Istra vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D L D D W
  • Aldo Drosina stadium
  • Početak: 22. travanj 17:00
Forma:
W W L D W
Istra
Poluvrijeme/kraj: 2/22.37
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Polako se bližimo kraju sezone HNL-a, a ovog vikenda vodećeg Dinama čeka izazov na gostovanju u Puli, gdje će igrati protiv Istre.

Otkad je klupu preuzeo Igor Bišćan, Dinamo se konsolidirao i ponovo djeluje kao klasa za sebe u elitnom rangu domaćih klupskih natjecanja, o čemu svjedoči i uvjerljiva pobjeda protiv Slaven Belupa u prethodnom kolu.

Istina je, “modrima” nedostaju Mislav Oršić i Arijan Ademi koji su napustili Zagreb, a ozlijeđen je i Bruno Petković koji bi uskoro trebao ponovo konkurirati za minutažu. No, Bišćan na raspolaganju ima još pregršt kvalitetnih igrača pa mu nije problem sastaviti momčad koja će biti superiorna protivnicima u HNL-u.

Između ostalih, u napadu ima iskusnog Josipa Drmića koji kod Čačića nije imao zadovoljavajuću minutažu tijekom jeseni, no došao je do daha u 2023. godini i od njega se očekuju golovi u ovoj utakmici.

Bišćan u ofenzivi ima još nekoliko talentiranih mladih igrača, od kojih vrijedi izdvojiti Martina Baturinu, kao i Josipa Špikića. U sredini pak i dalje operira povremeni reprezentativac Luka Ivanušec, sposoban svojim potezima riješiti utakmicu.

Za Dinamo je dobra vijest da nije primio gol otkad ga je preuzeo Bišćan, što znači da je bolje organiziran nego što je bio u prošlosti. Ako i dođe do nekih pukotina u zadnjoj liniji, tu je Dominik Livaković koji proživljava najbolju sezonu u svojoj karijeri.

S druge strane, Istra je pod trenerom Gonzalom Garcijom imala zapaženih nastupa ove sezone, a posebno je uspješna bila protiv Hajduka pa joj Dinamo može zahvaliti veliku razliku na vrhu ljestvice.

No, otkad je suspendiran zbog napada na suca Ante Erceg, Puljani su malo potonuli i već dugo ne znaju za pobjedu. Sada im ne preostaje ništa drugo nego uzdati se u inozemna pojačanja u ofenzivi, poput Monsefa Barkara i Darwina Matheusa, zadužene za postizanje golova.

U redovima Istre odličnu utakmicu morat će ove subote odigrati i vezna linija, u kojoj važnu ulogu igra Argentinac Facundo Caseres, kao i Frano Mlinar, a na stadionu Aldo Drosina svakako će mnogo posla imati i Lovro Majkić među vratnicama, od kojeg se očekuje besprijekorna partija ako domaćin želi izbjeći poraz pred svojim navijačima…

Prethodni dvoboji:
15.03.23 Istra1:0Dinamo HNL
10.02.23 Dinamo1:0Istra HNL
29.07.22 Dinamo4:1Istra HNL
15.04.22 Dinamo3:0Istra HNL
06.02.22 Istra1:2Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Istra: Iurie Iovu (kartoni), Ante Erceg (suspenzija).

Dinamo: Boško Šutalo (ozljeda gležnja), Bruno Petković (ozljeda koljena).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bilo za očekivati, kladionice u Hrvatskoj ponudile su prilično nisku kvotu na pobjedu Dinama, do te mjere da se baš ne isplati igrati čistu dvojku.

No, Dinamo je u usponu, dok je Istra posljednjih tjedana u padu. Gostujuća momčad pod Bišćanom igra ozbiljan i organiziran nogomet, što bi moglo doći do izražaja već u ranoj fazi ove utakmice. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz koeficijent 2.37 kojeg nudi bet365, što postaje dobitno ako Bišćanova momčad povede u prvom poluvremenu i zadrži prednost do samog kraja.

Smatramo da u Puli pogodaka ne bi smjelo nedostajati, jer i jedni i drugi su dokazali ove sezone da su skloni nadigravanju s protivnicima. Zato će mnogi odigrati i na zbroj golova, okladu na više od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti koeficijent 2.00.

Ako se fokusirate na golove gostiju, u kladionici Rabona dobit ćete 1.70 na okladu da Dinamo zabija više od 1.5 gola, dok ćete naići i na okladu da Dinamo zabija u oba poluvremena, na što je tečaj vrlo atraktivnih 2.62.

U kladionici 20bet ponuđene su i kombinacijske oklade, od kojih zanimljivo djeluje pobjeda Dinama uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti koeficijent 2.34, što možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Za kraj, izdvajamo još dvije oklade u kladionici 22bet. Tamo se možete kladiti da gol pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.81, što je sasvim realan scenarij, dok će neki sigurno odigrati i tečaj 2.10 na okladi da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što je čest slučaj u utakmicama elitnog ranga hrvatskog klupskog nogometa…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top