Dinamo vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W W W D
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 17. prosinac 17:15
Forma:
D W W W W
DOMAĆIN 1.92
Remi 3.56
GOST 3.89
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je uoči zimske pauze veliki derbi HNL-a, u kojem će po treći put ove sezone snage odmjeriti momčadi Dinama i Hajduka.

Domaćin predvođen trenerom Sergejom Jakirovićem kaska za najvećim rivalom i već je uspio dvaput izgubiti od Splićana tijekom jeseni. Treći takav poraz imao bi teške posljedice, zbog čega Dinamo pod svaku cijenu želi pobijediti u ovoj utakmici.

“Modri” će morati odigrati bolje nego na Poljudu prije dva mjeseca, kada su bili potpuno bezopasni. U tome bi trebao pomoći Bruno Petković koji je u toj utakmici igrao ozlijeđen, a sada polako ulazi u formu.

Jakirović u svojoj ofenzivi ima još nekoliko zanimljivih rješenja na pozicijama krila, poput Darija Špikića i Takura Kaneka, dva talentirana nogometaša iza kojih su neke zapažene utakmice tijekom jeseni.

Što se pak sredine terena tiče, tu Dinamov stručni stožer još nije pronašao idealna rješenja, no Gabriel Vidović mogao bi dobiti priliku od prve minute, a iza njegovih leđa možemo očekivati Josipa Mišića. U obrani pak ima najviše dvojbi, s Maurom Perkovićem kao novim potencijalnim rješenjem na poziciji stopera, kao u Boškom Šutalom koji se također nada minutaži.

S druge strane, Hajduk proživljava odličnu jesen pod Mislavom Karoglanom i naći će se u odličnoj poziciji uoči 2024. godine ako izbjegne poraz u ovom derbiju.

Splićani igraju ove sezone vrlo čvrsto i primaju malo golova, što je rezultiralo impresivnim rezultatima u HNL-u. Na drugoj pak strani terena djeluje kapetan Marko Livaja, nešto rezerviraniji nego u prethodne dvije sezone, no svejedno na nivou u ključnim trenucima najvažnijih utakmica.

Karoglan u napadu još ima Leona Dajakua koji je opravdao očekivanja nakon dolaska iz Bundeslige, dok je tu i mladi Ivan Dolček. U sredini pak terena odličan posao odrađuje 19-godišnji Rokas Pukštas kojeg se već ove zime povezuje s prelaskom u Arsenal.

Među onima koji bi mogli iznenaditi na Maksimiru još su Yassine Benrahou i daroviti Niko Sigur, a Karoglan prije svega računa na čvrstu obranu predvođenu Zvonimirom Šarlijom, jer bilo kakva pogreška u ovako tijesnom derbiju može biti fatalna…

Prethodni dvoboji:
01.10.23 Hajduk1:0Dinamo HNL
21.07.23 Dinamo1:2Hajduk HNL
15.07.23 Dinamo1:0Hajduk SK
30.04.23 Hajduk0:0Dinamo HNL
26.02.23 Dinamo4:0Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Drmić J. (ozljeda mišića), Kačavenda L. (ozljeda koljena), Stojković L. (ozljeda koljena).

Hajduk: Žaper M. (ozljeda stražnje lože), Trajkovski A. (ozljeda mišića), Kalik A. (kartoni).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč tome što je Hajduk dvaput već dobio Dinamo i vodi na ljestvici HNL-a, kladionice u Hrvatskoj svejedno daju prednost “modrima” u ovom važnom derbiju.

Mi se s tim ovaj put slažemo, jer Jakirović ipak ima u svojim redovima više individualne kvalitete, a tu je i podrška zagrebačkih navijača. Domaći sastav ne može si priuštiti novi neuspjeh protiv Splićana i mi vjerujemo da se to neće dogoditi. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Dinama, uz koeficijent 1.92 u kladionici 22bet.

Mogao bi to biti još jedan tvrdi hrvatski derbi pa itekako ima smisla i oklada da oba tima NE daju gol, uz kvotu 1.92, dok ćete dobiti 1.93 na okladi da gol NE pada u oba poluvremena. Neki će se odlučiti i za okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.09 i sasvim je realan scenarij u ovoj utakmici.

Ako pak želite podebljati kvotu na domaćinu, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije. Prva je pobjeda Dinama bez primljenog gola, uz koeficijent 3.25, dok je tečaj 3.10 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako “modri” povedu u prvom dijelu i pobijede na kraju.

Oprezni igrači pokušat će pak doći do dobitka koristeći kombinacijske oklade u kladionici 20bet. Izdvajamo okladu 1X na Dinamo uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 2.19, što bi se lako moglo pretvoriti u dobitak.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Dinama i Hajduka još će biti lakše detektirati jednom kad derbi započne. Oklade na ishod utakmice, broj kornera i tko će sljedeći zabiti ponudit će tijekom okršaja zanimljive opcije za igru pa imajte upaljenu omiljenu kladionicu i reagirajte čim se pojavi obećavajuća kvota…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top