Juventus vs. Roma – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Serie A

Forma:
W D W W D
  • Allianz Stadium
  • Početak: 30. prosinac 20:45
Forma:
W L W D W
Juventus
Prvo poluvrijeme: X1.95
Roma
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Talijanska Serie A možda je mirovala za Božić, ali zato u punom pogonu ulazi u novu kalendarsku godinu, s derbijem Juventusa i Rome koji je na rasporedu u subotu.

Domaća momčad pod vodstvom Massimiliana Allegrija dočekuje ovu utakmicu u dobrom raspoloženju, jer još uvijek se drži blizu vodećem Interu i jedini je protukandidat crno-plavima u borbi za naslov prvaka.

Suprotnost je to prethodnim sezonama u kojima Juventus uopće nije bio konkurentan, no sada se napokon približava danima stare slave. U tome svakako pomažu kvalitetna rješenja prema naprijed, poput Dušana Vlahovića koji je u vrlo dobroj formi, dok je Federico Chiesa prebrodio svoje ozljede i izgleda sve bolje na terenu.

U sredini pak terena solidno djeluje talijanski reprezentativac Manuel Locatelli, a tu je još Adrien Rabiot koji odrađuje velik posao prema naprijed i prema nazad. Mladi pak Fabio Miretti polako izrasta u vrlo dobrog nogometaša sredine terena i mogao bi dobiti minutažu u ovoj utakmici.

U obrani Juventusa pak vladaju Brazilci Bremer, Danilo i Alex Sandro, a među vratnicama i dalje je pouzdani Wojciech Szczesny pa možemo reći da domaćin djeluje čvrsto na svim dijelovima terena.

S druge strane, Jose Mourinho možda je donio Romi njezin prvi europski trofej prije godinu i pol, no u talijanskom prvenstvu još uvijek nije uspio ostvariti jedan veliki rezultat.

Rimski klub i ove se sezone drži oko šestog mjesta koje vodi u Europsku ligu, a pobjeda u Torinu svakako bi pomogla Mourinhovoj družini da se trgne i krene prema naprijed. U tome bi mogao pomoći Romelu Lukaku, snažno ovoljetno pojačanje kluba s Olimpica. Belgijac redovito trpa golove i odlično surađuje s Paulom Dybalom, još jednim vrhunskim nogometašem kojeg je Portugalac uspješno doveo u svoju svlačionicu.

Bryan Cristante i Lorenzo Pellegrini predvode pak veznu liniju rimskog sastava, a ne zaboravimo ni Renata Sanchesa koji pokušava oživjeti karijeru pod vodstvom Mourinha.

U obrani pak Rimljani imaju Chrisa Smallinga i Diega Llorentea pa se na stadion Allianz sigurno ne dolaze unaprijed predati. Dapače, možemo očekivati čvrstu utakmicu u kojoj će se domaćin namučiti ako želi do pobjede…

Prethodni dvoboji:
05.03.23 Roma1:0Juventus SA
27.08.22 Juventus1:1Roma SA
09.01.22 Roma3:4Juventus SA
17.10.21 Juventus1:0Roma SA
06.02.21 Juventus2:0Roma SA

Izostanci i ozljede:

Juventus: Cambiaso A. (žuti kartoni), De Sciglio M. (ozljeda koljena), Fagioli N. (suspenzija), Kean M. (ozljeda mišića), Pogba P. (doping).

Roma: Abraham T. (ozljeda koljena), Kumbulla M. (ozljeda koljena), Smalling C. (bolest).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, online kladionice daju prednost Juventusu u ovoj utakmici protiv Rome, što zbog situacije na ljestvici, što zbog kvalitete koja je ipak na strani domaćina.

No, Mourinha se ne smije podcjenjivati. Portugalac će definitivno učiniti sve da zagorča život torinskom klubu, uključujući i “parkiranje autobusa” pred svojim golom. Zato smatramo da nas čeka prava rovovska bitka, što će se posebno osjetiti na početku. Uglavnom, naša je glavna preporuka oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 1.95 kojeg nudi kladionica 20bet.

Ima svakako smisla i oklada koju nudi kladionica 22bet, da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete uzeti koeficijent 2.21. Neki će čak otići korak dalje i kladiti se na zbroj golova, na manje od 1.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 2.50.

Radi se o dvoboju na kojem će dio igrača poželjeti pogađati čak i točan rezultat u kladionici Rabona. Tamo ćete pronaći kvotu 6.00 na rezultat 0:0, što možemo zamisliti u ovom dvoboju. Dobit ćete pak 5.75 na rezultat 1:1, dok je kvota 5.33 ako odigrate na rezultat 1:0.

Kladiti se možete i na kornere. Pa ćete tako dobiti 2.10 ako odigrate na više od 9.5 kornera na utakmici, što možemo zamisliti u sudaru ove dvije moćne ekipe.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete u bet365 kladionici 3.40 na gol Dušana Vlahovića, a 4.33 ako tipujete na Federica Chiesu. S druge strane, kvota je 3.75 na gol Romelua Lukakua, a čak 6.50 da će poentirati Lorenzo Pellegrini.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz tečaj 10.00, što je scenarij koji definitivno nije nemoguć u ovom derbiju i upravo bi takva pogreška na kraju mogla odlučiti pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top