Fulham vs. Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
L L D L W
  • Craven Cottage
  • Početak: 31. prosinac 15:00
Forma:
L D W D L
Fulham
Više od 2.5 gola1.77
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednjeg dana kalendarske godine nastavlja se engleski Premiership, a najzanimljiviju utakmicu u Londonu igraju Fulham i Arsenal.

Gostujuća momčad doživjela je pod Mikelom Artetom razočaranje u prethodnom kolu, kada je neočekivano izgubila kod kuće od West Hama. Sada protiv sljedećeg gradskog rivala mora tražiti trijumf, ako želi ostati s Liverpoolom i Manchester Cityjem u borbi za naslov prvaka.

To znači da će u ovoj utakmici puno bolje morati odigrati Bukayo Saka na desnom krilu, najbolji ofenzivac “topnika”. Također se više očekuje od Gabriela Jesusa čiji je oporavak od ozljede svakako dobra vijest za Arsenal, no zasad još ne radi razliku pred suparničkim golom.

Pritajio se malo i Gabriel Martinelli na lijevom krilu pa je moguće da će Arteta ubaciti nekog džokera s klupe za ovu utakmicu, s Eddiejem Nketiahom i Leonardom Trossardom kao najlogičnijim rješenjima.

U sredinu pak terena trebao bi se vratiti Kai Havertz, a tu je i skupocjeni Declan Rice koji se nada puno boljem nastupu od onog protiv svog bivšeg kluba u prethodnom kolu.

Što se pak obrane tiče, David Raya polako diže formu, čemu svjedoči i obranjeni penal u četvrtak, dok su William Saliba i Gabriel pouzdani u zadnjoj liniji pa Arteta ima razloga za optimizam u ovoj utakmici.

S druge strane, Fulham je pod Marcom Silvom ušao u polufinale EFL Cupa, no u engleskom prvenstvu bilježi u posljednje vrijeme neuspjehe. Zbog toga je pao u donji dio ljestvice i treba mu jedan pozitivan rezultat kako bi se vratio na stari kolosijek.

U tome bi trebali pomoći Raul Jimenez i Bobby De Cordova-Reid u napadu, od kojih se očekuju golovi i u ovoj utakmici.U sredini terena pak operira opasni João Palhinha, a tu je i dobro nam poznati Harry Wilson koji se proslavio golovima protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro.

Na stadionu Craven Cottage ove nedjelje morat će na visini zadatka biti i Bernd Leno, bivši golman Arsenala koji je pokazivao nesigurnosti u prethodnim utakmica, a sada mora biti besprijekoran ako Fulham želi izbjeći poraz…

Prethodni dvoboji:
26.08.23 Arsenal2:2Fulham PL
12.03.23 Fulham0:3Arsenal PL
27.08.22 Arsenal2:1Fulham PL
18.04.21 Arsenal1:1Fulham PL
12.09.20 Fulham0:3Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Fulham: Traore A. (ozljeda bedra).

Arsenal: Partey T. (ozljeda mišića), Timber J. (ozljeda koljena). Tomiyasu T. (ozljeda lista), Vieira F. (ozljeda prepone).

Arsenal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč posrtaju u prethodnom kolu, sportske kladionice svejedno su proglasile Arsenal izrazitim favoritom u ovom dvoboju s Fulhamom.

Mi pak vjerujemo da će se utakmica pretvoriti u pravu golijadu. Tako je uostalom bilo u prethodnim međusobnim susretima, a obrane i jednih i drugih pokazuju dosta slabosti u posljednje vrijeme pa bi se to samo trebalo nastaviti. Uglavnom, naša glavna preporuka je oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.77 u kladionici 20bet.

Po istoj logici ima smisla odigrati i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što možete uzeti kvotu 1.94. Neki će se pak odlučiti i za okladu da oba tima daju gol, uz tečaj 1.85 koji u posljednje vrijeme redovito prolazi u Premiershipu.

Ako pak želite podebljati tečaj na trijumfu gostujućeg sastava, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije. Prva je oklada da Arsenal zabija u oba poluvremena, uz koeficijent 2.37, dok ćete dobiti koeficijent 2.40 na okladi poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Artetina momčad povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kartone. Zanimljivo djeluje oklada na više od 4.5 kartona, uz kvotu 2.20, što je u ovom žestokom gradskom derbiju sasvim realan scenarij.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 3.00 na gol Bukaya Sake, a ista kvota je i ako tipujete na Gabriela Jesusa. S druge strane, 4.50 je kvota je Raula Jimeneza, a čak 6.50 da će zabiti Bobby De Cordova-Reid.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 3.10, što definitivno možemo zamisliti u utakmici u kojoj defenzivni dijelovi i jedne i druge momčadi pokazuju pregršt slabosti…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top