteta je definitivno na strani zagrebačkog kluba…

Prethodni dvoboji:
21.09.23 Dinamo5:1Astana EKL
02.08.23 Astana0:2Dinamo LP
25.07.23 Dinamo4:0Astana LP
14.08.18 Dinamo1:0Astana LP
07.08.18 Astana0:2Dinamo LP

Izostanci i ozljede:

Astana: nema značajnih izostanaka.

Dinamo: Kačavenda L. (ozljeda koljena), Stojković L. (ozljeda koljena).

Astana ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč posljednjem mjestu u skupini, kladionice u Hrvatskoj svejedno su proglasile Dinamo favoritom na gostovanju u Kazahstanu ovog četvrtka.

Mi se s tim definitivno slažemo, jer “modri” su igrali triput u 2023. godini protiv Astane i svaki put su uvjerljivo pobijedili. Možda Jakirovićeva momčad nije na svom vrhuncu, no vjerujemo da će uspjeti uloviti posljednji vlak za europsko proljeće, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Dinama, uz koeficijent 1.98 kojeg nudi kladionica 20bet.

Igrat će se ovaj dvoboj po teškim zimskim uvjetima, s visokim ulogom, zbog čega vjerujemo da se ne može pretvoriti u golijadu. Zato će neki odigrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, uz kvotu 2.18.

Po istoj logici ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, što ide uz tečaj 2.17. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz koeficijent 2.00, što je sasvim realan scenarij u ovako važnom europskom dvoboju.

Ako ste pak uvjereni u dominaciju zagrebačkog kluba, kladionica bet365 vam nudi dvije zanimljive mogućnosti kako podebljati tečaj. Prva je oklada da Dinamo pobjeđuje bez primljenog gola, uz kvotu 3.50, a možete odigrati i poluvrijeme/kraj 2/2, uz tečaj 3.00. To postaje dobitno ako “modri” povedu u prvom poluvremenu i sačuvao svoju prednost do posljednjeg sučevog zvižduka.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Naime, dobit ćete 2.40 ako tipujete na gol Brune Petkovića, dok je kvota 3.60 da će poentirati Gabriel Vidović. S druge strane, na Abata Ajmbetova koeficijent je 3.10, a 3.20 možete uzeti ako mislite da će zabiti Dembo Darboe

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top