Everton vs. Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
L L L L D
  • Goodison Park
  • Početak: 04. veljača 13:30
Forma:
L W W W D
Everton
Više od 2.5 gola1.82
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon dva tjedna pauze nastavlja se ovog vikenda Premiership, u kojem će vodeći Arsenal u subotu gostovati kod Evertona.

Pobjedama protiv Tottenhama i Manchester Uniteda momčad Mikela Artete učvrstila se na vrhu ljestvice, s pet bodova više i utakmicom manje od Manchester Cityja. No, ako želi ostati na prvom mjestu do kraja sezone, morat će Arsenal pobjeđivati i one koji se očajnički bore za opstanak.

Za “topnike” je dobra vijest da su se uspjeli pojačati ove zime, jer u klub je došao napadač Brightona Leandro Trossard, a veznu liniju popunio je Jorginho iz Chelseaja, koji je u karijeri osvojio pregršt velikih trofeja.

Tako Arsenal nastavlja s nešto proširenim kadrom u veljači, u kojem i dalje ključnu ulogu igra ofenzivni trojac, kojeg čine Eddie Nketiah, Bukayo Saka i Gabriel Martinelli. Zasad nitko ne pronalazi rješenje za napadače kluba iz Londona, a Arteta se nada da će se njihova efikasnost nastaviti i na ovom gostovanju u Liverpoolu.

Arsenal trenutno ima ponešto problema s ozljedama u veznoj liniji, no Martin Odegaard i Granit Xhaka trebali bi biti spremni istrčati ove subote, što je važna stvar za vodeću momčad engleskog prvenstva.

Kao i uvijek, ostaje upitna kvaliteta gostujućeg golmana Aarona Ramsdalea, koji je u jednom navratu slabo reagirao protiv Manchester Uniteda i primio jeftin pogodak, no istina je da često skida i velike prilike suparničkim napadačima.

S druge strane, Everton je morao otpustiti Franka Lamparda, jer klub je zapeo na samom dnu ljestvice i čini se da su sve veći izgledi da bi sljedeće sezone mogao igrati u Championshipu.

Sean Dyche preuzeo je klupu plavih iz Liverpoola i čeka ga težak zadatak, jer malo je bilo raspoloženih igrača u redovima Evertona ove sezone. Demarai Gray jedan je od onih od kojih se najviše očekuje u ofenzivi, dok se Alex Iwobi i Neal Maupay moraju što prije probuditi, prije nego postane kasno za ovu družinu.

Talentirani Belgijac Amadou Onana pokušat će se suprotstaviti Arsenalu u sredini terena, dok se od Yerryja Mine u obrani i Jordana Pickforda među vratnicama najviše očekuje jednom kad se gosti sjure prema golu na Goodison Parku, gdje su ih kladionice u Hrvatskoj prolazile izrazitim favoritom…

Prethodni dvoboji:
17.07.22 Arsenal2:0Everton PRI
22.05.22 Arsenal5:1Everton PL
06.12.21 Everton2:1Arsenal PL
23.04.21 Arsenal0:1Everton PL
19.12.20 Everton2:1Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Everton: Garner J. (ozljeda leđa), Keane M. (ozljeda koljena), Patterson N. (ozljeda koljena), Townsend A. (ozljeda koljena).

Arsenal: Jesus G. (ozljeda koljena), Nelson R. (ozljeda bedra).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Everton spada među momčadi u Engleskoj koje postižu najmanje golova, njegovi dvoboji s Arsenalom često su se u prošlosti pretvarali u golijade, što bi se moglo dogoditi i ovaj put.

Vjerujemo da će domaćin pod novim trenerom pokušati napraviti više u ofenzivi, dok obrana Evertona teško da može obuzdati Arsenalove napadačke zvijezde. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.82 kojeg nudi kladionica 22bet.

Po istoj logici, svakako ima smisla i oklada da oba tima daju gol, uz kvotu 2.09 u kladionici 20bet, što znači da se mreža mora zatresti i na jednoj i na drugoj strani. Rabona će vam pak dati čak 1.75 na okladu da Everton zabija gol u ovoj utakmici, što ne bi bilo takvo iznenađenje na Goodison Parku.

Ima smisla i oklada da gol pada u oba poluvremena, uz tečaj 1.70, jer ni jedni ni drugi neće puno taktizirati, već očekujemo žestok dvoboj kroz svih 90 minuta utakmice.

Ako pak favorizirate goste, bet365 nudi dvije zanimljive opcije za igru. Možete se kladiti da Arsenal zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 2.25, dok je tu i oklada poluvrijeme/kraj 2/2, na koju ćete dobiti 2.20, što znači da Artetina momčad mora povesti u prvih 45 minuta i zadržati prednost do samog kraja.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce, jer dobit ćete 2.62 ako zabije Eddie Nketiah, dok je kvota 3.00 na pogodak Bukaya Sake, kao i na Gabriela Martinellija. S druge strane, dobit ćete čak 7.50 ako zabije Demarai Gray, najizgledniji strijelac u domaćim redovima…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top