Hajduk vs. Istra – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W W L W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 07. travanj 18:10
Forma:
L D W L L
Hajduk
Više od 2.5 gola1.85
Istra
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog vikenda u HNL-u dvoboji 28. kola igraju se u petak i u subotu, a utakmica koja privlači mnogo pažnje svakako je ona koju će u Splitu odigrati Hajduk i Istra.

Domaća momčad konsolidirala se pod trenerom Ivanom Lekom i u seriji je od tri uzastopne pobjede, zbog čega je uspješno smanjila zaostatak za Dinamom na 7 bodova i tako ostala u igri za osvajanje naslova prvaka, na kojeg čeka već desetljeće i pol.

Dobra vijest za Hajduk je pogodak Marka Livaje protiv Šibenika, nakon što se ekspresno oporavio od ozljede zadobivene u utakmici hrvatske reprezentacije protiv Walesa. Najbolji igrač splitske momčadi ima već 18 postignutih golova ove sezone, a očekuje se da nešto zabije i ovog petka.

Hajduk još traži igrače u ofenzivi koji bi se priključili Livaji i napravili razliku na travnjaku. Slovenac Jan Mlakar ima svojih povremenih bljeskova i može očekivati minutažu u ovoj utakmici, dok se od ozljede polako oporavlja Emir Sahiti i bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga Leko koristiti na Poljudu.

U veznoj liniji u Hajduku je i dalje središnja figura Filip Krovinović, a tu je i talentirani Rokus Pukštas, od kojeg se očekuju velike stvari u bijelom dresu sljedećih sezona.

Leko još ima Anthonyja Kalika u sredini terena koji je vrlo sposoban igrač, a u defenzivi se Hajduk već dugo muči s ozljedama, no dobio je sjajno pojačanje u 16-godišnjem Luki Vuškoviću, dok se Ivan Lučić sasvim solidno snalazi među vratnicama.

S druge strane, Istra je pod trenerom Gonzalom Garcijom u borbi za mjesta koja vode u Europu, a može se pohvaliti visokom 3:0 pobjedom protiv Hajduka u prethodnom međusobnom ogledu.

To jasno govori da Puljani neće samo tako pasti u Splitu, no ostali su na duže vrijeme bez najboljeg igrača Ante Ercega, koji je suspendiran zbog verbalnog napada na suca.

Alžirac Monsef Barkar trebao bi zaigrati u ofenzivi u petak, kao i talentirani Argentinac Facundo Caseres, koji je s 21 godinom uspio pronaći minutažu u redovima Istre.

Luka Hujber i Einar Galilea predvodit će pak obrambeniju liniju gostiju koji se nadaju pozitivnom rezultatu na stadionu Poljud, na kojem je Hajduk ipak u ulozi izrazitog favorita…

Prethodni dvoboji:
29.01.23 Istra3:0Hajduk HNL
17.09.22 Hajduk2:2Istra HNL
17.07.22 Istra0:2Hajduk HNL
14.05.22 Hajduk3:1Istra HNL
06.03.22 Istra1:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Marko Capan (ozljeda gležnja), Lovre Kalinić (ozljeda koljena), Josip Elez (ozljeda kuka).

Istra: Ante Erceg (suspenzija), Reda Boultam (suspenzija).

Hajduk zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, online kladionice ponudile su u ovom dvoboju prilično nizak tečaj na pobjedu Hajduka, do te mjere da se zapravo i ne isplati igrati čistu pobjedu.

Umjesto toga, vjerujemo da nas čeka uzbudljiva utakmica dvije momčadi s mnogo potencijala u ofenzivi i pregršt slabosti u stražnjoj liniji. Pogodaka ne bi smjelo nedostajati, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasi više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.85 kojeg nudi kladionica bet365.

Po istoj logici svakako ima smisla odigrati i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.70, dok ćete dobiti 2.06 na okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom.

U kladionici 20bet ovaj put dominiraju kombinacijske oklade pa ako odigrate na pobjedu Hajduka uz više od 2.5 gola na utakmici, smiješi vam se primamljivi tečaj 2.07.

Postoje još dvije zanimljive opcije koje možete igrati ako tipujete na domaćina. Prva je oklada da Hajduk zabija gol u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 2.25, dok ćete za okladu poluvrijeme/kraj 1/1 uzeti koeficijent 2.20, što postaje dobitno ako Splićani povedu u prvom poluvremenu i na kraju ostvare pobjedu.

Spomenimo i to da se nudi tečaj 2.02 na okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, što možemo zamisliti u ovom susretu, a nekima će biti zanimljiva i oklada na oba daju gol, uz kvotu 2.05.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga ovih momčadi najlakše je detektirati jednom kad dvoboj započne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 1.90 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top