Hajduk vs. Lokomotiva – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L L W W W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 23. rujan 19:15
Forma:
W W D L L
Hajduk
Prvo poluvrijeme: X2.61
Lokomotiva
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon dva uzastopna poraza Hajduk ove subote u HNL-u igra vrlo važnu utakmicu protiv Lokomotive u Splitu, u kojoj si ne može priuštiti novi neuspjeh.

Momčad Ivana Leke otvorila je prvenstvo sigurnim pobjedama, no neuspjesi u posljednjim utakmicama zakomplicirali su joj život. Tjedan dana prije derbija s Dinamom samopouzdanje momčadi je u padu, zbog čega utakmica ovog vikenda ima zaista veliko značenje za Splićane.

Problem Hajduka je to što se previše oslanja na Marka Livaju, a ako kapetan nema svoju večer, tada momčad može izgubiti od bilo koga u elitnom rangu hrvatskog klupskog nogometa. Leko se nada da će prošlogodišnji najbolji strijelac HNL-a imati svoj dan protiv Lokomotive, inače će se dvoboj definitivno zakomplicirati.

Suspenzija Zvonimira Šarlije, kao i ozljeda koljena Rokasa Pukštasa dodatne su glavobolje za Hajdukovog stratega, no potkraj ljetnog prijelaznog roka u klub su stigli Filip Uremović i Aleksandar Trajkovski pa je kadar ipak širi nego što je bio.

Ostaje otvoreno pitanje tko bi u ofenzivi mogao pomoći Livaji u ovoj utakmici. Leon Dajaku imao je nekoliko solidnih partija ove sezone, no nedostaje mu konstantnosti, dok Filip Krovinović i dalje ne igra na nivou na kojem je igrao u dresu Benfice.

Leko još ima Ivana Dolčeka i Emira Sahitija kao igrače koji mogu napraviti nešto veliko na svoj dan, no atmosfera u momčadi je narušena i u takvim okolnostima nije lako zablistati čak ni protiv suparnika manje kvalitete.

A Lokomotiva se pod Silvijom Čabrajom i dalje drži u sredini ljestvice HNL-a, unatoč tome što Dinamo baš u njezinim redovima poseže za spasonosnim pojačanjima.

Pa su tako plavo-bijeli ostali bez Lukasa Kačavende, Luke Stojkovića i Sandra Kulenovića ovog ljeta, no i dalje imaju mladu poletnu momčad koja se zna postaviti na travnjaku.

Indrit Tuci i Vladimir Bubanja bili su vrlo dobri u prethodnim utakmicama u ofenzivi, a u obrani su iskusni igrači poput Marina Leovca i Karla Bartoleca, što znači da domaćin na Poljudu neće tako lako slomiti “lokose”, u utakmici koja bi mogla biti zaista zanimljiva za gledatelje…

Prethodni dvoboji:
07.05.23 Lokomotiva0:3Hajduk HNL
05.03.23 Hajduk3:4Lokomotiva HNL
30.10.22 Lokomotiva2:2Hajduk HNL
21.08.22 Hajduk2:1Lokomotiva HNL
19.03.22 Hajduk4:0Lokomotiva HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Rokas Pukštas (ozljeda koljena), Zvonimir Šarlija (kartoni).

Lokomotiva: nema značajnih izostanaka.

Hajduk zabija manje od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč neuspjesima u posljednjim utakmicama, kao i neuvjerljivoj igri, kladionice u Hrvatskoj svejedno su proglasile Hajduk velikim favoritom za dolazak do pobjede ove subote.

Mi se s tim u potpunosti ne slažemo. Iako bi kvaliteta Splićana mogla doći do izražaja u nekom trenutku na Poljudu, vjerujemo da će biti mnogo mučenja s “lokosima” koji će se čvrsto postaviti i vrebati svoje prilike iz kontri. Posebno teško bit će u prvih 45 minuta, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 2.61 u kladionici 22bet.

Zanimljivo svakako djeluje i oklada oba tima daju gol, uz kvotu 2.00 u kladionici bet365, što se dogodilo prošlog vikenda u Velikoj Gorici i čest je slučaj kad međusobno igraju Hajduk i Lokomotiva.

S obzirom na to da očekujemo tvrdu utakmicu u kojoj domaćin ima malu prednost, ima smisla odlučiti se i za kombinacijsku okladu koju nudi kladionica 20bet, a to je pobjeda Hajduka uz manje od 3.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 2.07.

Kladiti se možete i na kornere, s koeficijentom 2.20 na više od 9.5 kornera u ovoj utakmici, što definitivno možemo zamisliti na Poljudu, s obzirom na to da ni jedna ni druga obrana neće puno komplicirati u opasnim situacijama.

Neki kladitelji pokušat će u ovom susretu pogoditi i točan rezultat. Pa vam tako kladionica Rabona nudi 7.00 na točan rezultat 1:0, dok ćete na rezultat 1:1 dobiti koeficijent 9.00.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer još će biti lakše detektirati trenutni odnos snaga Hajduka i Lokomotive, jednom kad akcija započne na travnjaku. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti mogle bi u subotu predvečer ponuditi zanimljive opcije za live oklade pa svakako imajte upaljenu omiljenu kladionicu i reagirajte čim uočite obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top