Manchester C. vs. Chelsea – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W W W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 17. veljača 18:30
Forma:
W W L L D
Manchester C.
Poluvrijeme/kraj: 1/11.95
Chelsea
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U engleskom Premiershipu i ovog vikenda imamo priliku uživati u nekoliko jakih utakmica, od kojih vrijedi izdvojiti onu između Manchester Cityja i Chelseaja.

Domaća momčad pod vodstvom Pepa Guardiole ponovo izgleda iznimno moćno. Povratak ozlijeđenih značajno je unaprijedio kvalitetu igre pa u 2024. godini Manchester City gazi sve pred sobom i grabi prema novim trofejima.

Velika stvar za nebesko plave definitivno je oporavak Kevina de Bruynea. Belgijski veznjak iz utakmice u utakmicu radi razliku na travnjaku i gura svoju ekipu prema naprijed. Sve bolje izgleda i Erling Haaland, strijelac dva gola u prethodnom kolu. Norvežanin uopće nije igrao u siječnju, no sada kada je zdrav očekuje se da utrpa pregršt pogodaka do kraja sezone.

U posljednje vrijeme sjajno igra i Phil Foden, ključan u ofenzivi Manchester Cityja, a pouzdan je u napadu i Julian Alvarez, osvajač svih važnih trofeja u posljednje dvije godine.

Hrvatski reprezentativci nisu spremni za ovu utakmicu. Joška Gvardiola muči gležanj, a udarac je primio i Mateo Kovačić, od kojeg se trenutno oporavlja. Što se pak obrane tiče, tu samo Ederson može računati na sigurnu minutažu, a Guardiola će po običaju rotirati ostatak društva.

S druge strane, Chelsea je pod Mauriziom Pochettinom posljednjih tjedana ušao u seriju vrijednih pobjeda i polako se približava gornjem dijelu ljestvice.

No, momčad još uvijek pokazuje dosta slabosti. Raheem Sterling nije u svojoj najboljoj formi, a Nicolas Jackson ne pokazuje kvalitetu dostojnu igranja u velikom engleskom klubu.

Cole Palmer je sasvim druga priča. Daroviti Englez briljira ove sezone i protiv bivšeg kluba će pokušati dokazati da je bila velika pogreška Manchester Cityja što ga je otpisao. Mihajlo Mudrik također želi potvrditi kvalitetu, a Christopher Nkunku vidi u ovoj utakmici priliku da prvi put istinski zablista na engleskoj nogometnoj sceni.

Što se obrane tiče, tu Chelsea muče različite ozljede i neće mu biti lako. Đorđa Petrovića čeka na stadionu Etihad težak posao, u utakmicu u kojoj je domaćin u ulozi apsolutnog favorita…

Prethodni dvoboji:
12.11.23 Chelsea4:4Manchester City PL
21.05.23 Manchester City1:0Chelsea PL
08.01.23 Manchester City4:0Chelsea FAC
05.01.23 Chelsea0:1Manchester City PL
09.11.22 Manchester City2:0Chelsea EFL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Gvardiol J. (ozljeda gležnja), Kovačić M. (ozljeda mišića).

Chelsea: Badiashile B. (ozljeda prepone), Cucurella M. (ozljeda gležnja), Fofana W. (ozljeda koljena), James R. (ozljeda bedra), Lavia R. (ozljeda mišića), Sanchez R. (ozljeda koljena), Ugochukwu L. (ozljeda bedra).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je to slučaj uvijek kad su nebesko plavi u dobroj formi, kladionice u Hrvatskoj ponudile su prilično nisku kvotu na Manchester City u ovoj utakmici, do te mjere da se ne isplati odigrati je.

No, kvaliteta Guardioline momčadi je zaista impresivna, a forma u usponu u posljednje vrijeme. Unatoč tome što je Chelsea uspio odigrati 4:4 u prvom dijelu prvenstva, vjerujemo da ovaj put neće izdržati niti do odmora. Zato je naša preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 1.95 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju.

Zanimljivo, u posljednje vrijeme u Engleskoj čak se i derbiji pretvaraju u kišu pogodaka. Očekujemo nešto slično i u subotu, zbog čega će mnogi odigrati na zbroj golova, da pada više od 3.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 2.19 u kladionici 20bet.

Ako vjerujete da postoji razlika u klasi između ovih suparnika, možete odigrati i hendikep F+2 iliti -1.5 na Manchester City, uz kvotu 1.89 u kladionici 22bet. To postaje dobitno ako domaćin pobijedi s najmanje dva razlike.

Zanimljivo svakako djeluje i oklada da Manchester City zabija gol u oba poluvremena, na što možete uzeti 1.83. Alternativa tome je ono što nudi Rabona, okladu da Manchester City zabija više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 2.05.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Dobit ćete 1.61 ako tipujete na Erlinga Haalanda, no to postaje 3.25 ako odigrate da će zabiti prvi gol na utakmici. Kvota je 2.00 na pogodak Juliana Alvareza, a 2.87 da će poentirati Phil Foden. S druge strane, dobit ćete 5.00 na gol Colea Palmera, a isti koeficijent ide i uz okladu da će Christopher Nkunku poentirati…

U kladionici 20bet možete osvojiti do 1000 € besplatnih oklada iskoristivih na Premiershipu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top