Dinamo vs. Istra – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D W D W W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 10. veljača 17:00
Forma:
W W D L L
Dinamo
Oba daju gol: Da2.20
Istra
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Drugi dio sezone HNL-a započeo je s mnogo iznenađujućih rezultata, zbog čega utakmica Dinama i Istre ovog petka izaziva mnogo zanimanja.

Domaći trener Ante Čačić uspio je povećati prednost svoje momčadi ispred Hajduka i Osijeka, unatoč dva remija protiv Gorice i Slavena, no rivali su još slabije prošli u prethodnim kolima.

Sada Dinamo čeka dvoboj s jednom od ekipa koje su najbolje otvorile nastavak sezone i bit će to pravi ispit kvalitete “modrih”, u čije redove bi se od prve minute trebao vratiti Bruno Petković. Hrvatski reprezentativni napadač proigrao je pod Čačićem, a sada je na njemu pokazati da dobri nastupi prošle jeseni nisu bili slučajnost.

Dinamov trener u svojim redovima ima još jednog odličnog napadača, bivšeg švicarskog reprezentativca Josipa Drmića, koji dobiva minutažu na kapaljku i dojma smo da bi zabio puno više od 5 golova da mu Čačić uspije pronaći poziciju u prvih 11 svoje momčadi.

Dario Špikić i Martin Baturina još su dva igrača koji mogu napraviti razliku prema naprijed, no morat će bolje odigrati i vezna linija Dinama s Arijanom Ademijem, nego što je igrala u prethodna tri kola.

Što se obrane domaćih tiče, ona je također pokazivala slabosti u nastavku sezone, no Dominik Livaković je uspijevao zaustaviti većinu protivničkih udaraca i nastavlja braniti u stilu svojih nastupa sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

S druge strane, Istra je pod trenerom Gonzalom Garcijom djelovala zaista impresivno posljednjih tjedana, a uvjerljiva 3:0 pobjeda protiv Hajduka pokazuje da su njezini igrači spremni ravnopravno se nositi sa svakim. Sa 7 osvojenih bodova u zadnja tri kola najuspješniji je klub u ligi.

U redovima Puljana prvo ime je Ante Erceg, strijelac 8 golova ove sezone u HNL-u, koji se ističe odličnim rješenjima u napadu i zaslužan je za pregršt osvojenih bodova svog kluba. Impresivno djeluje i Lovro Majkić među vratnicama, koji se istaknuo s nekoliko vrhunskih obrana u 2023. godini.

Einar Galilea i Facundo Cáceres dva su vrijedna inozemna pojačanja Istre, koja trenutno igra odlično organizirani nogomet pa na stadionu Maksimir sigurno neće pasti bez borbe i možemo očekivati itekako uzbudljivu utakmicu…

Prethodni dvoboji:
29.07.22 Dinamo4:1Istra HNL
15.04.22 Dinamo3:0Istra HNL
06.02.22 Istra1:2Dinamo HNL
15.12.21 Istra0:2Dinamo HNL
24.10.21 Dinamo1:1Istra HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: nema značajnih izostanaka.

Istra: Lovre Knežević (ozljeda koljena), Slavko Blagojević (ozljeda koljena), Mihael Rovis (ozljeda mišića).

Dinamo zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč nekoliko slabijih nastupa, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Dinamo izrazitim favoritom za pobjedu, do te mjere da se uopće ne isplati igrati čistu jedinicu.

Mi se s tim u potpunosti ne slažemo, jer vjerujemo da će Istra imati svoje prilike za postizanje pogotka. Od Dinama također očekujemo da zabije barem jednom, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 2.20 kojeg nudi kladionica bet365.

Vremenski uvjeti malo su se popravili u odnosu na prošli vikend pa možemo očekivati i pregršt pogodaka na Maksimiru, što je bilo slučaj i posljednji put kad je Istra ovdje gostovala. Zbog toga će mnogi odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz kvotu 2.64 koju nudi kladionica 22bet.

Radi se o utakmici koja bi mogla početi oprezno, a zatim se potpuno rasplamsati u nastavku, zbog čega ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete uzeti tečaj 2.05.

Za one koji favoriziraju domaćina, postoji nekoliko mogućnosti kako podebljati kvotu u odnosu na klađenje na čistu pobjedu. Na okladu da Dinamo zabija u oba poluvremena dobit ćete solidan koeficijent 1.90, a tu je i kombinacijska oklada na pobjedu Dinama uz više od 2.5 gola, za što ćete uzeti tečaj 1.84.

Za kraj, spomenimo još i uživo klađenje, jer trenutni odnos snaga Dinama i Istre bit će još lakše detektirati jednom kad akcija krene s centra. Gol u zadnjih 20 minuta, na što će vam darežljive kladionice dati kvotu oko 1.85 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top