Liverpool vs. Newcastle – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W D W D L
  • Anfield
  • Početak: 01. siječanj 21:00
Forma:
L L D W L
Liverpool
Hendikep: F+22.11
Newcastle
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U novu kalendarsku godinu ulazimo s još malo engleskog Premiershipa, jer već 1. siječnja zanimljivu utakmicu igraju Liverpool i Newcastle.

Domaća momčad predvođena Jürgenom Kloppom vodi na ljestvici engleskog prvenstva i namjerava tamo ostati sve do kraja sezone. Nema sumnje, Liverpool definitivno djeluje bolje nego prošle sezone i samo je pitanje može li izdržati do svibnja na ovom visokom nivou.

Ključan igrač u redovima Liverpoola i dalje je Mohamed Salah. Egipćanin će uskoro otići na Afrički kup nacija, no u ovoj utakmici još je na raspolaganju svom treneru pa se očekuje da napravi razliku na travnjaku.

U napadu Klopp ima i Darwina Nuneza koji je poentirao u prethodnom kolu, a tu su još Luis Diaz, Cody Gakpo i Diogo Jota, među kojima Nijemac mora izabrati igrača koji će startati u ponedjeljak od prve minute.

Sredina terena Liverpoola polako se oporavlja pa Alexis Mac Allister kandidira za sastav, a dalekometnim udarcima mogao bi prijetiti Dominik Szoboszlai. Ne zaboravimo ni prijetnju s pozicije desnog beka, Trenta Alexander-Arnolda koji se napokon u potpunosti vratio u vrhunsku formu.

S druge strane, Newcastle je pod Eddiejem Howeom posljednjih tjedana potonuo u Premiershipu. Razlog su brojne ozljede, kao i velik broj teških utakmica koje je klub morao odigrati zbog nastupa u Ligi prvaka.

Sada se “svrake” pokušavaju vaditi gdje god stignu, no neće biti lako protiv vodećeg sastava Premiershipa. Povratak oporavljenog Alexandera Isaka svakako bi mogao pomoći, a tu je još Callum Wilson koji se također nada minutaži u napadu.

Newcastle u sredini terena ima pak Joelintona i Miguela Almirona, a polako mu se oporavljaju braniči. Problem ostaje veliki pad forme Kierana Trippiera koji je zabrljao već nekoliko puta u prosincu u zadnjoj liniji, a ni Martin Dubravka među vratnicama ne djeluje sjajno otkad je zamijenio ozlijeđenog Nicka Popea.

Sve u svemu, čeka nas na stadionu Anfieldu okršaj dva vrlo ugledna engleska kluba, u kojem domaćin u ovom trenutku slovi za izrazitog favorita…

Prethodni dvoboji:
27.08.23 Newcastle1:2Liverpool PL
18.02.23 Newcastle0:2Liverpool PL
31.08.22 Liverpool2:1Newcastle PL
30.04.22 Newcastle0:1Liverpool PL
16.12.21 Liverpool3:1Newcastle PL

Izostanci i ozljede:

Liverpool: Bajčetić S. (ozljeda lista), Matip J. (ozljeda koljena), Robertson A. (ozljeda ramena), Thiago (ozljeda kuka), Tsimikas K. (ozljeda ključne kosti).

Newcastle: Anderson E. (ozljeda leđa), Barnes H. (ozljeda gležnja), Manquillo J. (ozljeda prepone), Murphy J. (ozljeda ramena), Pope N. (ozljeda ramena), Targett M. (ozljeda mišića), Tonali S.(suspenzija), Willock J. (ozljeda Ahilove tetive).

Liverpool zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog bolje forme, što zbog stanja s ozljedama, kladionice u Hrvatskoj u ovoj su utakmici proglasile Liverpool jasnim favoritom protiv Newcastlea.

Mi se s tim slažemo, jer vjerujemo da Klopp u ovom trenutku ima odlično raspoložene nogometaše u svojim redovima. Domaćin bi trebao nastaviti pobjeđivati sve dok Salah ne ode na Afrički kup nacija, a ovaj put bi to moglo biti uvjerljivo. Zato je naša glavna preporuka oklada na hendikep F+2 iliti -1.5 na Liverpool, uz koeficijent 2.11 u kladionici 20bet. To znači da domaćin mora pobijediti s najmanje dva razlike.

Ako želite podebljati tečaj na domaću momčad, kladionica bet365 vam nudi još dvije zanimljive mogućnosti. Prva je oklada da Liverpool zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 1.90, dok je kvota 2.20 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Kloppova momčad povede u prvih 45 minuta i sačuva prednost do samog kraja.

Kladiti se možete i na kartone. Tu zanimljivo djeluje oklada na više od 4.5 kartona, uz kvotu 1.83, što možemo zamisliti u dvoboju u kojem Newcastle sigurno neće prezati od žestokih prekršaja.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 1.97. To je sasvim realan scenarij, jer dvoboj bi se mogao rasplamsati u svojoj završnici.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 1.90 na gol Mohameda Salaha, a 2.30 ako tipujete na Darwina Nuneza. S druge strane, kvota je 3.40 na Alexandera Isaka, a isto ćete dobiti i na pogodak Calluma Wilsona.

Za kraj, spomenimo okladu da isti igrač postiže dva gola, uz kvotu 3.20, što možemo zamisliti u ovom dvoboju u kojem bismo lako mogli dobiti dvostrukog strijelca…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top