Hrvatska vs. Armenija – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W L L W W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 21. studeni 20:45
Forma:
D L L L D
Hrvatska
Više od 2.5 gola1.80
Armenija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Grupna faza kvalifikacija za Euro završava ovog utorka, a u posljednjem krugu utakmica nama je svakako najzanimljivija ona koje se igra u Zagrebu, između Hrvatske i Armenije.

Naša izabrana vrsta pod vodstvom Zlatka Dalića vratila se u subotu u dobitnu poziciju, zahvaljujući posrtaju Walesa u Erevanu. Sada naše čeka isti protivnik, a pobjeda im garantira mjesto na europskoj nogometnoj smotri.

Nema sumnje, Hrvatska je izraziti favorit u ovoj utakmici, no morat će maksimalno ozbiljno shvatiti svoj zadatak. Dalić će se pritom prije svega uzdati u svoju veznu liniju, u kojoj ključnu ulogu igraju Luka Modrić i Marcelo Brozović, dok je ozlijeđenog Matea Kovačića protiv Latvije odlično zamijenio Lovro Majer, strijelac pogotka i asistent u Rigi.

Kao i obično, najviše dvojbi hrvatski izbornik ima oko napadačkog dijela momčadi. Tamo će zasigurno Andrej Kramarić dobiti svoju minutažu, no ostaje otvoreno tko će još operirati u ofenzivi. Ante Budimir definitivno je u najboljoj formi na poziciji centarfora, no rijetko zabija u dresu reprezentacije. Dion Drena Beljo je pak naknadno pozvan, a mjesto u momčadi svakako očekuje i Luka Ivanušec.

Što se pak obrane tiče, ona u ovoj utakmici mora biti koncentrirana, s Joškom Gvardiolom koji se vratio na poziciju beka te Martinom Erlićem i Josipom Šutalom kao stoperskim parom. Naravno, očekujemo i najbolje izdanje Dominika Livakovića, čovjeka koji je svojim obranama gurao naše do dvije medalje u zadnjih godinu dana.

S druge strane, Armenija je zahvaljujući uspjesima protiv Walesa i remiju kod Turske neko vrijeme sanjala odlazak na Euro. To više ne može ostvariti pa pod izbornikom Oleksandrom Petrakovom dolazi opušteno u Zagreb.

Armenci svejedno zaslužuju respekt, jer imaju nekoliko zanimljivih pojedinaca u svojem sastavu. Srećom, nema u momčadi Henrika Mhitarjana koji se oprostio, ali tu je Grant Ranos u napadu, igrač kojem naši ne smiju ostaviti previše prostora.

Ugochukwu Iwu još jedan je solidan ofenzivac kojeg Petrakov ima na raspolaganju, a tu je i Eduard Spertsjan iz ruskog Krasnodara koji je izuzetno cijenjen na nogometnom tržištu. Dodajmo im Vahana Bičahčjana koji je bio opasan u prvom našem ogledu s Armencima u gostima pa je jasno da na stadionu Maksimir naši ne mogu šetnjom do pobjede, no svakako su u ulozi jasnog favorita…

Prethodni dvoboji:
11.09.23 Armenija0:1Hrvatska EPK
01.06.21 Hrvatska1:1Armenija PRI

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Mateo Kovačić (ozljeda zgloba), Bruno Petković (ozljeda mišića), Ivan Perišić (ozljeda koljena).

Armenija: nema značajnih izostanaka.

Hrvatska zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj proglasile su našu reprezentaciju tolikim favoritom u ovoj utakmici da se ne isplati igrati čistu jedinicu.

Mi pak smatramo kako će u ovom dvoboju u potpunosti doći do izražaja kvaliteta Dalićeve izabrane vrste, protiv suparnika koji neće pod svaku cijenu braniti svoju mrežu. Dapače, možemo očekivati relativno otvoreni dvoboj ovih suparnika u kojem pogotci neće izostati, zbog čega je glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.80 kojeg nudi kladionica bet365.

Za one koji pak žele podebljati tečaj na pobjedu naše reprezentacije, tu je nekoliko zanimljivih opcija. Prva je oklada da Hrvatska zabija gol u oba poluvremena, na što ćete dobiti kvotu 1.90. Neki će odigrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz tečaj 1.61, što postaje dobitno ako Hrvatska povede u prvom poluvremenu i izdrži do kraja.

Ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, što ide uz koeficijent 1.85 i lako bi se moglo pretvoriti u realnost.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.05 da će zabiti Andrej Kramarić, dok ćete dobiti 3.10 na Lovri Majeru. Isti tečaj je i na Luki Modriću, našem izvođaču kaznenih udaraca, što je više od 2.68 koliko ćete dobiti na okladi na dosuđen penal.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje, jer bit će još lakše ocijeniti odnos snaga Hrvatske i Armenije nakon što dvoboj započne. Gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da ne bude ranije riješeno pitanje pobjednika. Naravno, bit će i drugih zanimljivih mogućnosti pa imajte otvorenu omiljenu kladionicu i reagirajte čim uočite kvotu za koju ste sigurni da vam donosi siguran dobitak…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top