Hrvatska vs. Latvija – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
D D W D W
  • Rujevica
  • Početak: 08. rujan 20:45
Forma:
L L L L D
Hrvatska
Manje od 3.5 gola1.70
Latvija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon uzbudljive završnice Lige nacija u lipnju, hrvatska nogometna reprezentacija vraća se ovih dana utakmicama kvalifikacija za Euro. Prvi dvoboj igra ovog petka protiv Latvije u Rijeci.

Momčad izbornika Zlatka Dalića iščekuje ovu utakmicu bez značajnih ozljeda u svojim redovima. Nedostaje tek Marko Livaja koji je izostavljen kako ponovo ne bi došlo do sukoba s riječkim navijačima, kao što je to bio slučaj prije tri mjeseca.

Hrvatska će na raspolaganju imati svježeg Luku Modrića koji više nije prvotimac u Real Madridu, dok će važnu ulogu na travnjaku igrati i Mateo Kovačić, novi član Manchester Cityja.

Bit će zanimljivo vidjeti što može Marcelo Brozović, sada kada je otišao igrati u Saudijsku Arabiju, a po običaju najviše je dvojbi oko pozicija u napadu, gdje Bruno Petković igra solidno posljednjih tjedana pa bi trebao dobiti prednost, a priliku još čekaju Matija Frigan i Petar Musa.

Minutažu može očekivati i Luka Ivanušec, nakon uspješnog prelaska u Feyenoord, a isto vrijedi i za novog člana Ajaxa Josipa Šutala. Njemu bi u obrani partner trebao biti moćni Joško Gvardiol, a na golu očekujemo uvijek pouzdanog Dominika Livakovića.

Naravno, Hrvatskoj je nužna pobjeda u ovom dvoboju, jer nalazi se na trećem mjestu u skupini D, doduše s manje odigranih utakmica od svojih protivnika.

Što se pak Latvije tiče, ova izabrana vrsta pod vodstvom izbornika Dainisa Kazakevicsa na papiru djeluje kao najslabiji protivnik, jer nema još niti jedan osvojeni bod u grupi.

Međutim, treba biti oprezan, jer Latvijci su pružili solidan otpor svim suparnicima s kojima su igrali, a u povijesti su čak i igrali na Euru, u doba kada im je najbolji igrač bio bivši član Hajduka Maris Verpakovskis.

Danas u svojim redovima Latvija nema takvih zvijezda. Vrijedi tek izdvojiti Raimondsa Krollisa koji igra za talijansku Speziju. Riječ je o napadaču na kojeg će morati pripaziti hrvatska obrana, no pitanje je može li dobiti pravu podršku od svojih suigrača.

Alvis Jaunzems i Andrejs Ciganiks još su dva igrača iz poljske lige s određenim potencijalom, no u petak na stadionu Rujevica definitivno je sve na strani Hrvatske, od koje se očekuje da upiše sigurnu i laku pobjedu…

Prethodni dvoboji:
11.10.11 Hrvatska2:0Latvija PRI
03.09.10 Latvija0:3Hrvatska EP
06.06.01 Latvija0:1Hrvatska SPK
24.03.01 Hrvatska4:1Latvija SPK

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: nema značajnih izostanaka.

Latvija: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Zahvaljujući velikim uspjesima posljednjih godina, online kladionice u ovom su dvoboju Hrvatsku proglasile favoritom do te mjere da se ne isplati igrati čistu jedinicu.

Mi pak smatramo da se obećavajući koeficijent krije na klađenju na zbroj golova. Naime, unatoč visokoj kvaliteti hrvatske momčadi, ne vjerujemo da će naši natrpati mrežu Latvije do vrha, dok gostima ne dajemo veliku šansu protiv Dalićeve obrane. Zato je naša glavna preporuka oklada na manje od 3.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent 1.70 u kladionici 22bet.

Vjerujemo da se radi o utakmici u kojoj će se Latvijci zatvoriti i pružiti dobar otpor u prvih 45 minuta, nakon čega će napokon biti slomljeni. Zbog toga svakako ima smisla oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti primamljivu kvotu 2.04.

Neki će poželjeti kladiti se i na kornere, jer dobit ćete u kladionici 20bet koeficijent 1.80 na više od 9.5 kornera na ovom susretu, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost.

Tu su i oklade na točan rezultat u kladionici Rabona. Tamo možete dobiti tečaj 7.50 na rezultat 1:0, dok ćete dobiti 5.33 na rezultat 2:0, što su i dva najizglednija ishoda ove utakmice.

Što se klađenja na strijelce tiče, u kladionici bet365 čeka vas kvota 2.10 na gol Brune Petkovića, dok ćete dobiti 2.37 ako tipujete na Luku Ivanušeca. Na Luku Modrića tečaj je pak 2.50, a zanimljivo djeluje i 5.00, koliko možete dobiti na pogodak Matea Kovačića.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.54, što je itekako moguće u okršaju dva protivnika različite kvalitete. Na autogol ćete pak dobiti 7.30, a i njega možemo zamisliti u petak na Rujevici…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top