Chelsea vs. Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
D W L L L
  • Stamford Bridge
  • Početak: 05. siječanj 21:00
Forma:
D W W L W
Chelsea
Oba daju gol: Da1.82
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Gusti raspored engleskog Premiershipa kulminirat će ovog četvrtka uzbudljivim derbijem u Londonu, u kojem će snage odmjeriti Chelsea i Manchester City.

Domaća momčad predvođena trenerom Grahamom Potterom definitivno je u krizi, jer nanizala je čak tri poraza u Premiershipu uoči SP-a, a nedavni remi protiv slabašnog Nottinghama pokazuje da se nije mnogo poboljšala ni u novoj kalendarskoj godini.

Čini se da napad kojeg predvode Raheem Sterling i Pierre-Emerick Aubameyang ne funkcionira kako treba ove sezone, jer zajedno su postigli samo 5 golova, a podatak da je Haaland zabio više golova u dosadašnjem tijeku Premiershipa nego cijeli Chelsea, dovoljno govori.

Međutim, Potter u svojim redovima ima pregršt opasnih igrača koji mogu na svoj dan odlučiti utakmicu, poput Kaija Havertza i Masona Mounta, od kojih domaći navijači očekuju mnogo u ovom derbiju.

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić nakon osvajanja bronce na SP-u sigurno je pun samopouzdanja i bit će vrlo koristan Chelseaju u utakmicama koje dolaze, dok se doprinos očekuje i od Hakima Ziyecha, koji nije dosad dobivao veliku minutažu kod Pottera, no to bi se moglo promijeniti u 2023. godini.

Što se pak obrane tiče, tu je Chelsea već dugo slab, no iskusni Thiago Silva i suigrači mogu odraditi dobar posao u važnim utakmicama, ako se poslože kako treba i to je bio najvažniji Potterov zadatak uoči ovog susreta.

S druge strane, Pep Guardiola ima na raspolaganju briljantnu momčad od kojeg se očekuje da pobjeđuje iz kola u kolo, no to se ne događa ove sezone.

Zbog toga je zaostatak Manchester Cityja za Arsenalom porastao na čak 7 bodova, a ne pomaže mnogo niti 21 postignuti gol Erlinga Haalanda, koji ruši individualne rekorde elitnog ranga engleskog klupskog nogometa.

Zato je ova utakmica opasna za nebesko plave i traži se trijumf pod svaku cijenu, do kojeg će gosti pokušati doći predvođeni sjajnim veznjakom Kevinom de Bruyneom, dok se očekuje povratak u kadar i jednog od junaka Svjetskog prvenstva, Juliana Alvareza.

Phil Foden i Jack Grealish još su dva igrača od kojih se očekuje da povuku City prema osvajanju tri boda na Stamford Bridgeu, u utakmici u kojoj domaćin sigurno neće pasti bez borbe…

Prethodni dvoboji:
09.11.22 Manchester City2:0Chelsea EFL
15.01.22 Manchester City1:0Chelsea PL
25.09.21 Chelsea0:1Manchester City PL
29.05.21 Manchester City0:1Chelsea LP
08.05.21 Manchester City1:2Chelsea PL

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Broja A. (ozljeda koljena), Fofana W. (ozljeda koljena), James R. (ozljeda koljena), Kante N. (ozljeda zadnje lože).

Manchester City: Dias R. (ozljeda bedra).

ManCity zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, čak i najbolje kladionice ponudile su prilično skroman koeficijent na pobjedu Manchester Cityja u ovoj utakmici, unatoč tome što je Guardiolina momčad samo nekoliko dana ranije remizirala protiv slabašnog Evertona.

Mi vjerujemo da će nogometaši Chelseaja podići nivo igre u ovom dvoboju i imati prilike za postizanje pogotka, no teško da će sačuvati svoju mrežu netaknutom. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.82 kojeg nudi kladionica 20bet, što znači da i jedni i drugi moraju postići barem jedan pogodak.

Utakmice Chelseaja i Manchester Cityja znale su u prošlosti biti tvrde, no trenutno i jedni i drugi izgledaju ranjivi u obrani, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, za što ćete dobiti kvotu 1.79.

Kladionica 22bet nudi zanimljivu okladu na više golova u drugom poluvremenu nego u prvom, uz tečaj 2.04, što je sasvim izgledno. Na istom ćete mjestu naći i kvotu čak 3.03 na dosuđeni penal, koji možemo zamisliti u ovom derbiju.

Za one koji favoriziraju goste, kladionica bet365 nudi 2.50 na okladu da Manchester City zabija u oba poluvremena, dok ćete 2.50 dobiti i ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2, što znači da Guardiolina momčad mora povesti u prvih 45 minuta i na kraju pobijediti.

Za kraj, spomenimo i klađenja na strijelce, jer dobit ćete 1.80 na pogodak Erlinga Haalanda, a tečaj raste na 3.40 ako bude prvi na utakmici. Na pogodak Kevina de Bruynea kvota je 4.00, a s druge strane na Raheema Sterlinga čak 5.00, koji je među najizglednijim strijelcima u domaćim redovima…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top