Hajduk vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W D W W D
  • Stadion Poljud
  • Početak: 28. siječanj 17:45
Forma:
W D D L W
Hajduk
Manje od 2.5 gola1.84
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon odigranih nekoliko odgođenih utakmica tijekom tjedna, HNL se ovog vikenda u potpunosti vraća na scenu, s derbijem kojeg će u nedjelju odigrati Hajduk i Rijeka.

Domaća momčad pod Mislavom Karoglanom odlično je odigrala završnicu jesenskog dijela prvenstva i trenutno vodi na ljestvici, no sve se može promijeniti ako Hajduk prestane pobjeđivati. Zato su dovedena pojačanja tijekom zime, poput Laszla Kleinheislera i Nikole Kalinića, u nadi da bi splitski klub napokon mogao osvojiti svoj prvi naslov još od 2005. godine.

U ovoj utakmici splitski navijači po običaju će najviše očekivati od Marka Livaje. Kapetan Hajduka zbog ozljede je izašao iz igre u posljednjem pripremnom dvoboju, no očekuje se da stisne zube i zaigra u ovoj važnoj utakmici.

Bit će zanimljivo vidjeti tko će još igrati u splitskog ofenzivi. Emir Sahiti i Leon Dajaku imali su svojih svijetlih trenutaka u prvom dijelu sezone, a sada je tu i spomenuti Kalinić koji može svojim iskustvom napraviti razliku.

U veznoj pak liniji i dalje Filip Krovinović igra ključnu ulogu, a tu je i mladi Rokas Pukštas koji izaziva zanimanje bogatih europskih klubova, no očekuje se da ostane u Splitu do kraja sezone.

Obrana pak sa Zvonimirom Šarlijom u zadnjoj liniji i Ivanom Lučićem među vratnicama djelovala je vrlo čvrsto u prethodnim utakmicama, što je i glavni razlog zašto je Hajduk na prvom mjestu.

S druge strane, uporna Rijeka pod trenerom Željkom Sopićem izvukla se iz ponora u srijedu protiv Gorice i tako nastavila svoj lov na Splićane.

S dva pogotka Marko Pjaca u toj je utakmici najavio svoj odličan nastavak sezone, a Sopić još ima Franju Ivanovića i Marca Pašalića u ofenzivi, mlade igrače ogromnog potencijala.

Vezna linija Riječana s Nikom Jankovićem igra na višem nivou nego što se očekivalo, a u ovoj utakmici morat će se pokazati i obrana, čiji su članovi iskusni igrači, poput Mateja Mitrovića i Emira Dilavera.

Sve u svemu, pred krcatim Poljudom čeka nas odličan Jadranski derbi, u kojem bi nijanse mogle odlučivati o pobjedniku…

Prethodni dvoboji:
07.10.23 Rijeka1:0Hajduk HNL
30.07.23 Hajduk1:0Rijeka HNL
16.04.23 Rijeka2:0Hajduk HNL
05.02.23 Hajduk1:2Rijeka HNL
02.10.22 Rijeka0:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Ismael Diallo (kartoni), Dario Melnjak (ozljeda mišića).

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

Hajduk zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Na temelju stanja na ljestvici, ali i ugleda, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Hajduk favoritom u ovom derbiju HNL-a.

Mi pak nismo sigurni kome bi dali prednost, jer radi se tek o prvom kolu nakon zimske stanke. No, vjerujemo da nas čeka čvrsta utakmica u kojoj niti jedni niti drugi neće imati mnogo manevarskog prostora. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.84 u kladionici 22bet.

Ima smisla očekivati mnogo opreza u prvih 45 minuta, zbog čega će neki odigrati i okladu prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 2.10 u kladionici bet365. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.07, što je još jedan scenarij koji možemo zamisliti u ovom dvoboju.

Ako pak tipujete na domaćina, tada ima smisla potražiti još veći tečaj od onog na jedinicu. Pa ćete tako dobiti čak 3.75 na okladu da Hajduk pobjeđuje bez primljenog gola.

Neki će se odlučiti kladiti i na točan rezultat. Na rezultat 0:0 dobit ćete 9.50 u kladionici Rabona, dok je na rezultat 1:1 kvota 5.50. Na rezultat 1:0 dobit ćete 7.00, a na rezultat 0:1 čak 9.00.

Tu je i klađenje na kornere. Kvota je 2.10 da će u ovoj utakmici biti više od 9.5 kornera, što možemo očekivati unatoč tome što će i jedni i drugi oprezno napadati protivnika.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Hajduka i Rijeke još će biti lakše detektirati, jednom kad akcija krene s centra. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti ići će uz obećavajuće kvote dok je dvoboj u tijeku. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu za vrijeme derbija i reagirajte u pravom trenutku…

Germania nudi bonus dobrodošlice do 1000 €, namijenjen prije svega utakmicama HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top