Gorica vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L D L L L
  • Gradski stadion
  • Početak: 15. listopad 19:05
Forma:
W W D W D
DOMAĆIN 4.28
Remi 3.62
GOST 1.77
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavlja se HNL zanimljivim dvobojima ovog vikenda, od kojih će najviše interesa izazivati utakmica Gorice i Hajduka, u kojoj se obje momčadi nadaju važnoj pobjedi.

Domaća momčad predvođena novim trenerom Igorom Angelovskim i dalje gubi utakmicu za utakmicom, a nakon poraza u derbiju začelja protiv Rijeke učvrstila se na posljednjem mjestu na ljestvici.

Situacija je to u kojoj se Gorica još nije našla otkad je ušla u elitni rang hrvatskog nogometa, a jedan od glavnih razloga definitivno je prodaja najbolje igrača Anthonyja Kalika, kojeg je preoteo upravo Hajduk ovog ljeta.

Gorica je ranije ostala bez Kristijana Lovrića, kao i mnogih inozemnih pojačanja koja su se pokazala odličnima na travnjaku, zbog čega sada rezultati pate. No, doveden je makar Deni Jurić iz Dinama, kao napadač velikog potencijala pa se ipak ne očekuje ispadanje ovog ambicioznog kluba iz lige.

Problem za Goricu bila je i teška ozljeda Joeyja Suka koji se tek vraća ozbiljnom nogometu, a ni obrana nije na visini zadatka, unatoč tome što su uspješno zadržani nositelji igre od prošle godine.

Gorica je zabila tek dva gola u posljednjih pet utakmica i to je ipak njezin najveći problem, no izgubila je tek minimalno od Osijeka i Dinama, što pokazuje da je se ne smije podcjenjivati.

Upravo to je najveća zamka za Mislava Karoglana i njegov Hajduk, koji se muči u utakmicama domaćeg prvenstva, ali svejedno uspješno niže pobjede.

Splićani su u prethodnom kolu teškom mukom pobijedili Varaždin, golom Chidozieja Awaziema duboko u sudačkoj nadoknadi, a dvoboj s Goricom dolazi tjedan dana uoči velikog derbija s Dinamom, koji će se igrati 21. listopada na Poljudu.

Drugim riječima, Hajduk mora pobijediti kako bi zadržao priključak s “modrima”, a zanimljivo je da je ovo njegov prvi okršaj s Goricom, jer je prva međusobna utakmica odgođena tijekom ljeta i još uvijek nije odigrana.

Kao i obično, najviše će se očekivati od Marka Livaje koji ima određenih problema s ozljedom mišića, no trebao bi biti spreman za svih 90 minuta, dok su oči uprte i u Stipu Biuka, koji bi baš u ovakvim utakmicama trebao doći na svoje.

Dvoboj na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici bit će i važan ispit za Hajdukovu veznu liniju predvođenu Filipom Krovinovićem, od koje se očekuje da slomi motiviranog protivnika i povede momčad prema osvajanju važna tri boda, u zanimljivoj utakmici koju će mnogi rado pogledati u izravnom prijenosu…

Prethodni dvoboji:
15.04.22 Hajduk1:0Gorica HNL
02.03.22 Hajduk2:1Gorica KUP
05.02.22 Gorica0:4Hajduk HNL
23.10.21 Hajduk0:0Gorica HNL
07.08.21 Gorica1:3Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Gorica: nema značajnih ozljeda.

Hajduk: Ivan Čalušić (ozljeda koljena), Josip Elez (ozljeda mišića).

Hajduk zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Sjećamo se da je Hajduk protiv Gorice u prošlosti gubio mnogo bodova, pogotovo u gostima, no to se promijenilo još prošle sezone, a sada je razlika u kvaliteti još i veća.

Iako Gorica nije klub kojeg se smije olako shvatiti, vjerujemo da Hajduk u ovom trenutku ima bolju igru i pojedince od domaćina, što bi trebao i potvrditi na travnjaku. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Hajduka, uz koeficijent 1.77 kojeg nudi kladionica 22bet.

Gorica teško zabija, ali i ne prima mnogo, zbog čega će neki definitivno probati odigrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete u kladionici bet365 dobiti kvotu 1.90.

Ako se pak odlučite za kombinacijsku okladu u kladionici 20bet, na pobjedu Hajduka uz manje od 2.5 gola na utakmici dobit ćete 3.94, što definitivno možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Na istom mjestu pronaći ćete i okladu na pobjedu Hajduka bez primljenog gola, uz kvotu 2.94, a podebljati kvotu na trijumf gostiju možete i okladom poluvrijeme/kraj 2/2, uz koeficijent 2.75, što znači da Splićani moraju povesti u prvom poluvremenu i zatim prednost zadržati do samog kraja.

Za kraj, spomenimo i klađenje na kornere, jer dobit ćete 1.83 na više od 8.5 kornera na utakmici, što možemo zamisliti u dvoboju u kojem će obrane katkad panično izbijati loptu iz svog kaznenog prostora…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top