Borussia Dortmund vs. PSG – Tipovi i koeficijenti za klađenje – 13.12.2023.

Forma:
L L D W W
  • Signal Iduna Park
  • Početak: 13. prosinac 21:00
Forma:
W W D W W
DOMAĆIN 3.80
Remi 3.95
GOST 1.90
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove srijede pada odluka tko prolazi dalje iz skupine F Lige prvaka, poznate i pod nazivom “grupa smrti”. Ključna utakmica igra se u Dortmundu, gdje će snage odmjeriti Borussia i Paris Saint-Germain.

Domaća momčad najugodnije je iznenađenje grupne faze elitnog klupskog nogometnog natjecanja. Pod trenerom Edinom Terzićem Borussia je ostvarila tri impresivne pobjede i jedan remi te jedina u ovoj skupini ima osiguran prolazak dalje uoči završnog kola.

Družina iz Dortmunda treba bod u zadnjem susretu kako bi osigurala prvo mjesto, no već prolazak među 16 najboljih u Europi je velika stvar za momčad koja je ostala bez Judea Bellinghama tijekom prošlog ljeta.

Trenutno Borussia nema u svojim redovima igrača takve klase, no igra organiziran nogomet koji čini se bolje prolazi u Europi nego u Bundesligi. Tu važnu ulogu igra u napadu Niclas Füllkrug, strijelac nekoliko ključnih pogodaka ove jeseni.

U momčadi su još neka dobro poznata imena, poput Marca Reusa i Marcela Sabitzera, pred kojima je pregršt posla ove srijede u sredini terena, a tu je i daroviti Julian Brandt koji je u odličnoj formi posljednjih tjedana.

Vrijedi još spomenuti Nizozemca Donyella Malena koji se pokazao kao vrijedno pojačanje u ofenzivi ove jeseni, dok se u obrani Terzić oslanja na iskusne igrače, poput Matsa Hummelsa koji će svakako biti na velikim iskušenjima u ovoj derbi utakmici.

S druge strane, Parižani su pod Luisom Enriqueom imali nekoliko razočaranja u Ligi prvaka u prethodnim utakmicama, no teško izboren bod kod kuće protiv Newcastlea gurnuo ih je u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini.

Pobjeda PSG definitivno vodi u osminu finala, a Kylian Mbappé će se pokušati pobrinuti da se upravo takav scenarij ostvari u srijedu. Brzonogi Francuz ključna je figura pariške momčadi ove jeseni i očekuje se da pokojim golom riješi i ovu utakmicu.

Podršku će imati u Randalu Kolo Muaniju, važnom pojačanju PSG-a ove sezone, a tu je još Goncalo Ramos koji je stigao iz Benfice. Vitinha i Marco Asensio nadaju se pak svojoj minutaži na Signal Iduna Parku, gdje nas očekuje nogometni okršaj koji nas definitivno neće razočarati…

Prethodni dvoboji:
19.09.23 PSG2:0Borussia Dortmund LP
11.03.20 PSG2:0Borussia Dortmund LP
18.02.20 Borussia Dortmund2:1PSG LP
04.11.10 PSG0:0Borussia Dortmund EL
21.10.10 Borussia Dortmund1:1PSG EL

Izostanci i ozljede:

Borussia Dortmund: Can E. (žuti kartoni), Duranville J. (ozljeda bedra), Haller S. (ozljeda koljena), Moukoko Y. (ozljeda bedra), Nmecha F. (ozljeda kuka), Ryerson J. (ozljeda koljena), Sabitzer M. (ozljeda lista), Wolf M. (ozljeda gležnja).

PSG: Dembele O. (žuti kartoni), Kimpembe P. (nespreman), Letellier A. (ozljeda mišića), Mendes N. (ozljeda mišića), Navas K. (ozljeda leđa), Rico S. (ozljeda glave), Ruiz F. (ozljeda ramena).

PSG zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na kvalitetu igračkog kadra, prethodni međusobni dvoboj i motivaciju, online kladionice odlučile su proglasiti Paris Saint-Germain favoritom u ovoj derbi utakmici.

Mi se s tim ovaj put slažemo, jer smatramo da PSG neće prokockati svoju priliku da prođe dalje. Kylian Mbappé već je jednom dotukao Borussiju ove sezone i vjerujemo da će to napraviti ponovo, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Parisa Saint-Germaina, uz koeficijent 1.90 u kladionici 20bet.

Od ostalog, smatramo kako će u ovom dvoboju definitivno biti pogodaka. Zato se čini zanimljivom oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 2.55.

Ne zaboravimo niti okladu koju ćete pronaći u kladionici 22bet, da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, što ide uz tečaj 1.79. Naime, radi se o utakmici u kojoj nema mjesta kalkulacijama pa pogotke očekujemo već u ranoj fazi susreta.

Ako pak želite podebljati kvotu na gostujućem trijumfu, bet365 nudi dvije zanimljive opcije. Prva je oklada da PSG zabija u oba poluvremena, uz kvotu 2.62, dok možete odigrati i poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 2.87. To postaje dobitno ako pariška momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Dobit ćete 1.95 na gol Kyliana Mbappéa, dok je kvota 2.87 ako tipujete na Randala Kola Muanija. S druge strane, 3.60 je kvota na gol Niclasa Füllkruga, a čak 5.00 na Marca Reusa

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top