Real Madrid vs. Barcelona – Tipovi za klađenje i najava La Lige

Forma:
W W W W W
  • Santiago Bernabeu
  • Početak: 20. ožujak 21:00
Forma:
W W D W W
Real Madrid
Dvoznak: 2X1.75
Barcelona
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uoči posljednje dvotjedne pauze ove sezone u španjolskoj La Ligi, pred nama je ove nedjelje El Clasico, okršaj Reala i Barcelone u Madridu, kojeg ljubitelji nogometa uvijek sa zanimanjem prate.

Domaća momčad nalazi se u komotnoj poziciji. Trener Carlo Ancelotti i njegovi igrači odavno su iz borbe za titulu izbacili najopasnije rivale, a Sevilla kao posljednji pratitelj koji pokušava držati priključak polako gubi dah i ne predstavlja pravu opasnost za madridski klub.

A Realove zvijezde proslavile su se prošli tjedan u Ligi prvaka protiv PSG-a, kada su iz potpuno izgubljene situacije došli do prolaska u četvrtfinale, zahvaljujući golovima Karima Benzeme.

Upravo Francuz je i u La Ligi čovjek odluke u redovima Reala, jer je zabio već 22 pogotka ove sezone, a momčad je u seriji od četiri uzastopne pobjede čime se učvrstila na vrhu ljestvice.

Osim Benzeme, svakako treba izdvojiti Viniciusa Juniora koji je sazrio, što potvrđuje 14 postignutih golova u španjolskom prvenstvu, dok i dalje središnju figuru u momčadi predstavlja naš Luka Modrić, koji je briljirao protiv Parižana i u suradnji s Casemirom i Tonijem Kroosom vuče madridski klub prema naprijed, kao i u slavnim danima trostruke europske krune.

Barcelona je s druge strane proživjela tešku jesen, uz pregršt posrtaja i lutanja, no ove zime je napokon krenula u pravom smjeru. Novi trener Xavi Hernandez uspješno je posložio momčad koja sada djeluje kao favorit za osvajanje Europske lige, a u La Ligi je sve bliža osiguranju plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone, što se prije par mjeseci činilo vrlo upitnim.

Dovođenje potkraj siječnja Pierre-Emericka Aubameyanga pokazalo se kao pun pogodak, jer je gabonski napadač zabio 7 golova u zadnjih 7 utakmica za katalonsku momčad pa su i rezultati odmah postali puno bolji.

Barcelona u svojim redovima ima i Pedrija, koji polako postaje jedan od najboljih veznih nogometaša današnjice, a stigao je u svlačionicu i daroviti Ferran Torres, kojeg se Manchester City prilično olako riješio.

Uz sve to, trener Xavi ima na raspolaganju odlična nizozemska pojačanja, od Frankieja i Luca de Jonga do Memphisa Depaya, koji je postigao 10 golova ove sezone. U svakom slučaju gosti definitivno imaju razloga za optimizam na Santiago Bernabeuu, više nego u prethodnim utakmicama u kojima Barcelona nije uspijevala parirati Realu, ni kod kuće ni u gostima…

Prethodni dvoboji:
12.01.22 Barcelona2:3Real Madrid SC
24.10.21 Barcelona1:2Real Madrid LL
10.04.21 Real Madrid2:1Barcelona LL
24.10.20 Barcelona1:3Real Madrid LL
01.03.20 Real Madrid2:0Barcelona LL

Izostanci i ozljede:

Real Madrid: Mendy F. (ozljeda mišića).

Barcelona: Balde A. (ozljeda gležnja), Fati A. (ozljeda bedra), Roberto S. (ozljeda mišića), Umtiti S. (ozljeda mišića).

Barcelona zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda je Real Madrid postao vladar El Clasica u posljednje dvije sezone i izgleda impresivno na travnjaku, no vjerujemo da u ovoj utakmici Barcelona ima sve potrebno za ravnopravan okršaj s moćnim suparnikom.

Real gotovo da je osigurao naslov prvaka u Španjolskoj i počinje se okretati Ligi prvaka, a Barca s puno više motiva i samopouzdanja dolazi u Madrid te vjerujemo da je spremna prekinuti svoju crnu seriju u španjolskom derbiju. Zato je naša glavna preporuka dvoznak X2 na Barcelonu, uz koeficijent 1.75 kojeg nudi 22bet.

Od ostalog, rasterećeni i jedni i drugi mogli bi nam ponuditi utakmicu za pamćenje, pa djeluje primamljivo oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz kvotu 2.54.

Što se pak strijelaca tiče, da će zabiti Pierre-Emerick Aubameyang koeficijent je 2.40, a dobit ćete 6.00 ako odigrate da će to biti prvi gol na utakmici. Naravno, najmanja kvota je na Karimu Benzemi, samo 1.90, a na Luki Modriću ulovit ćete 6.50 ako poentira.

Na dosuđeni penal koeficijent je 2.50, a nije rijetkost u El Clasicu, kao ni isključenje, za koje ćete dobiti 4.00 ako ga predvidite.

Za kraj, spomenimo okladu na gol postignut u oba poluvremena, uz koeficijent 1.60, što je čest slučaj u najiščekivanijoj utakmici španjolske La Lige…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top