Francuska vs. Irska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W W W W D
  • Parc des Princes
  • Početak: 07. rujan 20:45
Forma:
W W L L W
Francuska
Hendikep: F+21.78
Irska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što smo uživali u klupskim okršajima tijekom cijelog ljeta, sada na scenu ponovo stupaju reprezentacije. A najzanimljivija utakmica u četvrtak svakako je ona između Francuske i Irske, u kojoj domaćin traži još jednu pobjedu u Parizu.

Riječ je o dvoboju kvalifikacija za Euro, a ove dvije reprezentacije imaju vrlo zanimljivu međusobnu povijest. Svakako vrijedi izdvojiti ruku Thierryja Henryja koja je odvela Francuska na SP u Južnoj Africi, što im Irska nikad neće oprostiti.

No, domaćeg izbornika Didiera Deschampsa to previše ne zabrinjava, jer na raspolaganju ima izuzetno moćan kolektiv, sposoban pobjeđivati čak i protiv najjačih svjetskih suparnika.

Tu važnu ulogu igra novi kapetan Kylian Mbappé, čovjek koji je svojim golovima gurao Francusku prema finalu Svjetskog prvenstva, a onda je hat-trickom umalo šokirao Argentinu u Kataru. Sada brzonogi krilni napadač kreće po novi trofej, jedini koji mu fali nakon što je već osvojio SP i Ligu nacija.

U redovima Francuske puno je kvalitetnih pojedinaca, uključujući Randala Kolo Muanea, novog člana PSG-a. Ousmane Dembélé također je prešao u pariške redove i igrat će ovu utakmicu na svom novom stadionu, dok se od ozljede napokon oporavio i Lucas Hernandez.

Njegov brat Theo Hernandez mogao bi imati važnu ulogu u ovoj utakmici, u kojoj se od njega očekuje da probija desnu stranu i ubacuje se u napad, dok bi koristan u sredini terena mogao biti Adrien Rabiot.

Deschamps mnogo koristi i mladog Realovog veznjaka Aureliena Tchouaménija, dok su se u obrani senatori oprostili od izabrane vrste pa sada glavnu riječ vode William Saliba i Dayot Upamecano kao stoperi te Mike Maignan među vratnicama.

S druge strane, Irska se pod izbornikom Stephenom Kennyjem našla u nezgodnoj situaciji nakon četiri odigrane utakmice, jer već je jednom izgubila od Francuza i Grka. U skupini su još Nizozemci pa Ircima zaista neće biti lako izboriti se za mjesto na Euru i treba im senzacija ovog četvrtka.

Međutim, Kenny nema puno kvalitetnih igrača na raspolaganju. Vrijedi tek izdvojiti Evana Fergusona koji se za vikend proslavio hat-trickom za svoj Brighton protiv Newcastlea, dok potencijala još imaju Nathan Collins iz Brentforda i Josh Cullen iz Burnleyja.

U svakom slučaju, čeka nas zanimljiva utakmica na stadionu Park Prinčeva, u kojoj je domaći u ulozi apsolutnog favorita…

Prethodni dvoboji:
27.03.23 Irska0:1Francuska EPK
28.05.18 Francuska2:0Irska PRI
26.06.16 Francuska2:1Irska EP
18.11.09 Francuska1:1Irska SPK
14.11.09 Irska0:1Francuska SPK

Izostanci i ozljede:

Francuska: Paul Pogba (ozljeda zgloba).

Irska: Callum Robinson (ozljeda mišića).

Francuska zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prema očekivanjima, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Francusku izrazitim favoritom u ovom dvoboju, ne dajući velike izglede Irskoj niti za osvajanje jednog boda.

Mi se s tim ovaj put slažemo, jer Deschamps traži ozbiljan pristup svojih igrača svaki put kad istrče na travnjak. Razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi je pak ogromna, zbog čega je naša glavna preporuka oklada hendikep F+2 iliti -1.5 na Francusku, uz kvotu 1.78 u kladionici 22bet. To postaje dobitno ako domaćin pobijedi s barem dva razlika.

Alternativna tome svakako je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.80 kojeg ćete pronaći u kladionici bet365. Da bi postala dobitna, potrebno je da Francuzi povedu u prvom poluvremenu i zatim sačuvaju prednost do samog kraja.

Radi se o utakmici u kojoj golovi ne bi smjeli izostati, zbog čega ima smisla odigrati i okladu na zbroj golova, na više od 2.5 gola, na što možete dobiti tečaj 1.73 u kladionici 20bet.

Zanimljivo ovaj put djeluju i kombinacijske oklade, poput one na pobjedu Francuske uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti tečaj 1.88. Neki će pak odigrati da dva gola padaju do 55. minute ili prije, uz primamljivi koeficijent 1.90.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete samo 1.66 na gol Kyliana Mbappéa, no to postaje 3.50 ako se kladite da će biti prvi na utakmici. Kvota je 2.50 na pogodak Randala Kolo Muanija, dok ćete dobiti 2.75 ako tipujete na Ousmanea Dembelea. S druge strane, tečaj je čak 5.50 na gol Evana Fergusona.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.75, što definitivno možemo zamisliti u dvoboju u kojem postoji velika razlika u kvaliteti ova dva suparnika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top