Osijek vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D L L L D
  • Gradski vrt
  • Početak: 12. ožujak 17:30
Forma:
L W L W W
DOMAĆIN 2.73
Remi 3.30
GOST 2.58
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje u HNL-u je na rasporedu repriza dvoboja kojeg smo gledali prije samo desetak dana, jer Osijek i Hajduk ponovo igraju međusobno u Gradskom vrtu.

Domaća momčad pod novim trenerom Borimirom Perkovićem u seriji je od šest uzastopnih utakmica bez pobjede, no šok terapija čini se da je upalila, jer odmah nakon smjene Renea Ponsa Osječani su odigrali odlično u Maksimiru i remizirali s Dinamom.

Sada se pak žele revanširati Hajduku za ispadanje iz hrvatskog Kupa i tako pokazati navijačima da su spremni zadržati mjesto koje sljedećeg ljeta vodi u Europu, s kapetanom Milom Škorićem koji se vratio u obranu, kao ključnim čovjekom ove osječke generacije.

Perković se nada da će baš u ovom derbiju proigrati Ramon Mierez, koji je bio prilično rezerviran ove sezone i nije radio razliku na terenu u važnim utakmicama, iako se radi o napadaču koji je bio ne tako davno najbolji strijelac HNL-a.

Nakon ozljede koja je ružno izgledala polako se u pogon vraća i Kristijan Lovrić, koji sigurno ima motiv dokazati se novom treneru, nakon što pod prošlim nije briljirao.

Važan igrač u momčadi Osijeka svakako je i Mijo Caktaš u sredini terena, vrlo efikasan kad se ubaci u ofenzivu, dok Vedran Jugović i Darko Nejašmić također imaju bitnu ulogu u veznoj liniji i pokušat će uspostaviti dominaciju na travnjaku.

A Hajduk je s druge strane također u krizi pod Ivanom Lekom, o čemu svjedoče porazi od Dinama i Lokomotive u posljednja dva dvoboja HNL-a.

Time su se Splićani oprostili od borbe za naslov prvaka, a Leko mora probuditi momčad inače bi mogao ubrzo ostati bez posla. Kao i uvijek, u Gradskom vrtu mnogo će se očekivati od Marka Livaje, najboljeg strijelca HNL-a ove sezone, a minutaži se nada i Nikola Kalinić.

Dobra vijest za goste je povratak na travnjak Anthonyja Kalika i Tonija Borevkovića, bez kojih je Hajduk izgledao prilično slabo prethodnih tjedana, a puno se u ovoj utakmici očekuje i od Filipa Krovinovića u sredini terena koji će sudjelovati u kreaciji, a pokušat će i zaprijetiti golu Osječana.

Hajdukov najveći problem ostaje obrana u kojoj mladi Luka Vušković sa 16 godina još nije spreman igrati iz kola u kolo na vrhunskom nivou, a slab je i Chidozie Awaziem pa Hajduk sigurno čeka teška utakmica u defenzivi u ovom derbiju…

Prethodni dvoboji:
01.03.23 Osijek1:2Hajduk KUP
05.11.22 Hajduk3:1Osijek HNL
28.08.22 Osijek2:1Hajduk HNL
03.04.22 Osijek0:0Hajduk HSK
19.12.21 Hajduk0:0Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: nema značajnih ozljeda.

Hajduk: Emir Sahiti (ozljeda koljena), Dominik Prpić (ozljeda zgloba).

Osijek zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prije desetak dana hrvatske kladionice vidjele su Hajduk kao favorita u dvoboju protiv Osijeka i imale su pravo, ali ovaj put su se pokolebale i daju jednake izglede i jednima i drugima da dođu do pobjede.

Mi ćemo otići još korak dalje, jer smatramo da je domaća momčad nakon promjene trenera u uzletu, dok nešto ne štima u splitskim redovima otkad je klupu preuzeo Ivan Leko. Splitsku krizu bi ovaj dvoboj u Gradskom vrtu trebao dodatno produbiti, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Osijeka, uz koeficijent 2.73 kojeg nudi kladionica 22bet.

Očekujemo organiziranu i ozbiljnu utakmicu obje momčadi ove nedjelje, u kojoj će napadači morati iskoristiti svaku priliku za postizanje gola, jer neće ih biti puno. Zato ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete uzeti kvotu 1.71.

Po istoj logici ima smisla odigrati i okladu oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.90, a oni hrabriji možda se odluče čak i za okladu u kladionici bet365 na pobjedu Osijeka bez primljenog gola, na što možete dobiti primamljivih 4.33.

Što se klađenja na točan rezultat tiče, Rabona vam daje 7.00 na rezultat 1:0, a čak 11.00 na rezultat 2:0, što definitivno možemo zamisliti u ovom dvoboju.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.65, što nije rijetkost u utakmicama u kojima igraju Osijek i Hajduk, a lako bi se moglo dogoditi i ove nedjelje u Gradskom vrtu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top