Arsenal vs. West Ham – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
D W D L W
  • Emirates Stadium
  • Početak: 28. prosinac 21:15
Forma:
W L W W L
Arsenal
Poluvrijeme/kraj: 1/11.95
West Ham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka u engleskom Premiershipu na rasporedu je još jedan londonski derbi, u kojem će snage odmjeriti momčadi Arsenala i West Hama.

Domaćin pod vodstvom Mikela Artete drži prvo mjesto na ljestvici i uspješno je preživio teško gostovanje kod Liverpoola. No, ako se želi vratiti nakon dva desetljeća na engleski tron Arsenal mora pobjeđivati iz kola u kolo, zbog čega je ova utakmica vrlo bitna za “topnike”.

U momčadi Arsenala dobra je situacija s ozljedama u ofenzivi. Gabriel Jesus se potpuno oporavio i igra iz kola u kolo, dok na krilima operiraju Bukayo Saka i Gabriel Martinelli pa Arteta može reći da ima jedan od najboljih napada u ligi.

U sredini terena pak Martin Odegaard polako ponovo hvata formu, a za mirnoću i sigurnost brine moćni Declan Rice koji je stigao ovog ljeta upravo iz West Hama. Kai Havertz propustit će ovaj dvoboj zbog kartona, zbog čega možemo očekivati Jorginha u udarnoj postavi.

Što se pak obrane tiče, David Raya je imao nekih nesigurnosti među vratnicama no zasad zaslužuje prolaznu ocjenu, dok stoperi William Saliba i Gabriel odrađuju sjajan posao i zaslužni su što je Arsenal toliko uspješan posljednjih mjeseci.

S druge strane, gostujuća ekipa pod Davidom Moyesom proživljava još jednu solidnu sezonu i definitivno nije kandidat za ispadanje. Dapače, West Ham se nada novom međunarodnom uspjehu u Europskoj ligi, nakon što je prošle sezone trijumfirao u Konferencijskoj ligi.

U Premiershipu su pak “čekićari” imali nekoliko impresivnih skalpova, poput pobjede protiv Manchester Uniteda u prethodnom kolu. U tome im pomaže Jarrod Bowen koji je već mjesecima u odličnoj formi, dok sve bolje igra i mladi krilni napadač Mohammed Kudus.

U sredini terena Moyes još može računati na Jamesa Ward-Prowsea i Lucasa Paquetu, a u obrani na Kurta Zoumu i Vladimira Coufala. To je sasvim dovoljno za parirati većini suparnika u Premiershipu, no ostaje otvoreno pitanje je li West Ham zaista dovoljno moćan da preživi stadion Emirates i vrati se neporažen u svoj dio Londona…

Prethodni dvoboji:
01.11.23 West Ham3:1Arsenal EFL
16.04.23 West Ham2:2Arsenal PL
26.12.22 Arsenal3:1West Ham PL
01.05.22 West Ham1:2Arsenal PL
15.12.21 Arsenal2:0West Ham PL

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Havertz K. (žuti kartoni), Partey T. (ozljeda mišića), Timber J. (ozljeda koljena), Tomiyasu T. (ozljeda lista),Vieira F. (ozljeda prepone).

West Ham: Antonio M. (ozljeda koljena).

Arsenal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Arsenal tolikim favoritom u ovoj utakmici da se ne isplati igrati čistu jedinicu.

Međutim, kvaliteta Artetine momčadi je impresivna, kao i njezin potencijal prema naprijed. Forma je također u usponu pa očekujemo da Arsenal potvrdi svoju ulogu vodeće momčadi Premiershipa već u uvodnim minutama ove utakmice. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.95 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako Arsenal povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Ako želite podebljati kvotu na domaćinu, postoje još dva načina kako to napraviti. Tu je oklada da Arsenal zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 1.90, a možete odigrati i hendikep F+2 iliti -1.5 na Arsenal, što ide uz tečaj 1.89 u kladionici 22bet. Ova oklada postaje dobitna ako Artetina momčad pobijedi s najmanje dva razlike.

Kladiti se možete i na kornere u kladionici 20bet. Izdvajamo okladu na više od 9.5 kornera, uz koeficijent 1.73, što je scenarij koji u ovoj otvorenoj utakmici definitivno možemo zamisliti. Ima smisla odigrati i na više od 4.5 kartona, uz tečaj 2.26, jer u ovom gradskom derbiju možemo očekivati iskre na travnjaku.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.40 na gol Gabriela Jesusa, dok je kvota 2.60 ako tipujete na Bukaya Saku. S druge strane, tečaj je čak 6.00 na Jarroda Bowena, a 6.50 na okladu da zabija Mohammed Kudus.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje, jer odnos snaga Arsenala i West Hama još će biti lakše detektirati jednom kad započne gradski derbi. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 1.90 djeluje obećavajuće, no pojavit će se i druge opcije tijekom utakmice. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u četvrtak navečer i reagirajte čim se pojavi kvota za koju vjerujete da sigurno prolazi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top