Hajduk vs. Dinamo – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
D W L W W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 12. ožujak 18:00
Forma:
W L W D L
Hajduk
Manje od 2.5 gola2.00
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ulazimo u ključnu fazu Prve HNL, u kojoj ćemo uživati u čak tri najveća derbija hrvatskog klupskog nogometa. Prvi od njih igra se ove subote, kada Hajduk u Splitu dočekuje Dinamo, u utakmici u kojoj domaćin nikako ne bi smio izgubiti.

Trener Valdas Dambrauskas neće pamtiti po dobrome prethodna dva kola, jer Hajduk je porazom od Rijeke i remijem s Istrom izgubio korak s vodećima pa mu je nužan pozitivan rezultat protiv Dinama, kojeg je pobijedio na Maksimiru u prvom dijelu sezone.

Tada je zablistao Marko Livaja, strijelac čak 22 pogotka u domaćem prvenstvu ove sezone, od kojeg će Splićani ponovo očekivati najviše na travnjaku, no treba vidjeti kako će izgledati njegova suradnja s Nikolom Kalinićem, koja zasad još ne izgleda onako kako su to splitski navijači zamišljali.

Hajduk će definitivno dočekati Dinamo na prepunom stadionu, a u momčad se vraćaju Filip Krovinović, kao i Lukas Grgić u sredini terena, što je odlična vijest za splitski klub.

Najveći problem ostaje i dalje obrana, koja je previše puta podbacila u posljednje vrijeme, a najslabija karika trenutno je Nikola Katić, od kojeg se definitivno očekuje više nego da gubi lopte pred svojim golom, kao što je to bilo protiv Istre.

A Dinamo je s druge strane završio svoju europsku sezonu pobjedom na Maksimiru protiv Seville, što mu je dalo mnogo samopouzdanja i sada kreće po jedini dostupan trofej, onaj za naslov prvaka u Prvoj HNL.

Trener Željko Kopić zna koliko je bitno gostovanje kod svojeg bivšeg kluba, jer pobjedom bi Dinamo praktički izbacio Splićane iz borbe za titulu.

Da bi se to dogodilo, udarne “modre” snage morat će odigrati na vrhunskom nivou, prije svega Mislav Oršić koji je značajno digao formu u novoj kalendarskoj godini, ali i Bruno Petković, koji je malo utišao kritičare krasnim golom protiv Šibenika.

Kopić neće moći u ovom susretu računati na Luku Ivanušeca i Arijana Ademija u sredini terena, no ima pregršt talentiranih pojedinaca u svojoj svlačionici i sigurno će pronaći kvalitetna rješenja.

Dinamo nije uspio pobijediti Hajduk u posljednje dvije utakmice, a ako se taj trend nastavi, titula prvaka mogla bi doći u pitanje. Zato je okršaj na Poljudu izuzetno bitan i za jedne i za druge pa možemo očekivati čvrstu taktičku utakmicu, u kojoj bi jedan potez mogao odlučiti pitanje pobjednika…

Prethodni dvoboji:
05.12.21 Dinamo0:2Hajduk HNL
05.05.21 Hajduk1:1Dinamo HNL
25.04.21 Dinamo2:0Hajduk HNL
27.01.21 Dinamo3:1Hajduk HNL
12.09.20 Hajduk1:2Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Stefan Simić (ozljeda pete).

Dinamo: Luka Ivanušec (ozljeda trbušnog zida), Arijan Ademi (ozljeda prepone).

Hajduk zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Istina je da su Hajduk i Dinamo ove sezone više toga pokazali prema naprijed, nego prema nazad, no derbi ipak ostaje derbi, pogotovo u atmosferi kakva čeka nogometaše obje momčadi na Poljudu.

Vjerujemo da se neće moći razviti igra na način kako to zamišljaju treneri iz oba tabora u ovoj utakmici pa ni napadači neće moći doći do izražaja. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što ćete vam kladionica Bet365 dati primamljivu kvotu 2.00.

Od ostalog, svakako da će mnogi poželjeti odigrati 2.40 na pobjedu Dinama, koji je trenutno u boljoj formi, dok će simpatizeri Hajduka preferirati dvoznak 1X, uz kvotu 1.50.

Ako se pak odlučite igrati na točan rezultat, za 1:0 ćete dobiti koeficijent 10.00, a 0:1 ide uz 9.50, dok ćete uzeti čak 12.00 ako na Poljudu ne bude golova.

Po istoj filozofiji, tu je i oklada poluvrijeme/kraj X/X, uz koeficijent 5.50, što znači da bi moralo biti neriješeno nakon 45 minuta i remi na kraju, što možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Za kraj, spomenimo naravno i klađenje uživo, koje će otvoriti dodatne opcije za klađenje, kad vidimo kako se stvari razvijaju na travnjaku u prvih 15 minuta utakmice. Oklade tko će sljedeći zabiti i ukupan zbroj golova svakako će biti još lakše za pogoditi dok je dvoboj u tijeku pa obavezno držite otvorenom svoju omiljenu online kladionicu za vrijeme utakmice i reagirajte ako uočite obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top