Dinamo vs. AEK – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
D W W W L
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 15. kolovoz 20:00
Forma:
W W W W L
DOMAĆIN 2.19
Remi 3.36
GOST 3.34
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon dramatičnih događanja u Ateni, ovog utorka Dinamo i AEK napokon će odmjeriti snage na nogometnom terenu, u dvoboju koji se igra u Zagrebu.

Trebala je to biti druga utakmica, ali zapravo će biti prva, u kojoj momčad trenera Igora Bišćana traži pobjeda koja bi je približila plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka. “Modri” su u svom posljednjem europskom dvoboju kod kuće lakoćom svladali Astanu i nadaju se to ponoviti, no ovaj put ih čeka tvrđi protivnik, a samim time i zanimljivija utakmica.

Kao i obično, Bišćan će na terenu najviše očekivati od Luke Ivanušeca, strijelca već četiri gola ovog ljeta. Hrvatski reprezentativni veznjak već dugo igra odlično i od njega se očekuje da svojim dodavanjima, ali i udarcima napravi razliku na travnjaku.

Bit će to dvoboj u kojem će se tražiti mirnoća, a upravo to donosi Bruno Petković u napadu, član prethodnih generacija koje su ostvarile neke od najvećih uspjeha Dinama u Europi u prethodnih pola stoljeća.

Mladi igrači, Martin Baturina i Josip Špikić također će igrati važnu ulogu na travnjaku, a Bišćan u ofenzivi na raspolaganju još ima Antonija Marina i Josipa Drmića, spremne iskoristiti minutažu ako je dobiju.

A svakako će se u jednoj ovakvoj utakmici mnogo očekivati i od obrane, u kojoj Josip Šutalo i Stefan Ristovski moraju odigrati besprijekorno, kako bi Dominik Livaković iza njihovih leđa imao što manje posla.

S druge strane, grčki AEK pod trenerom Matiasom Almeydom itekako je motiviran izboriti pozitivan rezultat u dvoboj s Dinamom, nakon svega što se događalo prošli tjedan u Ateni.

Međutim, na terenu će presuditi kvaliteta, a tu nismo sigurni da prvak Grčke ima prednost. Ipak, u svojim redovima AEK skriva nekoliko odličnih igrača, uključujući i našeg reprezentativnog stopera Domagoja Vidu.

Za AEK je dobro što se Sergio Araujo oporavio od ozljede, a u napadu će najveću opasnost predstavljati Levi Garcia, napadač iz Trinidada i Tobaga koji je zanimljiv čak i klubovima iz najjačih europskih liga.

Ezequiel Ponce još je jedan ofenzivac na kojeg će morati paziti obrana Dinama, u utakmici velikog uloga na Maksimiru u kojoj “modri” mogu očekivati glasnu podršku s tribina…

Prethodni dvoboji:
Dinamo-nikad dosad igrali-AEK

Izostanci i ozljede:

Dinamo: nema značajnih izostanaka.

AEK: Paolo Fernandes (ozljeda Ahilove tetive).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za razliku od nedavne odgođene utakmice u Ateni, kladionice u Hrvatskoj ovaj su put proglasile Dinamo favoritom u dvoboju s AEK-om, prije svega zbog domaćinske atmosfere u Zagrebu.

Mi svakako vjerujemo da “modri” imaju kvalitetu na svojoj strani, ali i iskustvo u europskim utakmicama, zbog čega im dajemo prednost u prvoj utakmici. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Dinama, uz koeficijent 2.19 kojeg nudi kladionica 22bet.

Grčki sastav čvrsto će se postaviti u ovom dvoboju, zbog čega možemo očekivati minimalan prostor na terenu za obje ekipe. Zato ima smisla odigrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što će vam kladionica 20bet dati kvotu 1.73. Neki će se pak odlučiti odigrati i okladu oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.89, što postaje dobitno ako jedna momčad sačuva svoju mrežu netaknutom.

Na raspolaganju imate i kombinacijske oklade, od kojih vrijedi izdvojiti dvoznak 1X na Dinamo uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti primamljivi koeficijent 2.23.

Ako pak vjerujete da će “modri” ostvariti impresivnu pobjedu na Maksimiru, bet365 vam nudi dvije opcije kako podebljati tečaj. Možete odigrati okladu da Dinamo zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 3.75, dok ćete dobiti 3.40 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1, što postaje dobitno ako Bišćanova momčad povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete 2.87 na gol Brune Petkovića, dok je kvota 3.50 na pogodak Luke Ivanušeca. S druge strane, na Levija Garciju također će dobiti 3.50, a na gol Domagoja Vide koeficijent je čak 12.00.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 3.37, što itekako možemo zamisliti u utakmici u kojoj će se pod svaku cijenu pokušavati nadmudriti protivnička obrana…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top