Dinamo vs. Ballkani – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Konferencijske lige

Forma:
W W W W D
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 14. prosinac 21:00
Forma:
L W W L W
Dinamo
Poluvrijeme/kraj: 1/12.20
Ballkani
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka Dinamo započinje svoj ključni tjedan u 2023. godini, s dvobojem protiv kosovskog Ballkanija koji će odlučiti nastavlja li zagrebački klub natjecanje u nokaut fazi Konferencijske lige.

“Modri” pod vodstvom Sergeja Jakirovića izgledaju ranjivo, no svejedno posjeduju pregršt kvalitete pa ostaju u ulozi izrazitog favorita u ovoj utakmici. No, Dinamo mora ostati fokusiran i ne misliti na derbi protiv Hajduka za vikend, jer već je jednom izgubio na Kosovu i ne smije mu se ponoviti sličan kiks.

Dobra vijest za Jakirovića je to što se Bruno Petković napokon oporavio od ozljede i polako se privikava na redovito igranje, dok u ofenzivi Zagrepčani još imaju Antonija Marina i Sandra Kulenovića, dok Josipa Drmića trenutno muči ozljeda.

Mnogo će se svakako očekivati i od Darija Špikića na desnom krilu, strijelca nekih krasnih golova u Europi ove jeseni, a tu je i vrlo opasni Gabrijel Vidović. Ključna figura u sredini terena ostaje pak Martin Baturina. Ovaj veliki talent definitivno radi razliku na terenu i kosovski suparnik nema igrača koji bi mu mogao parirati.

Dosta će toga u ovoj utakmici ovisiti i o obrani “modrih”. Golman Danijel Zagorac proslavio se u prethodnom kolu obranom penala protiv Astane, a ovaj put će morati potegnuti i ostali, uključujući stopere Stefana Ristovskog i Dinu Perića.

S druge strane, kosovski Ballkani pod vodstvom trenera Ilira Daje može biti itekako zadovoljan svojim rezultatima u Europi ove sezone. Najveći uspjeh definitivno je bila pobjeda protiv Dinama u listopadu, a ako bi se nešto slično ponovilo u Zagrebu ova simpatična družina senzacionalno bi se našla u nokaut fazi Konferencijske lige.

Kapetan Edvin Kuc pokušat će posložiti svoje suigrače kako bi se čvrsto i organizirano branili te što duže izdržali u rezultatskom egalu. Prema naprijed će pak djelovati Albin Berisha i Arb Manaj, igrači koji imaju u sebi žestinu pa će ih obrana Dinama morati shvatiti itekako ozbiljno.

Problem Ballkanija u ovoj utakmici mogla bi biti obrana, jer nije navikla igrati na ovom nivou nogometa. U Skopju Andrea Hoxha nije primio pogodak, no teško da baš to može ponoviti i u uzvratu.

No, čak i s 0:0 Ballkani ispada iz natjecanja pa će na stadionu Maksimir morati u nekom trenutku navaliti, što je idealan scenarij za Dinamo od kojeg zagrebački navijači očekuju da u četvrtak bez većih problem izbori svoje mjesto u ključnom dijelu natjecanja Konferencijske lige…

Prethodni dvoboji:
05.10.23 Ballkani2:0Dinamo EKL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Drmić J. (ozljeda mišića), Kačavenda L. (ozljeda koljena), Stojković L. (ozljeda koljena).

Ballkani: Emerllahu L. (ozljeda gležnja).

Dinamo zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Dinamo izrazitim favoritom u ovom zanimljivom europskom dvoboju, do te mjere da iskusni igrači neće poželjeti igrati čistu jedinicu.

Mi pak smatramo da će se Dinamo u četvrtak u potpunosti iskupiti za podbačaj na Kosovu prije dva mjeseca. Dapače, očekujemo dominaciju “modrih” od prve minute i rani pogodak koji će dotući Ballkani. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.20 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako prvak Hrvatske povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju.

Od ostalog, svakako nam se zanimljivim čini i oklada na zbroj golova, budući da je Dinamo itekako motiviran natrpati mrežu suparnika. Oklada na više od 2.5 gola ide uz kvotu 1.82 u kladionici 20bet, što je definitivno realan scenarij na Maksimiru.

Ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, uz kvotu 1.96, što će mnogi domaći kladitelji poželjeti uplatiti. Na okladu pak da gol pada u oba poluvremena možete dobiti 1.66.

Postoje još dva načina kako podebljati kvotu na trijumf domaćeg sastava. Izdvajamo okladu na hendikep F+2 iliti -1.5 na Dinamo, što ide uz koeficijent 2.17, a postaje dobitno ako Jakirovićeva momčad pobijedi s dva ili više razlike. Možete odigrati i da Dinamo zabija gol u oba poluvremena, što ide uz tečaj 2.25.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Pa ćete tako dobiti 2.20 ako tipujete na gol Brune Petkovića, dok vam se smiješi 3.40 na pogodak Darija Špikića. Na Martina Baturinu kvota je također 3.40, a s druge strane dobit ćete 4.50 ako odigrate da će Arb Manaj zabiti na Maksimiru…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top