Manchester City vs. Leipzig – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
W W W W D
  • Etihad Stadium
  • Početak: 14. ožujak 21:00
Forma:
W L W D W
Manchester C.
Poluvrijeme/kraj: 1/12.00
Leipzig
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ulazimo u posljednji tjedan utakmica osmine finala Lige prvaka, a ovog utorka ćemo saznati tko će proći dalje u dvoboju Manchester Cityja i Leipziga.

Iako je kladionice u Hrvatskoj vide kao prvog favorita natjecanja, momčad Pepa Guardiole nije uspjela ostvariti prednost u prvoj utakmici pa sve kreće u uzvratu od rezultata 1:1, a na nebesko plavima je dokazati da su moćniji od njemačkog suparnika.

Guardiola će se prije svega uzdati u svog napadača Erlinga Haalanda koji je zabio već 28 golova u Premiershipu, a redovito trpa i u Ligi prvaka pa se očekuje da zatrese mrežu i u ovoj važnoj utakmici, u kojoj bi Manchester City trebao dominirati u posjedu lopte.

Za dominaciju će se pokušati pobrinuti Kevin de Bruyne u sredini terena, kao jedan od najboljih veznjaka današnjice, dok će ofenzivno djelovati Phil Foden i Jack Grealish, kao i Riyad Mahrez koji se u posljednje vrijeme izborio za veliku minutažu kod katalonskog stručnjaka.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li priliku od prve minute dobiti argentinski junak Julian Alvarez, još jedan talentirani napadač, a Guardiola prije svega očekuje ozbiljnost svoje zadnje linije koja je kompletna za ovaj susret, uključujući Johna Stonesa i Kylea Walkera čije ozljede su napokon stvari prošlosti.

S druge strane, momčad Marca Rosea sigurno je zadovoljna što ulazi u egalu u ovaj okršaj, no sada mora dokazati da se može ravnopravno nositi s Manchester Cityjem do samog kraja.

U prvoj utakmici ponovo se proslavio naš mladi branič Joško Gvardiol, strijelac izjednačujućeg pogotka koji je poentirao i za vikend protiv Borussije Mönchengladbach pa se pitamo može li možda nastaviti svoju veliku seriju, unatoč tome što igra na poziciji stopera.

Ozljeda mišića Christophera Nkunkua predstavlja najveći problem za Leipzig pa će se najviše u ofenzivi očekivati od Time Wernera, dok se svojim blistavim trenucima nada i talentirani Dominik Szoboszlai, još jedan tehnički potkovan mladi igrač u redovima njemačkog kluba.

Za ovaj susret trebao bi biti spreman i Dani Olmo koji voli velike utakmice, a Emil Forsberg još je jedan borbeni igrač koji može svojim potezima zakomplicirati utakmicu na stadionu Etihad, gdje će Manchester City ipak biti u ulozi apsolutnog favorita za prolazak dalje…

Prethodni dvoboji:
22.02.23 Leipzig1:1Manchester City LP
07.12.21 Leipzig2:1Manchester City LP
15.09.21 Manchester City6:3Leipzig LP

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Mendy B. (suspenzija).

Leipzig: Diallo A. (ozljeda koljena), Gulacsi P. (ozljeda koljena), Nkunku C. (ozljeda mišića), Schlager X. (ozljeda gležnja).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Leipzig u prvom dvoboju odigrao dobru utakmicu i zasluženo izbjegao porez, mi vjerujemo da mlada njemačka momčad ipak u ovom trenutku nije u stanju ravnopravno parirati najmoćnijima u Europi.

Manchester City svoj je fokus u velikoj mjeri usmjerio na Ligu prvaka ove sezone i nema namjere ispasti u osmini finala. Guardiola će tražiti žestoke napade od prve minute i teško da Leipzig to može izdržati na Etihadu. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.00 u kladionici bet365, što postaje dobitno ako domaćin povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju.

Primamljivo djeluje i opcija da Manchester City zabija u oba poluvremena, uz kvotu 2.00, a neki će definitivno odigrati i hendikep F+2 iliti -1.5 na Manchester City, uz tečaj 2.03 u kladionici 22bet, što znači da domaćin mora pobijediti s najmanje dva razlike.

Ima smisla u ovom dvoboju očekivati i golijadu, s obzirom na to da je posljednja utakmica ovih suparnika na Etihadu završila rezultatom 6:3. Zbog toga će neki odigrati okladu na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, na što možete uzeti koeficijent 2.52.

Spomenimo i klađenje na kornere, jer dobit ćete koeficijent 1.76 na više od 9.5 kornera, što je izgledno, dok je kvota 1.95 na okladu da Leipzig dobiva više kartona na utakmici, što također djeluje obećavajuće.

Ako se odlučite kladiti na strijelce, dobit ćete 1.57 na gol Erlinga Haalanda, što postaje 3.00 ako to bude prvi gol na utakmici. Na Riyada Mahreza kvota je 3.10, a s druge strane dobit ćete 4.75 ako zabije Timo Werner, a kad 19.00 na gol Joška Gvardiola.

Za kraj spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.35, što možemo očekivati u utakmici u kojoj će se mnogo toga događati u kaznenom prostoru…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top