Everton vs. Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
L D W W W
  • Goodison Park
  • Početak: 27. prosinac 21:15
Forma:
W W D W W
Everton
Oba daju gol: Da1.82
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U engleskom Premiershipu akcija se nastavlja i ove srijede, kada se na travnjak vraća aktualni prvak Manchester City koji gostuje kod Evertona.

Gostujuća momčad pod Pepom Guardiolom je prošlog vikenda osvojila titulu klupskog prvaka svijeta, no u engleskom prvenstvu joj u posljednje vrijeme i ne ide tako dobro. Manchester City trenutno kaska za Arsenalom, Liverpoolom i Aston Villom pa se mora što prije trgnuti, kako ne bi ostao bez naslova kojeg je osvojio u prethodne tri godine.

Najvažnije pitanje u redovima nebesko plavih je status ozljede stopala Erlinga Haalanda. Norvežanin nije odigrao niti jednu utakmicu u posljednja dva tjedna i moguće je da će se vratiti na teren upravo u srijedu, no nema informacija koje potvrđuju da će tako zaista i biti.

Ozlijeđen je još uvijek i Kevin de Bruyne pa će se najviše očekivati od Juliana Alvareza u napadu. Pomoć bi Argentincu trebala stići s desne strane gdje operira Bernardo Silva, a tu je još ofenzivni Phil Foden koji će se pokušati pridodati napadu.

Što se naših tiče, Mateo Kovačić u posljednje vrijeme nije među prvotimcima, no strpljivo čeka svoju priliku, dok Joško Gvardiol dobiva solidnu minutažu u obrani, unatoč velikoj konkurenciji na njegovoj stopersko-bekovskoj poziciji.

S druge strane, Everton pod vodstvom Seana Dychea igra sjajno u prosincu, o čemu svjedoče impresivne pobjede protiv Newcastlea i Chelseaja. Niz je prekinut prošlog vikenda porazom od Tottenhama, u utakmici u kojoj su plavi bili u najmanju ruku ravnopravan suparnik.

Everton se sada nada najvećem skalpu u sezoni, s Dominicom Calvert-Lewinom spremnim napraviti razliku u ofenzivi. Tu je i tijekom jeseni odlični Abdoulaye Doucoure koji je već zabio pregršt važnih golova, a ne smijemo zaboraviti niti oporavljenog Andrea Gomesa u sredini terena.

Dodajmo još Jordana Pickforda koji je vrlo pouzdan među vratnicama, kao i solidnu obranu predvođenu Jamesom Tarkowskim pa je jasno da Everton na svom Goodison Parku nema straha od prvaka svijeta i učinit će sve što je u njegovoj moći da kreira još jedno iznenađenje…

Prethodni dvoboji:
14.05.23 Everton0:3Manchester City PL
31.12.22 Manchester City1:1Everton PL
26.02.22 Everton0:1Manchester City PL
21.11.21 Manchester City3:0Everton PL
23.05.21 Manchester City5:0Everton PL

Izostanci i ozljede:

Everton: Alli D. (ozljeda mišića), Gueye I. (ozljeda zgloba).

Manchester City: De Bruyne K. (ozljeda bedra).

ManCity zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč tome što Manchester City ima nešto slabije rezultate u posljednje vrijeme u Premiershipu, online kladionice svejedno su ga proglasile izrazitim favoritom u ovoj utakmici.

Mi se s tim ne slažemo, jer Everton je pokazao ogroman ofenzivni potencijal u prethodnim dvobojima, pogotovo na domaćem terenu. Dycheova momčad sigurno neće pasti bez ispaljenog metka, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.82 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici možemo očekivati još pokoji pogodak više pa će dio iskusnih igrača tipovati na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti kvotu 1.75 u kladionici bet365.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.05. To je sasvim realan scenarij koji itekako možemo zamisliti u ovom nogometnom dvoboju.

Ako pak želite podebljati tečaj na trijumfu gostujućeg sastava, postoje dvije mogućnosti kako do napraviti. Prva je oklada da Manchester City zabija u oba poluvremena, uz koeficijent 2.37, a tu je i oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 2.50. To postaje dobitno ako Guardiolina momčad povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju.

Spomenimo i klađenje na strijelce. Naime, dobit ćete 2.30 na gol Juliana Alvareza, dok je kvota 3.40 ako tipujete na Phila Fodena. S druge strane, koeficijent je 4.33 na gol Dominica Calvert-Lewina, a 5.50 ako odigrate da će Abdoulaye Doucoure zabiti.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz primamljivu kvotu 3.20, što definitivno možemo zamisliti u utakmici u kojoj će i jedna i druga obrana biti pod velikim pritiskom…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top