Austrija vs. Švedska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
D W W W W
  • Ernst Happel Stadium
  • Početak: 20. lipanj 20:45
Forma:
W W L W W
Austrija
Dvoznak: 2X1.80
Švedska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednjeg dana lipanjskih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Euro igra se nekoliko zanimljivih utakmica, od kojih posebno vrijedi izdvojiti obračun Austrije i Švedske u Beču.

Radi se o dvoboju dvije ugledne reprezentacije koje se pokušavaju vratiti na veliku scenu, a Austrijanci pod izbornikom Ralfom Rangnickom mogu biti zadovoljni kako su otvorili kvalifikacije, jer drže prvo mjesto nakon tri odigrane utakmice, u grupi u kojoj još igra i Belgija.

Sjećamo se one velike pobjede Austrije u Gradskom vrtu protiv Hrvatske prije samo godinu dana, što govori da se radi o ekipi koja je u usponu. U svojim redovima ima nekoliko zaista kvalitetnih nogometaša, od kojih vrijedi izdvojiti Marcela Sabitzera, pojačanje Manchester Uniteda u novoj sezoni. No, njegova ozljeda koljena ne dopušta mu nastup protiv Švedske.

Austrijanci se u napadu i dalje oslanjaju na prokušane snage, poput Michaela Gregoritscha i Marka Arnautovića, a polako u prvi plan dolazi i Junior Adamu, još jedan nogometaš ozbiljnog potencijala.

Austrijska reprezentacija spoj je iskusnih i mladih nogometaša, a u obrani i dalje važno mjesto drži David Alaba, član Real Madrida i vjerojatno najbolji igrač ove zemlje u novom mileniju. A među vratnicama se nalazi Alexander Schlager koji odrađuje solidan posao, što pokazuje i bod iščupan protiv Belgijaca u prethodnom dvoboju, zbog kojeg se Rangnickova družina i nalazi na samom vrhu skupine.

S druge strane, švedska nogometna reprezentacija pokušava stati na noge uz pomoć iskusnog izbornika Jannea Andersona, nakon što je ostala bez odlaska na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Oproštaj Zlatana Ibrahimovića svakako je važna vijest, jer njega je teško zamijeniti, ali Šveđani imaju nekoliko odličnih nogometaša koji mogu napraviti razliku na travnjaku. Tu prije svega vrijedi spomenuti napadača Newcastlea Alexandera Isaka, od kojeg se mnogo očekuje u ovoj utakmici.

Anthony Elanga još jedan je daroviti igrač u ofenzivi, a krilni napadač Dejan Kuluševski također može biti vrlo opasan, ako se nađe u blizini protivničkog gola.

Šveđani se u svojim redovima prije svega oslanjaju na energiju neumornog Emila Forsberga, kao i na čvrstu igru svih linija. To doduše nije došlo do izražaja u ožujku protiv Belgije, zbog čega će se ova reprezentacija morati vaditi na Ernst Happel stadionu u Beču, ako želi izboriti plasman na europsku nogometnu smotru…

Prethodni dvoboji:
06.09.18 Austrija2:0Švedska PRI
08.09.15 Švedska1:4Austrija EPK
08.09.14 Austrija1:1Švedska EPK
11.10.13 Švedska2:1Austrija SPK
07.06.13 Austrija2:1Švedska SPK

Izostanci i ozljede:

Austrija: Konrad Leimer (ozljeda gležnja), Marcus Sabitzer (ozljeda koljena).

Švedska: Jesper Karlsson (ozljeda bedra)

Austrija zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Na temelju posljednjih rezultata, ali i tradicije hrvatske kladionice odlučile su dati prednost Austriji i proglasiti je favoritom u dvoboju ovog utorka.

Međutim, mi se s tim ne slažemo, jer Švedska je posljednjih godina pokazala da može igrati ravnopravno čak i protiv najboljih u Europi. U slučaju poraza ova skandinavska reprezentacija našla bi se u jako teškoj situaciji, no vjerujemo da se to neće dogoditi. Zato je naša preporuka oklada dvoznak X2 na Švedsku, uz koeficijent 1.80 u kladionici 22bet.

Očekujemo čvrstu utakmicu u kojoj se niti jedni niti drugi neće imati priliku razmahati. Zbog toga ima smisla i kladiti se na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete zgrabiti kvotu 1.77 u kladionici 20bet.

Zanimljivo djeluje i oklada koju nudi Rabona, da Austrija zabija manje od 1.5 gola na ovoj utakmici, na što možete dobiti kvotu 1.66, što je sasvim realan scenarij u dvoboju koji bi mogao biti tvrd i neizvjestan.

Ima smisla i klađenje na kartone, jer dobit će 1.86 ako se okladite na više od 3.5 kartona u ovom okršaju, u kojem niti jedni niti drugi neće maziti protivnika, svjesni da se radi o jednoj od odlučujućih utakmica na putu do Europskog prvenstva.

Oklada pak na više od 8.5 kornera također djeluje primamljivo, uz tečaj 1.81, jer radi se o suparnicima koji ne kompliciraju puno u obrani i skloni su izbacivanju lopte iza svojeg gola.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.85, što je itekako moguće u dvoboju suparnika u kojem se neće birati sredstva, kako bi se došlo do tri boda koji mogu u potpunosti preokrenuti situaciju na ljestvici, ali i zacementirati trenutni poredak…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top