Manchester City vs. Sevilla – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava europskog Superkupa

Forma:
W D L W W
  • Georgios Karaiskakis Stadion
  • Početak: 16. kolovoz 21:00
Forma:
L D W D L
Manchester C.
Oba daju gol: Ne1.90
Sevilla
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao uvertira u jesenski dio europske klupske sezone, ove srijede u Pireju borit će se Manchester City i Sevilla za osvajanje europskom Superkupa.

Osvajač Lige prvaka Manchester City nada se da će pod Pepom Guardiolom osvojiti svoj prvi ovosezonski trofej, budući da su nebesko plavi izgubili od Arsenala u Community Shieldu. No, ove srijede moćni engleski prvak trebao bi igrati protiv nešto skromnijeg protivnika, što povećava njegove izglede za konačni trijumf.

Kao i uvijek, najviše se očekuje od Erlinga Haalanda, strijelca dva prekrasna gola na otvaranju sezone Premiershipa protiv Burnleyja. Norvežanin trpa u svim natjecanjima u kojima nastupa pa ne bi bilo iznenađenje da se to samo nastavi i u europskom Superkupu.

Hendikep za Guardiolu svakako je ozljeda Kevina de Bruynea koji ima problema sa svojim bedrenim mišićem i neće moći igrati. Ipak, u sredini terena ima Matea Kovačića koji se dobro uklopio u svoj novi kolektiv, a tu su još ofenzivci Jack Grealish i Phil Foden, vrlo opasni po svojim stranama.

U udarnoj momčadi svoje mjesto ima i Julian Alvarez, jedan od ključnih igrača Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a tu je i uvijek opasni Bernardo Silva, čovjek koji je donio Cityju titulu prvaka Europe.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Joško Gvardiol započeti ovaj dvoboj, s obzirom na to da klub iz Manchestera ima obranu krcatu zvijezdama. No, svakako se na njegovom golu očekuje Ederson koji se nada da neće imati previše posla.

S druge strane, Sevilla je pod trenerom Joseom Luisom Mendilibarom ostvarila veliki uspjeh osvajanjem Europske lige, no ovog ljeta baš i nije pojačala svoj igrački kadar.

U Španjolskoj tvrde da je klub u financijskim problemima. Doduše, zasad je barem zadržao svoje nositelje igre, ali sezonu je otvorio porazom od Valencije. Kako god, u Grčkoj će na teren istrčati Ivan Rakitić, željan osvajanja još jednog vrijednog europskog trofeja.

Sevilla se uzda u svoje Marokance, Bona na golu i Youssefa El-Nesyrija u napadu koji se pokazuju kao najveća snaga ove momčadi. No, na stadionu Georgios Karaiskakis Andalužane čekaju velika iskušenja i morat će cijela ekipa odigrati perfektno, ako želi izboriti pozitivan rezultat…

Prethodni dvoboji:
02.11.22 Manchester City3:1Sevilla LP
06.09.22 Sevilla0:4Manchester City LP
03.11.15 Sevilla1:3Manchester City LP
21.10.15 Manchester City2:1Sevilla LP

Izostanci i ozljede:

Manchester City: De Bruyne K. (ozljeda bedra).

Sevilla: Marcao (ozljeda mišića), Nianzou T. (ozljeda koljena), Vacas A. P. (ozljeda koljena).

Sevilla ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, hrvatske kladionice ponudile su minimalan tečaj na trijumf Manchester Cityja u ovoj utakmici pa se zapravo i ne isplati igrati na čistu pobjedu prvaka Europe.

Mi smatramo da se dvoboj europskog Superkupa ovaj put neće pretvoriti u golijadu. Manchester City će kontrolirati susret i strpljivo tražiti put prema suparničkoj mreži, dok će Sevilla pokušati što duže ostati konkurentna. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.90 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako jedan od golmana sačuva svoju mrežu netaknutom.

S obzirom na početak sezone i trofej koji je u igri, ima smisla ove srijede i oklada koju nudi kladionica 22bet, da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što ćete dobiti kvotu 2.03. To je realan scenarij, jer koncentracija bi trebala popustiti tek u završnih 45 minuta regularnog dijela susreta.

Za one pak koji očekuju uvjerljivi trijumf Manchester Cityja, tu su dvije opcije kako podebljati koeficijent. Prva je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 1.95, što postaje dobitno ako Guardiolina momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju. Možete odigrati i okladu na pobjedu Manchester Cityja bez primljenog gola, na što ćete dobiti tečaj 2.25.

Kladiti se možete i na kornere. Pa vas tako u kladionici 20bet čeka kvota 1.72 na više od 8.5 kornera na utakmici, što definitivno možemo zamisliti u ovom dvoboju.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce, jer dobit ćete 1.72 na gol Erlinga Haalanda, dok raste na 3.40 ako se kladite da će biti prvi na utakmici. Na Juliana Alvareza kvota je 2.60, a s druge strane vas čeka 4.00 na pogodak Youssefa En-Nesyrija te čak 10.00 ako zabije Ivan Rakitić

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top