Dinamo vs. Osijek – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
D D W L W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 08. svibanj 20:00
Forma:
D L W W D
Dinamo
Manje od 2.5 gola1.70
Osijek
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je ključno kolo Prve HNL, u kojem četiri vodeće momčadi igraju međusobno ove nedjelje. Nakon što Rijeka i Hajduk odmjere snage na Rujevici, na teren će istrčati Dinamo i Osijek, u dvoboju u kojem Zagrepčani pred svojim navijačima mogu napraviti presudni korak u borbi za naslov prvaka.

Momčad koju vodi Ante Čačić u prethodnom je kolu zabrljala protiv Lokomotive, ali trijumfom protiv Osijeka našla bi se s najmanje četiri boda prednosti uoči završna dva kola i mogla bi u najgorem slučaju pobjedom protiv Šibenika potvrditi titulu i tako riješiti posao prije završnog obračuna s Hajdukom.

Dinamo ove sezone definitivno pokazuje slabosti, a i izgubio je u prethodnoj međusobnoj utakmici Osijekom, no kvaliteta je i dalje na njegovoj strani, pogotovo kad znamo da u svojim redovima ima Mislava Oršića, strijelca 12 pogodaka u domaćem prvenstvu i ofenzivca koji u svakom trenutku može napraviti razliku na travnjaku.

Čačiću je sigurno drago što se od ozljede oporavio Luka Ivanušec, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li koristiti Brunu Petkovića od prve minute, kojeg je na početku utakmice s Lokomotivom ostavio na klupi.

U ofenzivi se očekuje još doprinos Komnena Andrića, koji je zabio 6 golova jednako kao i Petković, a u čvrstom derbiju dobar posao morat će odraditi i obrana, uključujući Dominika Livakovića među vratnicama.

A Osijek se nalazi nikad bliže tituli prvaka, ali brojni neočekivani posrtaji stavili su momčad Nenada Bjelice u tešku situaciju, koja sada mora pobijediti u Zagrebu i nadati se da će Dinamo posrnuti i protiv Hajduka u zadnjem kolu.

Problem Osječana je to što velika pojačanja dovedena ove zime nisu zablistala na pravi način, prije svega Kristijan Lovrić koji je za novi klub zabio tek dva pogotka, a i Mijo Caktaš u ključnim utakmicama nije bio na visini zadatka, pogotovo protiv Hajduka kada je promašio penal.

Bjelica je tako i dalje bez izrazitog strijelca na čije se golove može pouzdati, ali ima Antonija Mancea kao džokera koji je presudio Dinamu u Gradskom vrtu u posljednjem međusobnom dvoboju i želi to ponoviti i na Maksimiru. Ipak, domaćin će učiniti sve da izbjegne još jedan bolan poraz pa možemo očekivati pravu rovovsku bitku, u kojoj bi jedan trenutak inspiracije mogao odlučiti pobjednika…

Prethodni dvoboji:
27.02.22 Osijek1:0Dinamo HNL
20.11.21 Dinamo1:1Osijek HNL
29.08.21 Osijek0:2Dinamo HNL
21.04.21 Osijek1:1Dinamo HNL
13.02.21 Dinamo1:0Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Bartol Franjić (ozljeda zgloba), Marko Bulat (ozljeda mišića), Daniel Štefulj (ozljeda mišića).

Osijek: nema značajnih ozljeda.

Dinamo zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je u nogometu sve moguće i teško je prije početka utakmice predvidjeti hoće li se utakmica pretvoriti u golijadu ili neće, veliki su izgledi da ćemo gledati još jedan čvrsti okršaj ova dva kluba, uz minimalni prostor za napadače obje ekipe.

Utakmice Osijeka i Dinama već dugo nisu obilovale golovima i vjerujemo da će se to ponoviti i ovaj put, kad je ulog veći nego ikad prije. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, za što će vam 22bet dati solidni koeficijent 1.70.

Ljubitelji kombinacijskih oklada koji love malo veće kvote vjerojatno će preferirati okladu na pobjedu Dinama uz manje od 2.5 gola na utakmici, što ide uz primamljivu kvotu 3.25 u kladionici 20bet.

Na okladu poluvrijeme/kraj i ovaj put daleko najviše nudi bet365, koji će vam na 1/1 dati 2.65, što znači da Dinamo mora povesti u prvom poluvremenu i zatim mirno posao privesti kraju.

Zanimljiva je i oklada da golovi neće biti postignuti u oba poluvremena, uz koeficijent 1.83, a možemo zamisliti i crveni karton u ovom obračunu, za koji ćete dobiti kvotu 4.00.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer radi se u dvoboju koji će svakako biti jasniji kad akcija započne na travnjaku. Tada će biti lakše kladiti se i na zbroj golova i na okladu tko sljedeći zabija gol pa svakako imajte svoju omiljenu kladionicu otvorenu za vrijeme prijenosa i pokušajte zgrabiti obećavajuću okladu, u trenucima kada koeficijent bude na svom vrhuncu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top