Manchester City vs. Liverpool – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
D W W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 25. studeni 13:30
Forma:
W L D W W
DOMAĆIN 1.75
Remi 4.30
GOST 4.30
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Odmah nakon reprezentativne stanke u engleskom Premiershipu na rasporedu je veliki derbi, u kojem će snage odmjeriti Manchester City i Liverpool.

Domaća momčad pod Pepom Guardiolom prvi je favorit za osvajanje titule i ove sezone, no imala je nekoliko posrtaja koji bude nadu kod engleskih rivala. Posljednji se dogodio kod Chelseaja u prethodnom kolu, u utakmici koja je završila rezultatom 4:4.

City prima gol u gotovo svakoj utakmici koju igra, što je problem za Guardiolu, no redovito i zabija. Za to se obično brine Erling Haaland koji trenutno ima problema s ozljedom gležnja, no vjeruje se da će stisnuti zube i zaigrati u ovom važnom okršaju.

Nebesko plavi u napadu još imaju sjajnog Juliana Alvareza, strijelca brojnih golova ove sezone, a sve bolje igra i krilni napadač Jeremy Doku, mladi Belgijac koji je tijekom ljeta doveden u klub.

Guardiola još koristi Phila Fodena koji pomaže ofenzivi, a tu je i Bernardo Silva koji može biti izuzetno opasan na desnoj strani. Što se naših tiče, Joško Gvardiol mogao bi zaigrati od prve minute, dok je Mateo Kovačić u posljednje vrijeme ozlijeđen pa je njegov nastup upitan.

S druge strane, Liverpool ove sezone pod Jürgenom Kloppom izgleda nešto bolje nego u prošloj te se nada borbi za naslov prvaka. Da bi to bilo moguće potreban mu je pozitivan rezultat u ovom derbiju, što nije bio slučaj u nekim prethodnim važnim utakmicama.

Dobra vijest za Liverpool je odlična forma Mohameda Salaha. Egipćanin redovito zabija i asistira, čemu se navijači “Redsa” nadaju i u ovoj utakmici. U napadu pak Darwin Nunez djeluje bolje nego u prethodnoj sezoni, a u momčad se uspješno uklopio i Dominik Szoboszlai.

Diogo Jota i Luis Diaz još su dva korisna igrača prema naprijed, a u momčad se solidno uklopio i argentinski veznjak Alexis Mac Allister. Problem ostaje obrana u kojoj operira moćni Virgil van Dijk, no svejedno često prima golove, što otežava posao igračima zaduženima osigurati pobjedu na drugoj strani terena.

Sve u svemu, na stadionu Etihad definitivno nas čeka uzbudljiv engleski derbi, u kojem golovi ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
11.09.23 Manchester City4:1Liverpool PL
11.09.23 Manchester City3:2Liverpool EFL
01.06.21 Liverpool1:0Manchester City PL
01.06.21 Liverpool3:1Manchester City CS
11.09.23 Manchester City2:3Liverpool FAC

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Ake N. (ozljeda mišića), De Bruyne K. (ozljeda bedra), Gomez S. (ozljeda zgloba), Stones J. (ozljeda mišića).

Liverpool: Bajčetić S. (ozljeda lista), Jones C. (bolest), Konate I. (ozljeda mišića), Robertson A. (ozljeda ramena), Thiago (ozljeda kuka).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Na temelju domaćeg terena, prethodnih uspjeha i kvalitete momčadi, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Manchester City favoritom ove subote u derbiju.

Mi se s tim ovaj put slažemo, jer smatramo da igra koju je Pep Guardiola složio trenutno donosi više opcija za postizanje pogotka od Kloppovih zamisli. Kvaliteta je također na strani domaćina u svim linijama, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Manchester Cityja, uz koeficijent 1.75 u kladionici 20bet.

I jedni i drugi imaju sjajna rješenja prema naprijed, dok im zadnje linije pokazuju slabosti, zbog čega će mnogi poželjeti odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, uz koeficijent 2.26 u kladionici 22bet.

Ako želite pak podebljati kvotu na trijumf domaćina, kladionica bet365 nudi nekoliko zanimljivih opcija. Izdvajamo okladu da Manchester City zabija u oba poluvremena, uz tečaj 2.20, dok ćete na okladi poluvrijeme/kraj 1/1 dobiti čak 2.75. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvih 45 minuta i zadrži svoju prednost do samog kraja.

Kladiti se možete i na kartone. Kvota je 1.79 da će biti manje od 5.5 kartona na utakmici. To se čini obećavajuće, jer ne očekujemo tenzije na travnjaku, unatoč tome što je ulog velik.

Što se pak strijelaca tiče, kvota je samo 1.72 na gol Erlinga Haalanda, dok ćete dobiti 2.30 ako tipujete na Juliana Alvareza. S druge strane, dobit ćete 2.87 na Mohameda Salaha, a 3.75 ako odigrate na pogodak Darwina Nuneza.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.54, što definitivno možemo zamisliti u ovom engleskom derbiju, u kojem obrane ipak posjeduju manju kvalitetu od ofenzivnih dijelova obje momčadi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top