Hajduk vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L W D W W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 05. veljača 17:30
Forma:
W D L L W
Hajduk
Oba daju gol: Da2.00
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Polako se zahuktava drugi dio sezone u HNL-u, a ove nedjelje na rasporedu je Jadranski derbi, u kojem će snage odmjeriti Hajduk i Rijeka u Splitu.

Domaća momčad pod novim trenerom Ivanom Lekom nije na pravi način otvorila 2023. godinu, jer tijesno je pobijedila Šibenik kod kuće, da bi zatim doživjela težak poraz na gostovanju u Puli.

Sada Leku i njegove igrače čeka najteži suparnik dosad u novoj kalendarskoj godini i Hajduk će morati značajno podići igru ako želi stići do pobjede. Mnogo će toga definitivno ovisiti o inspiraciji Marka Livaje, koji vuče bijele prema trijumfima već pune dvije godine, a smiješi mu se ove sezone titula najboljeg strijelca domaćeg prvenstva, drugi put u nizu.

Hajduku treba još raspoloženih igrača prema naprijed. Anthony Kalik bio je odličan u dresu Gorice i očekuje se da tako sada igra i za Splićane, dok Jan Mlakar i Emir Sahiti moraju zabijati češće, kako klub s Poljuda ne bi u svakoj utakmici bio na rubu neuspjeha.

Važnu ulogu u ovom derbiju trebao bi odigrati i Filip Krovinović, koji je već dugo središnja figura u Hajdukovoj veznoj liniji, a morat će se konsolidirati i domaća obrana predvođena Tonijem Borevkovićem i Stefanom Simićem, jer u goste dolazi protivnik koji zna biti vrlo opasan iz kontri.

S druge strane, iza Rijeke je katastrofalan početak sezone, no pod trenerom Sergejem Jakirovićem momčad igra nešto bolje i zasad je neporažena u 2023. godini.

Riječani su se riješili prekobrojnih igrača, uključujući čak i Alena Halilovića, a Jakirović nastavlja s kadrom koji je po njegovom ukusu. Tu važnu ulogu ima mladi napadač Matija Frigan, strijelac 5 golova ove sezone kojem se predviđa blistava budućnost.

Za golove je zadužen i Antonio Marin koji je stigao u klub ove zime, dok je kao pojačanje doveden i Niko Janković u veznu liniju. U kadru Rijeke zanimljiv je i mladi Portugalac Danilo Viega, od kojeg se očekuje da bi mogao dobiti minutažu u derbiju, a ulogu džokera s klupe trebao bi igrati i Jorge Obregon, strijelac pogotka u posljednjem dvoboju protiv Šibenika.

Rijeka cijele sezone djeluje bolje prema naprijed, nego prema nazad i to je ono što Jakirović pokušava popraviti, no svejedno se na stadionu Poljud očekuje otvorena i atraktivna utakmica, u kojoj golovi ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
02.10.22 Rijeka0:1Hajduk HNL
14.09.22 Hajduk2:0Rijeka HNL
26.05.22 Rijeka1:3Hajduk KUP
08.05.22 Rijeka0:3Hajduk HNL
26.02.22 Hajduk1:3Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Lovre Kalinić (ozljeda koljena), Ivan Čalušić (ozljeda koljena).

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, sportske kladionice u ovoj utakmici proglasile su Hajduk izrazitim favoritom, unatoč tome što je splitska momčad djelovala itekako ranjivo u prethodnim dvobojima.

Mi se s tim u potpunosti ne slažemo, već vjerujemo da će i Riječani u ovoj utakmici ima odlične šanse za postizanje pogotka, dok gostujuća obrana i dalje ostaje upitna. Zbog toga je naša glavna preporuka za ovaj derbi oklada oba tima daju gol, uz kvotu 2.00 koju nudi kladionica bet365, što postaje dobitno ako i jedni i drugi postignu pogodak na Poljudu.

Po istoj logici ima smisla očekivati još pokoji gol više, zbog čega će mnogi odigrati i okladu na zbroj golova, da će biti više od 2.5 gola, na što možete dobiti tečaj 1.80 u kladionici 22bet.

Bit će to dvoboj koji bi se nakon uvodnog ispitivanja snaga mogao rasplamsati u nastavku, što čini zanimljivom i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.05.

Kladiti se možete i na dosuđen penal, uz koeficijent 2.65, što nije rijetkost u dvobojima Hajduka i Rijeke, a definitivno je moguć i crveni karton na kojem možete uzeti tečaj 4.00, u derbiju u kojem možemo zamisliti da neki igrač dobiva dva žuta kartona i odlazi s terena.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer trenutni odnos snaga Hajduka i Rijeke još će biti lakše detektirati jednom kad derbi započne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, na što će vam darežljive kladionice ponuditi koeficijent oko 2.00 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da već ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top