Roma vs. Feyenoord – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
W L W W L
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 20. travanj 21:00
Forma:
W W W L W
Roma
Oba daju gol: Da1.98
Feyenoord
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka saznat ćemo imena polufinalista Europske lige, a posebno neizvjesna utakmica mogla bi biti ona u Rimu, gdje igraju Roma i Feyenoord.

Domaća momčad predvođena slavnim trenerom Joseom Mourinhom osvojila je prošle sezone Europsku konferencijsku ligu i želi to ponoviti u drugom po snazi europskom klupskom natjecanju. No, zahvaljujući golu Matsa Wieffera nalazi se u minimalnom zaostatku uoči uzvrata pa je čeka mnogo posla u Rimu.

Problem za Mourinha je ozljeda mišića Paula Dybale, no očekuje se da Argentinac stisne zube i zaigra u četvrtak, kao jedan od najboljih pojedinaca rimske momčadi u ovoj sezoni.

U napadu Tammy Abraham nije u briljantnoj formi, ali zna kako se naći na pravom mjestu u pravom vrijeme, dok dio minutaže uvijek dobije i snažni centarfor Andrea Bellotti, strijelac 3 gola u Europskoj ligi.

Talijanski reprezentativac Lorenzo Pellegrini još je jedan bitan igrač Rome, kako zbog svog doprinosa u veznoj liniji, tako i zbog dalekometnih udaraca te izvođenja prekida. Iskusni Nemanja Matić također dobro koristi svoju minutažu, a u momčad se nakon duge ozljede vratio i Georginio Wijnaldum koji želi zagorčati život sunarodnjacima.

Sve bolje za Romu igra i ofenzivni branič Leonardo Spinazzola, dok je među vratnicama nedodirljiv Rui Patricio, jedan od najzaslužnijih za titulu Rimljana u Europskoj konferencijskoj ligi prošle sezone, čudesan u finalu u kojem je također suparnik bio Feyenoord.

A Feyenoord je nakon tog poraza pod vodstvom trenera Arnea Slota procvjetao u 2023. godini i sigurno grabi prema naslovu prvaka Nizozemske. Nije bez ambicija ni u Europskoj ligi, gdje će učiniti sve što je u njegovoj moći da sačuva svoju prednost iz Rotterdama.

U redovima Feyenoorda brojni igrači redovito trpaju golove, od kojih vrijedi izdvojiti meksičkog napadača Santiaga Jimeneza, a tu su još Brazilci Danilo i Igor Paixão.

Odličnu sezonu proživljava i turski ofenzivni veznjak Orkun Kökçü, kao i Poljak Sebastian Szymanski. U obrani je pak daroviti desni bek Lutsharel Geertruida, a na golu dobar posao obavlja Justin Bijlow.

Sve u svemu, radi se o vrlo ozbiljnom protivniku pa nas na stadionu Olimpico čeka uzbudljiva i neizvjesna utakmica, u kojoj će se Mourinhova momčad morati pomučiti ako želi proći dalje…

Prethodni dvoboji:
13.04.23 Feyenoord1:0Roma EL
25.05.22 Roma1:0Feyenoord EKL
26.02.15 Feyenoord1:2Roma EL
19.02.15 Roma1:1Feyenoord EL

Izostanci i ozljede:

Roma: Karsdorp R. (slomljen nos).

Feyenoord: Walemark P. (ozljeda koljena).

Roma zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U ovoj utakmici kladionice u Hrvatskoj proglasile su Romu favoritom i daju joj velike izglede da barem odvede ovaj dvoboj u produžetak. No, mi smatramo da to sigurno neće ići glatko.

Feyenoord igra fantastičan i vrlo efikasan nogomet ove sezone, što će mu donijeti barem nekoliko izglednih prilika na ovoj utakmici. Isto očekujemo i od Rimljana, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.98 kojeg nudi kladionica 20bet.

Drugim riječima, vjerujemo da će Roma trebati zabiti barem dvaput da bi izborila produžetak ili prošla dalje, a kladionica Rabona nudi primamljivu kvotu 2.05 upravo na okladu da Roma zabija više od 1.5 gola u regularnom vremenu.

Zanimljiva je i opcija koju ćete pronaći u kladionici 22bet, gdje dobivate 1.90 na okladu da gol pada u oba poluvremena, dok je tečaj 2.14 da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom.

Ako favorizirate domaćina, bet365 nudi dvije zanimljive opcije za igru. Prva je oklada da Roma zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 3.25, dok ćete na okladi poluvrijeme/kraj 1/1 dobiti 3.00, što postaje dobitno ako Mourinhova momčad povede u prvom dijelu i zadrži prednost do samog kraja.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 3.00 na gol Tammyja Abrahama, dok je kvota 3.40 na pogodak Lorenza Pellegrinija. S druge strane, tečaj je 4.00 na gol Santiaga Jimeneza, vrlo raspoloženog ove sezone.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.65, što definitivno možemo zamisliti u ovoj uzbudljivoj utakmici, dok nije nemoguć ni crveni karton uz tečaj 4.00, u dvoboju u kojem će se suparnici koristiti svim raspoloživim sredstvima, kako bi osigurali svoje mjesto u polufinalu Europske lige…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top