Dinamo vs. Bodø/Glimt – Tipovi za klađenje i najava Lige prvaka

Forma:
W L W D W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 24. kolovoz 21:00
Forma:
D W W D W
DOMAĆIN 1.87
Remi 3.93
GOST 3.99
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred Dinamom je najvažnija utakmica kvalifikacijskog dijela Lige prvaka, jer ove srijede na svom stadionu ganja pobjedu protiv Bodø/Glimta, koja bi ga odvela u grupnu fazu elitnog klupskog nogometnog natjecanja.

Momčad koju vodi Ante Čačić izgubila je u Norveškoj u prvoj utakmici, zahvaljujući golu Amahla Pellegrina, no sve ostaje otvoreno uoči uzvrata, u kojem već minimalna pobjeda domaćina susret odvodi u produžetak.

Dinamo se u međuvremenu uspješno obračunao s najvećim hrvatskim rivalima, Hajdukom i Osijekom pa s mnogo samopouzdanja dočekuje ovaj susret, u kojem vjeruje da ima prednost u odnosu na norveškog prvaka, koji je u prvoj utakmici ugostio Zagrepčane na travnjaku na umjetnoj travi.

Kao i obično kad dođu ključni okršaji, Mislav Oršić bit će čovjek od kojeg će se najviše očekivati, a tu je Josip Drmić koji se već pokazuje kao fantastična kupovina ovog ljeta, jer redovito trpa golove.

Dinamo zaista ima mnogo kvalitetnih rješenja prema naprijed, što bi moglo biti vrlo važno u ovoj utakmici, a navijače veseli uspon forme Brune Petkovića koji izgleda bolje posljednjih dana nego u cijeloj protekloj sezoni.

U ovako važnoj utakmici trebat će i doprinos vezne linije, prije svega Arijana Ademija koji odrađuje velik posao u ofenzivi i defenzivi, dok se od Luke Ivanušeca očekuje da svojim potezima nadmudri gostujuću obranu i gurne napadače u izglednu poziciju.

A Bodø/Glimt sigurno se neće preplašiti u Zagrebu, jer može se pohvaliti impresivnim nastupima u Europskoj konferencijskoj ligi prošle sezone, što je uključilo i pobjedu nad Romom s čak šest postignutih golova.

Trener Kjetil Knudsen njeguje napadački nogomet i svakako će postaviti za cilj svladati Dominika Livakovića barem jednom, u utakmici koju u Norveškoj nazivaju povijesnom, jer ovaj klub nikad nije igrao u grupnoj fazi Lige prvaka.

Već spomenuti Pellegrino svakako predstavlja najveću prijetnju za Dinamo, a tu su još Hugo Vetlesen i Ulrik Saltnes kao igrači iz drugog plana koji bi mogli raditi probleme “modroj” obrani.

Bodø/Glimt u svojoj momčadi nema igrače koje u svoje redove pokušavaju dovesti bogati klubovi, kao ni skupocjene zvijezde, no svejedno će na Maksimiru pružiti žestoki otpor i Dinamo će se zaista morati pomučiti ako želi proći u grupnu fazu Lige prvaka…

Prethodni dvoboji:
16.08.22 Bodø/Glimt1:0Dinamo LP

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Josip Šutalo (ozljeda mišića).

Bodø/Glimt: Sondre Fet (ozljeda koljena), Ola Solbakken (ozljeda ramena), Nikita Haikin (ozljeda mišića).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Norvežani su se pokazali neugodnima na svom stadionu i imaju neke impresivne europske rezultate iz prošle sezone, no na Maksimiru ispunjenom strastvenim zagrebačkim navijačima prednost je definitivno na strani Dinama.

Čačićeva momčad u sve boljoj je formi i ima pregršt kvalitetnih pojedinaca u momčadi kakve Bodø/Glimt nema, što vjerujemo da će ovaj obračun učiniti izuzetno tijesnim i neizvjesnim. Zato je naša preporuka pobjeda Dinama u regularnom vremenu, uz kvotu 1.87 u kladionici 20bet, što znači da ako Norvežani žele proći dalje, morat će to napraviti u produžetku.

Od ostalih oklada svakako ima smisla kladiti se na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.72. Ipak su na travnjaku dvije vrlo ofenzivne momčadi, s domaćinom koji ganja rezultat i mora napasti pod svaku cijenu.

Za one pak koji vjeruju da će Dinamo dominirati travnjakom od prve minute, tu je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent čak 2.87 kojeg nudi bet365, što znači da domaćin mora povesti u prvom poluvremenu i zatim prednost zadržati do kraja regularnog dijela utakmice.

Naravno, neki će poželjeti odigrati i hendikep -1.5 na Dinamo, uz kvotu 3.20 koju nudi kladionica 22bet, što znači da Čačićeva momčad mora pobijediti s najmanje dva razlike. Ima smisla odigrati i da će Dinamo zabiti više od 1.5 gola, uz 1.75 koliko na ovu okladu nudi Rabona.

Za kraj, spomenimo okladu na dosuđeni penal, uz kvotu 2.64 što možemo zamisliti u ovoj utakmici, a dobit ćete čak 6.90 ako pobjednika budu odlučivali kazneni udarci, što nije nemoguć scenarij u dvoboju dva vrlo izjednačena protivnika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top