Athletic vs. Real Madrid – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
D D L D W
  • San Mamés
  • Početak: 12. kolovoz 21:30
Forma:
L L W W D
DOMAĆIN 3.30
Remi 3.57
GOST 2.19
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog vikenda započinje nova sezona španjolske La Lige, a najzanimljiviji susret igra se u Baskiji, gdje će odmjeriti snage Athletic Bilbao i Real Madrid.

Gostujuća momčad predvođena trenerom Carlom Ancelottijem tako kreće u prvenstvo vrućim gostovanjem, protiv suparnika koji joj je znao stvoriti probleme u prošlosti, pogotovo u Kupu kralja. No, Real je favorit protiv svakog u Španjolskoj i tako će se pokušati postaviti na terenu.

Najviše nepoznanica u momčadi Reala vezano je uz veznu liniju. Luka Modrić godinama je bio nedodirljivi dirigent ovoj ekipi, no približava se njegov 38. rođendan i jasno je da će ga Ancelotti dozirati u novoj sezoni pa je moguće čak i da započne ovaj dvoboj s klupe.

Real osim Modrića ima od iskusnih još i Tonija Kroosa, ali tu su i mladi talenti u sredini terena, od kojih izdvajamo skupocjenog Judea Bellinghama, darovitog veznjaka koji je ovog ljeta stigao iz Borussije Dortmund.

Mjestu u udarnih 11 još se nadaju Eduardo Camavinga i Aurelien Tchouaméni, a trener Reala ozbiljno računa i na Federica Valverdea, strijelca brojnih važnih golova prošle sezone.

Što se pak napada tiče, tu više nema Karima Benzeme, što je veliki hendikep za madridski klub. U iščekivanju dolaska Kyliana Mbappéa posao će morati obaviti Brazilci Rodrygo i Vinicius Junior, s kojima će obrana domaćina u ovoj utakmici definitivno imati mnogo posla. U ekipu je stigao i iskusni španjolski reprezentativac Joselu, od kojeg također možemo očekivati nastup na vrućem gostovanju.

S druge strane, Athletic Bilbao pod trenerom Ernestom Valverdeom želi nastaviti zagorčavati život najbogatijim momčadi španjolskog prvenstva.

Crveno-bijeli imaju mladu momčad pojačanu veteranima Raulom Garcijom i Danijem Garcijom, s Inakijem Williamsom kao igračem koji već godinama predstavlja veliku opasnost u ofenzivi.

U momčadi je i njegov mlađi brat Nico Williams koji je s 21 godinom već dogurao do reprezentacije, a blistava budućnost predviđa se i Oihanu Sancetu u sredini terena.

Athleticov važan igrač svakako je i golman Unai Simon, jer fokus domaće momčadi bit će upravo na čvrstoj igri u obrani i branjenju svoje mreže na stadionu San Mames pod svaku cijenu, protiv suparnika koji izaziva u Bilbau posebnu motivaciju…

Prethodni dvoboji:
04.06.23 Real Madrid1:1Athletic LL
22.01.23 Athletic0:2Real Madrid LL
03.02.22 Athletic1:0Real Madrid KK
16.01.22 Real Madrid2:0Athletic SK
22.12.21 Athletic1:2Real Madrid LL

Izostanci i ozljede:

Athletic: Alvarez Y. (ozljeda mišića), Berchiche Y. (slomljena noga), Garcia D. (ozljeda gležnja).

Real Madrid: Guler A. (ozljeda koljena), Mendy F. (ozljeda mišića).

Real zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za razliku od nekih šampionskih madridskih sezona, hrvatske kladionice ponudile su u ovoj utakmici prilično visok tečaj na pobjedu Reala, što zbog nekoliko slabijih rezultata u predsezoni, što zbog ostanka bez Benzeme tijekom ljeta.

Međutim, Realova momčad i dalje je krcata vrhunskim nogometašima, s Lukom Modrićem i Judeom Bellinghamom u sredini terena. Mladi napad sposoban je zabijati, a Athletic u predsezoni nije djelovao kao momčad koja je na trenutno u optimalnoj formi. Zato je ipak naša glavna preporuka oklada na čistu pobjedu Reala, uz koeficijent 2.19 u kladionici 20bet.

Radi se o dvoboju koji bi mogao početi opreznim ispitivanjem snaga, prije nego se rasplamsa. Zato ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti primamljivu kvotu 2.04.

Oprezniji igrači potražit će umjerenu varijantu za ovu utakmicu među kombinacijskim okladama. Izdvajamo dvoznak X2 na Real uz manje od 3.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.90.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, bet365 nudi koeficijent 3.00 na pogodak Viniciusa Juniora, a isti tečaj dobit ćete i na Rodryga. S druge strane, kvota je 3.60 na gol Inakija Williamsa, a čak 6.50 da će zabiti Nico Williams.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Athletica i Reala još će biti lakše ocijeniti jednom kad akcija započne u Bilbau. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top