Portugal vs. Turska – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
L D W W W
  • Estadio do Dragao
  • Početak: 24. ožujak 20:45
Forma:
W W W L D
Portugal
Oba daju gol: Ne1.74
Turska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Odluka o putnicima na Svjetsko prvenstvo pada ovog tjedna, a netko od velikana će ostati bez nastupa na najvažnijoj reprezentativnoj smotri. To je ono što već znamo, uoči okršaja Portugala i Turske ovog četvrtka, u kojem pobjednik ide na boljeg iz dvoboja Italije i Sjeverne Makedonije.

Portugalci se nisu proslavili u grupnoj fazi kvalifikacija, gdje su ostali bez prvog mjesta u ključnom dvoboju sa Srbijom. Sada izbornik Fernando Santos traži od svojih izabranika maksimalan angažman i još jedan uspješan prolazak kroz baraž, po čemu su Portugalci postali poznati u proteklih dvadesetak godina.

Kao i uvijek, Portugal će biti predvođen Cristianom Ronaldom, najboljim strijelcem u povijesti reprezentativnih utakmica. Iako CR7 ne proživljava sezonu za pamćenje u dresu Manchester United, sigurno će biti jedan od ključnih igrača u ovim dodatnim kvalifikacijama.

U odličnoj formi još je Diogo Jota, koji trpa golove za Liverpool iz utakmice u utakmicu, a sjajan je i Bernardo Silva u dresu Manchester Cityja, dok će Ronaldo ozbiljno računati i na svog prvog suradnika Brunu Fernandesa.

Portugalci imaju ponešto problema s ozljedama i kartonima, a najveći hendikep je izostanak Rubena Diasa u obrani, dok suspenziju mora odraditi i Joao Cancelo. No, Santos vjeruje da ima dovoljno kvalitete u svojim redovima da pobijedi Tursku, a onda i ode do Svjetskog prvenstva, u obračunu koji svi vjeruju da će biti protiv Italije.

Turska s druge strane iščekuje ovu utakmicu s mnogo sumnji, nakon blijedog nastupa na Europskom prvenstvu na kojem nije uspjela parirati nikome. No, u jednoj utakmici sve je moguće i to je ono na čemu bazira svoju vjeru u pozitivan rezultat izbornik Stefan Kuntz.

Turci doduše u svojim redovima imaju nekoliko nogometaša koje bi poželjela svaka reprezentacija, poput veznjaka Hakana Çalhanoğlua koji je jedan od ključnih igrača milanskog Intera.

U obrani je Caglar Söyüncü, standardni prvotimac Leicestera, dok Enes Ünal trpa ove sezone golove za Getafe, a Burak Yilmaz još je jedan napadač koji jednim potezom može riješiti utakmicu.

Ipak, ostaje otvoreno hoće li to sve biti dovoljno na stadionu Dragão, protiv reprezentacije koja je ne tako davno pregazila našu reprezentaciju na domaćem terenu, a i u ovom dvoboju u ulozi je apsolutnog favorita…

Prethodni dvoboji:
02.06.12 Portugal1:3Turska PRI
07.06.08 Portugal2:0Turska EP
24.06.00 Turska0:2Portugal EP
14.06.96 Portugal1:0Turska EP
19.04.65 Turska0:1Portugal SPK

Izostanci i ozljede:

Portugal: Cancelo J. (žuti kartoni), Dias R. (ozljeda bedra), Sanches R. (žuti kartoni), Silva R. (ozljeda mišića).

Turska: Gunok M. (ozljeda koljena).

Portugal zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bilo i za očekivati, online kladionice postavile su Portugal kao izrazitog favorita u ovom dvoboju pa igrati na čistu pobjedu domaćina baš i nije isplativo.

Mi vjerujemo da nas čeka čvrsta utakmica u kojoj sigurno neće biti puno prostora za napadače, a igrat će se oprezno, jer ulog je velik. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol u regularnom vremenu, uz koeficijent 1.74 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici, predviđamo da se ovaj dvoboj neće pretvoriti u golijadu, zbog čega će mnogi svakako poželjeti odigrati na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz primamljivu kvotu 2.09.

Da gol neće biti postignut u oba poluvremena koeficijent je 2.19, a na dosuđen penal dobit ćete 2.45, što je itekako zamislivo u ovoj utakmici, a nije nemoguć ni autogol, uz kvotu 11.00.

Što se klađenja na strijelce tiče, tu iznenađenja nema, jer dobit ćete samo 1.53 na gol Cristiana Ronalda, a 3.00 ako zabije prvi pogodak na utakmici. Na Dioga Jotu je kvota 2.20, a na Bernarda Silva 3.00, koji će svakako imati svoje prilike u ovom dvoboju.

Za kraj, spomenimo i crveni karton, koji bi mogao pasti u ovoj utakmici. Kladionica Bet365 nudi vam priliku pogađati koji od igrača će ga dobiti, a Caglar Söyüncü ima koeficijent čak 34.00, što se čini prilično velikodušno, s obzirom na to koju poziciju igra u momčadi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top