Osijek vs. Gorica – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L D W W D
  • Opus Arena
  • Početak: 18. veljača 15:00
Forma:
L L L L D
DOMAĆIN 1.79
Remi 3.64
GOST 4.31
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U HNL-u ovog vikenda vodeće ekipe imaju nešto lakše suparnike, no zanimljiv okršaj igra se u borbi za četvrto mjesto, s Osijekom i Goricom u glavnoj ulozi.

Domaća momčad pod trenerom Zoranom Zekićem nije ove sezone uspjela parirati Rijeci, Hajduku ni Dinamu, no svakako se očekuje da im se pridruži u europskim kvalifikacijama sljedećeg ljeta. S Portugalcem Joseom Botom kao novim sportskim direktorom iskorak bi u budućnosti trebao doći, no zasad se momčad i dalje muči.

Odlazak Mije Caktaša ove zime svakako je udarac za ekipu, no Osijek još uvijek ima pregršt kvalitetnih pojedinaca u svojim redovima. Treba izdvojiti Ramona Miereza koji je odigrao odlično u nedavnom derbiju protiv Hajduka, dok se mnogo na travnjaku uvijek očekuje i od Kristijana Lovrića.

Mladi Domagoj Bukvić pokazuje pak pregršt potencijala i nada se minutaži u ovom dvoboju, a tu je i Nail Omerović kao još jedno kvalitetno rješenje u ofenzivi.

Što se sredine terena tiče, ona je sada oslabljena, no Darko Nejašmić igra dobro ove sezone, kao i Petar Pušić. U ovoj važnoj utakmici trebali bi povući i drugi. Na golu pak Marko Malenica ima više posla nego što bi volio imati, no pod Zekićem se ipak vidi određeni napredak pa možemo očekivati čvršći nastup Osječana ove nedjelje.

S druge strane, Gorica je pod trenerom Dinkom Jeličićem u ozbiljnoj krizi. Povezala je četiri poraza i tako kompromitirala sve dobro što je napravila tijekom jeseni. Bili su to porazi protiv najjačih momčadi u ligi, ali ni ovo gostovanje nije ništa manji izazov.

Problem Gorice je jednostavno nedostatak kvalitete igračkog kadra. Rezultati su u prvom dijelu sezone zapravo bili iznad očekivanja. No, Sven Blummel i Tim Matavž još uvijek mogu nešto napraviti prema naprijed, kao i mladi Nikola Vujnović koji se pokazao kao jedan od ključnih igrača ove družine.

Jure Pršir i Marko Soldo još su dva igrača koji zaslužuju respekt u redovima Gorice, a obrana u kojoj igraju Marko Maloča i Mojmir Raspopović zna povremeno odigrati na vrlo visokom nivou. Zato se gosti na Opus Areni sigurno neće unaprijed predati, u dvoboju u kojem je Osijek definitivno u ulozi favorita…

Prethodni dvoboji:
04.11.23 Gorica3:0Osijek HNL
20.08.23 Osijek1:0Gorica HNL
08.04.23 Gorica2:0Osijek HNL
29.01.23 Osijek2:0Gorica HNL
17.09.22 Gorica0:1Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Kristian Fućak (ozljeda koljena), Marko Barešić (ozljeda ključne kosti), Luka Branšteter (ozljeda koljena), Vedran Jugović (kartoni).

Gorica: Ante Matej Jurić (kartoni).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog forme, što zbog kvalitete, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Osijek favoritom u ovoj utakmici, no ne uzimaju ni Goricu zdravo za gotovo.

Mi ipak vjerujemo da Osijek trenutno ima bolje pojedince u svojim redovima te unatoč odlasku Caktaša predstavlja klasu više u odnosu na Goricu. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Osijeka, uz koeficijent 1.79 u kladionici 22bet.

Mogla bi to biti tvrda utakmica u kojoj će jedan ili dva poteza odlučiti pitanje pobjednika, zbog čega će dio igrača odigrati i okladu oba tima NE daju gol, što ide uz kvotu 1.90.

Zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.07, što je scenarij koji definitivno možemo zamisliti u ovoj utakmici. Neki će probati i okladu da gol NE pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.92, što nije rijedak slučaj u HNL-u.

Ako pak želite podebljati tečaj na trijumfu domaćina, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije. Prva je oklada da Osijek pobjeđuje bez primljenog gola, uz tečaj 3.00, dok ćete dobiti 2.87 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kornere. Kvota je 2.20 na više od 9.5 kornera na utakmici, što je sasvim realno u derbiju u kojem će obrane beskompromisno izbacivati lopte što dalje od vlastite mreže.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje, jer odnos snaga Osijeka i Gorice bit će najlakše detektirati jednom kad započne ovaj dvoboj. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu oko 2.00 djeluje obećavajuće, no pojavit će se i druge zanimljive opcije. Zato imajte otvorenu omiljenu kladionicu u nedjelju popodne i reagirajte čim se pojavi kvota za koju ste sigurni da prolazi…

U kladionici Favbet bonus dobrodošlice do 700 € iskoristiv je na detaljno razrađenim utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top