Sevilla vs. West Ham – Tipovi za klađenje i najava Europske lige

Forma:
D W L D W
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Početak: 10. ožujak 18:45
Forma:
L L W D D
Sevilla
Dvoznak: 2X1.78
West Ham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Polako ulazi Europska liga u ozbiljnu fazu natjecanja, s nekoliko jakih dvoboja već ovog četvrtka u osmini finala, od kojih definitivno treba izdvojiti okršaj Seville i West Hama.

Radi se o dva kluba koji su uoči ždrijeba bili među glavnim favoritima za osvajanje titule, no samo jedan može proći u četvrtfinale. Trener Julen Lopetegui nada se da bi to mogla biti Sevilla, najtrofejnija momčad drugog po snazi europskog natjecanja, s čak šest naslova prvaka.

Andalužani proživljavaju vrlo dobru sezonu, u kojoj drže drugo mjesto u španjolskom prvenstvu, odmah iza Reala. No, momčad u posljednje vrijeme sve češće gubi bodove što zabrinjava navijače, jer sezona ulazi u ključnu fazu, u kojoj više nitko nema pravo na posrtaje.

Sevilla se do ove faze probila pokraj Dinama, protiv kojeg zapravo i nije briljirala, a poraz u Zagrebu pokazao je da ova ekipa ima svoje slabosti.

Ključna figura u momčadi svakako je naš veznjak Ivan Rakitić, koji je donio iskustvo igranja na vrhunskom nivou u Barceloni i to se osjeti u sredini terena. U napadu dobro igra Rafa Mir, koji će biti i najveća opasnost za West Ham u ovoj utakmici.

No, najjača strana Seville ove sezone bila je zapravo obrana, koja prima zaista malo golova ove sezone, zahvaljujući organiziranom nogometu koji omogućuje da marokanski golman Yassine Bounou nema mnogo posla među vratnicama.

Lopetegui trenutno ima problema s ozljedama. Osim Susa i Erica Lamele koji su već dugo izvan stroja, među one kojima je nastup upitan priključili su se Anthony Martial i Papu Gomez pa Sevilli neće biti lako sastaviti momčad za ovu utakmicu.

A West Ham s druge strane također je u silaznoj putanji, nakon što je briljirao u Premiershipu tijekom jeseni. Momčad Davida Moyesa polako se oprašta od sna o nastupu u Ligi prvaka sljedeće sezone, osim ako ne osvoji Europsku ligu, čiji pobjednik ide izravno u najprestižnije klupsko natjecanje.

Iza “čekićara” su dva uzastopna poraza, a tu seriju namjeravaju prekinuti na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán. Predvodit će ih kao i obično Declan Rice u sredini terena, a Michail Antonio bit će zadužen za postizanje golova. Nikola Vlašić može očekivati minutažu s klupe, na gostovanju koje je u prošlosti bilo jedno od najtežih u Europskoj ligi, no West Ham svakako ima momčad koja može ravnopravno parirati Sevilli…

Prethodni dvoboji:
Sevilla-nikad dosad igrali-West Ham

Izostanci i ozljede:

Sevilla: Diego Carlos (ozljeda mišića), Lamela E. (ozljeda ramena), Martial A. (ozljeda mišića), Montiel G. (ozljeda mišića), Papu Gomez (ozljeda mišića), Reges F. (ozljeda gležnja), Rekik K.(ozljeda mišića), Suso (ozljeda gležnja).

West Ham: Bowen J. (ozljeda Ahilove tetive), Coufal V. (ozljeda prepona), Ogbonna A. (ozljeda koljena), Jarmolenko A. (osobni razlozi).

Sevilla zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako se radi o dva ugledna europska kluba, Sevilla i West Ham nikad nisu igrali međusobno, a ovog četvrtka vjerujemo da nas čeka taktička bitka na svakom kutku terena, u kojoj ništa ne bi smjelo biti riješeno uoči uzvrata.

Sevilla je možda ugledniji klub i online kladionice je vide kao favorita, no mi se ne slažemo. West Ham je ostavio bolji dojam u ovom natjecanju i vjerujemo da može izbjeći poraz o ovoj utakmici. Zato je naša glavna preporuka dvoznak X2 na West Ham, uz koeficijent 1.76 kojeg nudi 22bet.

S obzirom na nogometnu filozofiju obje momčadi, oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola čini se izglednom, ali kvota 1.66 koju možete dobiti i nije nešto posebno.

Nešto bolji koeficijent, 1.74 vas čeka ako odigrati da oba tima NEĆE dati gol, a ako vjerujete da će utakmica biti tvrda, onda je najbolje odigrati da gol neće pasti u oba poluvremena, što ide uz koeficijent 1.82.

Od strijelaca, izdvajamo Rafu Mira na kojem je 3.00 da će zabiti, dok ćete na Michaila Antonija dobiti 3.40, a na Ivana Rakitića čak 5.50.

Za kraj, ne zaboravimo ni klađenje uživo, jer riječ je o jednoj od utakmica koju će najbolje raskrinkati uvodnih 15 minuta, nakon čega će biti lakše predvidjeti što će se dogoditi na travnjaku. U tim okolnostima oklade na zbroj golova, tko će sljedeći zabiti pa i ishod postaju izglednije da se ostvare. Zato svakako imajte upaljenu svoju omiljenu online kladionicu na mobitelu i zgrabite obećavajuću kvotu, čim se pojavi tijekom utakmice…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top