Hajduk vs. Lokomotiva – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
D D W L W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 19. ožujak 17:05
Forma:
W D W D D
Hajduk
Više od 2.5 gola1.76
Lokomotiva
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon najvećeg derbija Prve HNL koji je igran prošlog vikenda u Splitu, Hajduk je protiv Lokomotive pred novim velikim ispitom, na otvaranju završnog, četvrtog kruga utakmica hrvatskog nogometnog prvenstva.

Trener Valdas Dambrauskas ne može biti zadovoljan rezultatima u posljednja tri nastupa njegove momčadi, jer osvojila je samo dva boda, a posebno boli poraz od Rijeke na domaćem terenu, kao i izgubljeni bodovi protiv Istre.

Hajduk je uspio ostati neporažen protiv Dinama, ali nije smanjio razliku za vodećom momčadi prvenstva i zato si ne smije priuštiti novi posrtaj, pogotovo jer ponovo igra na svom stadionu. Zbog toga, sve oči su uprte u lidera momčadi. Marko Livaja trebao bi biti čovjek koji će se pobrinuti za osvajanje bodova ove subote, kao najbolji strijelac domaće lige, s čak 22 postignuta pogotka.

Dambrauskas će mu vrlo vjerojatno u napadu pridodati Nikolu Kalinića, koji je uspio postići jedan pogodak nakon povratka u klub, no još uvijek se ne vidi pozitivna razlika na travnjaku, otkad se priključio momčadi ove zime.

No, Hajduk prije svega problema ima u obrani u kojoj je Nikola Katić mnogo puta zabrljao pa je ispao iz prve postave, a kad i nije bio u momčadi Splićani su kroz sezonu definitivno primali previše golova i to je najveća njihova slabost.

Ono što će svakako pomoći splitskom klubu stanje je s ozljedama, koje je bolje nego što je bilo prethodnih tjedana, a na Poljudu možemo također očekivati vatrenu atmosferu, jer navijači još uvijek sanjaju o tituli i spremni su podržati momčad do samog kraja sezone.

S druge strane, Lokomotiva proživljava svoje najbolje trenutke otkad je započelo novo izdanje Prve HNL. U seriji je od pet utakmica bez poraza, a u tome je razdoblju igrala s Osijekom i Dinamom, što dovoljno govori o formi u kojoj se nalazi.

“Lokosi” su posebno motivirani dobro proći protiv Hajduka, ne samo zato što su iz Zagreba, već i zbog čak 9 golova koje su primili od Splićana u posljednje dvije utakmice, što trener Silvijo Čabraja nikako ne želi da se ponovi.

U svojim redovima Lokomotiva još uvijek ima izuzetno talentiranog veznjaka Lukasa Kačavendu, a tu je i Enes Çokaj, još jedan vrlo bitan igrač u sredini terena.

U napadu pak gosti imaju dva jaka aduta, Marka Dabru koji je zabio 11 golova u sezoni, kao i Sandra Kulenovića koji u plavo-bijelom dresu polako oživljava svoju karijeru. Sve u svemu, Lokomotiva je pravi ispit za Hajduk, a ako izbjegne poraz na Poljudu potvrdit će da definitivno spada u gornji dom elitnog ranga hrvatskog klupskog nogometa…

Prethodni dvoboji:
11.12.21 Lokomotiva3:3Hajduk HNL
30.11.21 Lokomotiva3:6Hajduk HNK
26.09.21 Hajduk1:0Lokomotiva HNL
17.07.21 Lokomotiva2:2Hajduk HNL
22.05.21 Hajduk2:0Lokomotiva HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: nema značajnih izostanaka.

Lokomotiva: Oliver Petrak (ozljeda koljena), Justin de Haas (ozljeda gležnja).

Hajduk zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Istina je da je Lokomotiva protiv Dinama i Osijeka uzela bodove igrajući tvrde utakmice, no u posljednja dva dvoboja protiv Hajduka palo je ukupno čak 15 golova i u sjećanju ostaje 6:3, rezultat s kojim su Splićani pobijedili u hrvatskom Kupu.

Vjerujemo da će se još jednom igrati ofenzivno u okršaju ove dvije momčadi, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.76 kojeg nudi 22bet.

Po istoj logici, ima smisla igrati i okladu oba tima daju gol, uz kvotu 1.86, što se s lakoćom obistinilo u prethodnim okršajima ovih suparnika.

Za igrače koji pak tipuju na Hajduk igrati na čistu pobjedu baš se i ne isplati pa je bolji izbor oklada poluvrijeme/kraj 1/1 uz koeficijent 2.13, koja se ovaj put čini kao ipak bolja opcija u odnosu na hendikep.

Za kraj, svakako spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.45, što se u utakmicama Hajduka ove sezone događa češće nego kad igraju drugi klubovi u Prvoj HNL. Crveni karton, uz koeficijent 4.00 također ne bi bio iznenađenje, u utakmici u kojoj domaćin mora tražiti pobjedu, a gosti su spremni na sve kako bi iznenadili i revanširali se…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top