Chelsea vs. Liverpool – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
D W D W W
  • Stamford Bridge
  • Početak: 13. kolovoz 17:30
Forma:
W L W D W
Chelsea
Prvo poluvrijeme: X2.38
Liverpool
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Engleskoj ovog vikenda započinje nova sezona Premiershipa, a daleko najzanimljiviji dvoboj trebao biti onaj u Londonu, u kojem će snage odmjeriti Chelsea i Liverpool.

Nakon katastrofalne prošle sezone u kojoj je završila daleko od mjesta koja vode u Europi, domaća momčad nada se povratku u vrh table, pod novom trenerom Mauriciom Pochettinom. Međutim, to neće biti lako ostvariti, jer konkurencija se ovog ljeta odlično pojačala, uključujući i protivnika ove nedjelje.

Chelsea najviše problema ima u napadu, gdje nema igrača od kojeg može očekivati pregršt golova u sezoni. Raheem Sterling nije više na svom vrhuncu, a Romelu Lukaku i Armando Broja ne pokazuju dovoljno u posljednje vrijeme.

Zato je Pochettino u momčad doveo Christophera Nkunkua, sjajnog francuskog ofenzivca, a tu je i mladi Nicolas Jackson, strijelac ponešto golova u predsezoni.

Chelsea je u veznoj liniji ostao bez N’Gola Kantea i Matea Kovačića, što znači da će se morati uzdati u mlade snage, Enza Fernandeza i Mihajla Mudrika, kao i u Conora Gallaghera koji se u prvoj sezoni s “plavima” baš i nije proslavio.

Obrana je pak vrlo iskusna, s 38-godišnjim Thiagom Silvom u njezinoj središnjici, a među vratnicama bi se trebao naći Kepa, nakon što je Edouard Mendy napustio momčad i otišao u Saudijsku Arabiju.

Što se pak Liverpoola tiče, Jürgen Klopp također se nada usponu svoje ekipe, nakon što je prošle sezone ostala bez mjesta u Ligi prvaka.

Do boljih rezultata Liverpool može samo ako Mohamed Salah bude u top formi, a Darwin Nunez prestane promašivati. Svoj doprinos u napadu nadaju se još dati Diogo Jota i Luis Diaz, dok mjesto u udarnoj momčadi i dalje drži ofenzivni Nizozemac Cody Gakpo.

Liverpool je ovog ljeta pojačao svoju veznu liniju marljivim Argentincem Alexisom Mac Allisterom, dok je iz Leipziga za velik novac stigao Dominik Szoboszlai pa će biti zanimljivo vidjeti kako će funkcionirati sredina terena s novim imenima u glavnoj ulozi.

U obrani pak i dalje dominiraju Virgil Van Dijk kao stoper i Alisson među vratnicama, s Trent Alexander-Arnoldom kao ofenzivnim bekom koji će na Stamford Bridgeu pokušati na svojoj strani napraviti razliku u ovom engleskom derbiju…

Prethodni dvoboji:
04.04.23 Chelsea0:0Liverpool PL
21.01.23 Liverpool0:0Chelsea PL
14.05.22 Chelsea0:0*Liverpool FAC
27.02.22 Chelsea0:0*Liverpool EFL
02.01.22 Chelsea2:2Liverpool PL

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Bettinelli M. (ozljeda), Fofana W. (ozljeda noge), Nkunku C. (ozljeda koljena).

Liverpool: Bajčetić S. (ozljeda mišića), Thiago (ozljeda kuka).

Liverpool zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je to i običaj kad igraju ove dvije momčadi na Stamford Bridgeu, kladionice u Hrvatskoj dale su podjednake izglede i jednim i drugima da stignu do pobjede.

Zanimljivo je da su posljednje četiri utakmice ovih suparnika završile rezultatom 0:0, s tim da su dvije odlučene penalima, u FA Cupu i EFL Cupu. Ovaj put izvođenja penala neće biti, a teško da će opet dvoboj završiti bez golova, no očekujemo barem tvrdo prvo poluvrijeme pa je naša glavna preporuka oklada na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 2.38 kojeg nudi kladionica 20bet.

S obzirom na ishode prethodnih dvoboja, ima smisla igrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola u ovoj utakmici, na što možete dobiti kvotu 2.27, dok će se dio igrača odlučiti i na okladu oba tima NE daju gol, na što možete dobiti tečaj čak 2.44.

Primamljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 1.99, što definitivno možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Kladiti se možete i na kartone. Tu djeluje zanimljivo kvota 2.22 na više kartona Chelseaja nego Liverpoola. To bi se moglo ostvariti, s obzirom na stil nogometa kojeg londonski klub u posljednje vrijeme prakticira.

Što se strijelaca tiče, bet365 vam daje 2.62 na pogodak Mohameda Salaha, dok je kvota 3.10 na gol Darwina Nuneza. S druge strane, dobit ćete 3.10 na gol Nicolasa Jacksona, a 3.60 ako poentira Raheem Sterling.

Za kraj, spomenimo da ćete dobiti čak 2.20 ako se kladite na pogođenu vratnicu ili gredu, što u ovakvim derbijima nije rijetkost i lako bi se moglo ponoviti i u nedjelju na Stamford Bridgeu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top