Arsenal vs. Brighton – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W W L D D
  • Emirates Stadium
  • Početak: 14. svibanj 17:30
Forma:
L W W L D
DOMAĆIN 1.77
Remi 4.15
GOST 4.26
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Još su samo tri kola ostala do kraja Premiershipa, što znači da dvoboj Arsenala i Brightona ove nedjelje ima krucijalnu važnost za domaćina.

Momčad Mikela Artete izgubila je nespretno bodove od Liverpoola, West Hama i Southamptona, a zatim i doživjela težak poraz u derbiju s Manchester Cityjem, zbog čega su joj ostali tek minimalni izgledi da osvoji naslov prvaka.

Arsenal se svejedno neće predati do samog kraja i pokušat će zabilježiti tri pobjede u završnici sezone, kako bi nada o osvajanju titule živjela do posljednjeg kola. U tome bi mu trebao pomoći brazilski napadač Gabriel Jesus koji se u potpunosti oporavio od ozljede koljena i spreman je još jednom svojim golovima napraviti razliku na travnjaku.

Arteta na raspolaganju ima Gabriela Martinellija i Bukaya Saku, još dva sjajna ofenzivca, a pojačao je tijekom zime svoje redove i Leandrom Trossardom, željnim pokazati se u nedjelju protiv svojeg bivšeg kluba.

Domaćin će morati odigrati čvrsto u sredini terena, s Martinom Odegaardom i Granitom Xhakom u glavnoj ulozi, ali i Olegom Zinčenkom koji se pokazao kao još jedan igrač sposoban diktirati tempo igre, čak i s bekovske pozicije.

Ozljeda Williama Salibe poremetila je ravnotežu u obrani Arsenala, no “topnici” nemaju vremena za žaljenje i moraju se pobrinuti da Aaron Ramsdale u ovoj utakmici ima što manje posla među vratnicama.

S druge strane, Brighton se pod trenerom Robertom de Zerbijem pokazao kao momčad s kojom su imali problema mnogi engleski bogati klubovi, uključujući Liverpool i Manchester United.

Međutim, poraz 1:5 na domaćem terenu protiv Evertona pokazao je u ponedjeljak da je ova družina iz južne Engleske ipak već u mislima na zasluženom godišnjem odmoru, bez obzira na izglede za plasman u Europsku konferencijsku ligu sljedeće jeseni.

De Zerbi će se pokušati revanširati Arsenalu za poraz 4:2 u prvom dijelu prvenstva, s Alexisom Mac Allisterom kao glavnom zvijezdom ekipe u sredini terena, dok će ofenzivci Kaoru Mitoma i Danny Welbeck tražiti svoje prilike iz kontri.

U svakom slučaju, na stadionu Emirates čeka nas vrlo zanimljiva utakmica, a ako je vjerovati prethodnom ogledu ovih suparnika, golovi ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
31.12.22 Brighton2:4Arsenal PL
09.11.22 Arsenal1:3Brighton EFL
09.04.22 Arsenal1:2Brighton PL
02.10.21 Brighton0:0Arsenal PL
23.05.21 Arsenal2:0Brighton PL

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Elneny M. (ozljeda mišića), Saliba W. (ozljeda leđa), Tomiyasu T. (ozljeda koljena).

Brighton: Lallana A. (ozljeda bedra), Lamptey T. (ozljeda koljena), Sarmiento J. (ozljeda gležnja), Veltman J. (ozljeda mišića).

Arsenal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Arsenal bezbroj puta potvrdio svoju kvalitetu ove sezone, hrvatske kladionice svejedno na njemu nisu smanjile tečajeve na minimum, kao što je slučaj s Manchester Cityjem i Liverpoolom.

No, Arsenal definitivno ima više motiva, a i sposobnosti u ovoj utakmici, dok je prethodni okršaj pokazao da Arteta posjeduje i recept za De Zerbija. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Arsenala, uz koeficijent 1.77 kojeg nudi kladionica 20bet.

Radi se o dvoboju u kojem bismo mogli vidjeti pregršt pogodaka, zbog čega su mnogi spremni odigrati na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 2.35. Zanimljiva opcija skriva se pak u kladionici 22bet, u kojoj se možete kladiti da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, uz primamljivi tečaj 1.71.

Ako favorizirate domaćina, bet365 nudi još dvije zanimljive opcije koje možete odigrati. Prva je da Arsenal zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 2.37, dok ćete na okladi poluvrijeme/kraj 1/1 dobiti koeficijent čak 2.75, a postaje dobitan ako domaćin povede u prvom poluvremenu i zadrži svoju prednost do samog kraja.

Ima smisla i klađenje na kartone, jer na okladi na ukupno manje od 3.5 kartona u ovom dvoboju dobit ćete 1.86, a ne očekujemo previše vatre na travnjaku u nedjelju.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.20 na okladu da će poentirati Gabriel Jesus, dok je kvota na Gabriela Martinellija postavljena na 2.87, a i na Bukaya Saku. S druge strane, na pogodak Dannyja Welbecka koeficijent je 3.25.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.85, što možemo zamisliti u ovoj dvoboju u kojem obrane i jednih i drugih imaju određene slabosti koje bi mogle biti kažnjene barem jednim udarcem s bijele točke…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top