Island vs. Portugal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
L W L L D
  • Laugardalsvöllur
  • Početak: 20. lipanj 20:45
Forma:
W W W L W
Island
Hendikep: F+21.87
Portugal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Dan uoči odlaska na godišnji odmor igraju se posljednje lipanjske kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro, s dvobojem Islanda i Portugala koji bi mogao biti zanimljiv u Reykjaviku.

Nakon šokantnog ispadanja na Svjetskom prvenstvu u dvoboju protiv Maroka, portugalska reprezentacija pod novim trenerom Robertom Martinezom krenula je impresivno u novi kvalifikacijski ciklus, u kojem je zasad utrpala 13 golova u tri utakmice, a nije primila niti jedan.

Portugalci imaju reprezentaciju zaista krcatu zvijezdama, a u njoj se još drži Cristiano Ronaldo, unatoč tome što je ove zime preselio u Saudijsku Arabiju, u kojoj se ne igra nogomet na istoj razini kao i u Europi.

U napadu su još Joao Felix i Rafael Leao, kao i Diogo Jota pa Martinez može biti zaista sretan kakvu je momčad preuzeo, nakon što nije uspio odvesti Belgiju do toliko željene velike titule.

Dodajmo tome Bernarda Silvu i Brunu Fernandesa, kao i mladog Otavija pa postaje jasno da nije slučajnost što Portugal trpa pregršt golova svaki put kad se nađe na travnjaku u ovim kvalifikacijama.

Ostaje samo otvoreno pitanje koliko će obrana predvođena Rubenom Diasom ozbiljno odigrati u ovom susretu, u kojem bi novi trijumf Portugalcima širom otvorio vrata plasmanu na Europsko prvenstvo.

S druge strane, islandska reprezentacija neko je vrijeme bila pravi nogometni hit, no stvari su krenule nizbrdo posljednjih godina i izbornik Age Hareide pred teškim je zadatkom.

Bilo je za očekivati da zemlja od samo 300 tisuća stanovnika posustane na nogometnoj pozornici, a to se i dogodilo u ovim kvalifikacijama, u kojima je Island već izgubio od Slovačke te Bosne i Hercegovine.

U svojim redovima Island još uvijek ima par zvučnih imena, poput Alfreda Finnbogasona u napadu, kao i Birkira Bjarnasona u sredini terena. No, među mlađima nema više toliko kvalitetnih pojedinaca i zato rezultati ove reprezentacije pate.

Ipak, na stadionu Laugardalsvöllur u Reykjaviku jasno je kako će Islanđani imati odličnu podršku navijača, što će ih motivirati da odigraju na svom maksimumu ovog utorka. Međutim, kvaliteta Portugalaca je takva da se ni puno bolje ni puno motiviranije momčadi s njima ne mogu uspješno nositi…

Prethodni dvoboji:
14.06.16 Portugal1:1Švedska EP
07.10.11 Portugal5:3Austrija EPK
12.10.10 Austrija1:3Portugal EPK

Izostanci i ozljede:

Island: nema značajnih izostanaka.

Portugal: nema značajnih izostanaka.

Portugal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bilo za očekivati, sportske kladionice vide Portugal u ovoj utakmici kao izrazitog favorita, do te mjere da se zapravo i ne isplati igrati na čistu jedinicu.

No, nakon impresivne pobjede protiv Bosne i Hercegovine jasno je da su Portugalci u velikoj formi, željni očitati nogometnu lekciju još jednom suparniku. Zbog toga je naša preporuka hendikep F+2 iliti -1.5 na Portugal, uz kvotu 1.87 u kladionici 22bet. To postaje dobitno ako gosti pobijede s dva ili više razlike.

Radi se o dvoboju u kojem možemo očekivati pregršt pogodaka, možda i na obje strane, zbog čega ima smisla odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 2.57 u kladionici 20bet.

Ako pak preferirate okladu poluvrijeme/kraj, tada je najbolja opcija kladiti se u kladionici bet365. Tamo je na opciji 2/2 kvota primamljivih 1.90, što donosi isplatu ako Portugal povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju utakmice.

Kombinacijske oklade također su dobar izbor za ovaj susret. Izdvajamo okladu na pobjedu Portugala uz više od 2.5 gola na utakmici, na koju ćete dobiti tečaj 1.86, što se doima prilično obećavajuće, pod uvjetom da gosti ozbiljno shvate svoj posao.

Klađenje na kornere također nudi jednu zanimljivu opciju, jer dobit ćete kvotu 1.81 na više od 8.5 kornera. To bi se lako moglo ostvariti, kad znamo na koji način igra islandska obrana.

Spomenimo za kraj nekoliko velikih kvota. Prva ide uz okladu na autogol, na koju možete dobiti 6.05, što možemo zamisliti u ovom okršaju. A ako se kladite da će se na utakmici dogoditi hat-trick, pred vama je koeficijent čak 15.00, a znamo da trostruki strijelci nisu rijetkost kad igra Portugal…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top