Hajduk vs. Osijek – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W D D W L
  • Stadion Poljud
  • Početak: 13. svibanj 17:00
Forma:
D W W L D
Hajduk
Oba daju gol: Da1.84
Osijek
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ulazimo u samu završnicu HNL-a, u kojoj je ostalo tek nekoliko nepoznanica koje treba riješiti, a u tome će svakako pomoći derbi Hajduka i Osijeka ove subote u Splitu.

Domaća momčad predvođena trenerom Ivanom Lekom bez pritiska ulazi u ovu utakmicu, jer već je osigurala drugo mjesto na ljestvici i ostaje joj još pokušati obraniti naslov u hrvatskom Kupu, 24. svibnja na Rujevici protiv Šibenika.

To znači da Hajduku nije nužno pobijediti Osijek pred svojim navijačima, no Torcida očekuje pobjedu i igrači je ne žele razočarati. Posebno motiviran bit će Marko Livaja koji ganja 20. gol ove sezone u HNL-u, čime bi učvrstio svoju poziciju prvog topnika domaćeg prvenstva drugu godinu zaredom.

Hajduk u napadu ima još nekoliko zanimljivih rješenja, od veterana Nikole Kalinića do sve boljeg Slovenca Jana Mlakara, kao i Emira Sahitija koji se oporavio od ozljede i nedavno proslavio sjajnim golom protiv Varaždina.

Vezna linija splitske momčadi nije uvijek bila na visini zadatka u 2023. godini, no Filip Krovinović definitivno posjeduje kvalitetu da povuče suigrače prema naprijed i olakša im postizanje golova. Lukas Grgić i Rokus Pukštas još su dva igrača koji mogu napraviti razliku u ovoj utakmici, no imat će mnogo posla u sredini terena.

A najviše se očekuje od obrane Hajduka, u kojoj središnju ulogu imaju Toni Borevković i Chidozie Awaziem, kako bi Ivan Lučić među vratnicama imao što manje posla.

S druge strane, Osijek se pod Stjepanom Tomasom napokon digao posljednjih tjedana i čini se da mu se smiješi četvrta pozicija na ljestvici, najvjerojatnije dovoljna za plasman u kvalifikacije za Europsku konferencijsku ligu.

Klub koji se uskoro seli na moderni stadion Pampas itekako želi u Europu, a remi protiv Dinama u posljednjem kolu potvrđuje da Osječani nemaju namjere više gubiti u završnici prvenstva. Dobra vijest za trenera Tomasa svakako je uspon forme Ramona Miereza u napadu, dok se očekuje u Splitu još i iskorak Kristijana Lovrića, još jednog odličnog ofenzivca u gostujućim redovima.

Mijo Caktaš i Ivan Fiolić imat će na stadionu Poljud pregršt posla u sredini terena, a ako Osijek želi do pobjede morat će odličan biti i golman Marko Malenica, u derbiju koji je gostima definitivno važniji nego domaćinu…

Prethodni dvoboji:
12.03.23 Osijek0:2Hajduk HNL
01.03.23 Osijek1:2Hajduk KUP
05.11.22 Hajduk3:1Osijek HNL
28.08.22 Osijek2:1Hajduk HNL
03.04.22 Osijek0:0Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Ivan Čalušić (ozljeda koljena), Lovre Kalinić (ozljeda koljena), Josip Elez (ozljeda zgloba).

Osijek: nema značajnih ozljeda.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Hajduk jasnim favoritom u ovoj utakmici, na temelju ljestvice HNL-a i ugleda pojedinih igrača.

No, Osijek je u odličnoj formi i tvrd je protivnik svakome. Vjerujemo da će gostujuća momčad imati prilika postići pogodak na Poljudu, a isto vrijedi i za domaćina. Smatramo da će u tome i uspjeti pa je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.84 kojeg možete dobiti u kladionici 20bet.

Za one koji misle da će Osijek skupo prodati svoju kožu kladionica Rabona nudi okladu da Hajduk zabija manje od 1.5 gola, na što možete zgrabiti zanimljivu kvotu 1.80. Ako se pak odlučite okladiti na dvoznak X2 na Osijek, najbolji tečaj 2.04 pronašli smo u kladionici 22bet.

Neki će poželjeti pogoditi i točan rezultat na ovom susretu. Ako se odlučite kladiti na rezultat 1:1, koeficijent je 6.00, dok ćete na rezultat 2:1 dobiti kvotu 7.50, a na rezultat 1:2 primamljivih 13.00.

Kladionica bet365 ima nekoliko atraktivnih specijalnih oklada za ovaj dvoboj, od kojih izdvajamo okladu da Hajduk zabija u oba poluvremena, uz kvotu 3.00, dok ćete na okladu da Osijek zabija u oba poluvremena dobiti čak 6.00.

Ne zaboravimo ni okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.65, što nije rijetkost kad igraju nogometaši Hajduka, dok vas na okladi na crveni karton čeka tečaj 5.00, uvijek moguć u hrvatskim derbijima.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje, jer tko će pobijediti, a tko izgubiti bit će lakše procijeniti jednom kad ovaj dvoboj počne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu oko 2.00 također djeluje primamljivo, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top