Borussia M’gladbach vs. RB Leipzig – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Bundeslige

Forma:
D L D W D
  • BORUSSIA-PARK
  • Početak: 17. rujan 18:30
Forma:
L W L L W
Borussia M.
Više od 3.5 gola2.45
RB Leipzig
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uoči reprezentativne pauze u Bundesligi je na rasporedu još jedno kolo, a najzanimljiviju utakmicu definitivno će u Mönchengladbachu igrati domaća Borussia i RB Leipzig.

Riječ je o dvije momčadi koje spadaju u sam vrh njemačkog nogometa, a domaćin kojeg vodi trener Daniel Farke pokazao je svoju kvalitetu na početku sezone, kada je uspio izboriti bod u gostima protiv Bayerna.

Borussia je u gornjem dijelu ljestvice, ali morat će nastaviti pobjeđivati ako se želi uključiti u borbu za pozicije koje vode u Ligu prvaka, što joj je izmaknulo prošle sezone pa navijači očekuju iskorak. Jedan od igrača koji bi u tome mogao pomoći svakako je Marcus Thuram, sin slavnog francuskog braniča koji igra na poziciji napadača.

Thuram je odlično započeo sezonu s tri postignuta pogotka, a u ofenzivi mu društvo pravi još jedan kvalitetni Francuz Alassane Plea, koji je poznat široj javnosti po svojim dobrim igrama još iz doba dok je igrao za Nicu.

M’gladbach u veznoj liniji na raspolaganju ima i Jonasa Hofmanna koji je dogurao do reprezentacije, kao svojeg najuglednijeg nogometaša, a ne smijemo zaboraviti Larsa Stindla i Juliana Weigla kao još dvojicu igrača koji mogu napraviti razliku i osigurati dominaciju na travnjaku.

Treba svakako spomenuti i Yanna Sommera među vratnicama, iskusnog švicarskog golmana koji je ove sezone uspio smanjiti broj primljenih pogodaka na minimum, što je definitivno važno uoči derbi utakmice poput ove koja je na rasporedu u subotu.

A Leipzig s druge strane nije najbolje otvorio sezonu i morao je smijeniti trenera pa ga sada vodi Marco Rose, koji se nada da bi mogao probuditi uspavanu momčad.

U svojim redovima momčad u vlasništvu Red Bulla i dalje ima pregršt vrhunskih nogometaša, uključujući našeg Joška Gvardiola kojeg je uspjela zadržati ovog ljeta, unatoč interesu Chelseaja.

Christopher Nkunku također je ostao kao najveća zvijezda ovog kluba, a vraćen je Timo Werner pa na papiru Rose ima zaista kvalitetnu ofenzivu koja predstavlja manji problem ovog ljeta, jer obrana je ta koja prima previše golova.

Uoči ove derbi utakmice na Borussia-Park stadionu gosta muči pokoja ozljeda, poput one Danija Olma koji nije još zaliječio gležanj, no svejedno ima moć suprotstaviti se Borussiji u njezinom dvorištu pa možemo očekivati odličnu utakmicu…

Prethodni dvoboji:
02.05.22 Borussia M.3:1RB Leipzig BUN
11.12.21 RB Leipzig4:1Borussia M. BUN
27.02.21 RB Leipzig3:2Borussia M. BUN
31.10.20 Borussia M.1:0RB Leipzig BUN
01.02.20 RB Leipzig2:2Borussia M. BUN

Izostanci i ozljede:

Borussia M.: Elvedi N. (ozljeda koljena), Itakura K. (ozljeda koljena), Neuhaus F. (ozljeda koljena), Plea A. (ozljeda bedra).

RB Leipzig: Klostermann L. (ozljeda gležnja), Laimer K. (ozljeda gležnja), Olmo D. (ozljeda koljena).

Borussia M. daje više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Borussia M’gladbach ove sezone igra nešto tvrđe nego prethodnih, kada su u njezinim utakmicama pljuštali golovi, vjerujemo da bi se to moglo promijeniti ove subote, jer Leipzig igra najotvoreniji nogomet u Njemačkoj.

Napadači i jedni i druge momčadi trebali bi doći na svoje na Borussia-Park stadionu, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz primamljiviji koeficijent 2.45 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada oba tima daju gol, uz kvotu 1.52, kao i oklada gol pada u oba poluvremena što nudi kladionica 22bet, uz koeficijent 1.55, što je optimalno za one koji namjeravaju igrati kombinaciju s nekim drugim sportskim događajem.

Što se klađenja na strijelce tiče, na pogodak Christopha Nkunkua u bet365 koeficijent je 2.60, a čak 6.00 da će zabiti prvi gol na utakmici, što možemo zamisliti da se pretvori u realnost. Na Timu Wernera dobit ćete 2.75, a na Marcusa Thurama čak 3.50.

Spomenimo i klađenje na dosuđeni penal, uz izdašni koeficijent 2.88, a tu je i oklada na autogol uz kvotu 7.50, što možemo zamisliti u utakmici u kojoj su obrane ipak slabiji dio momčadi obje ekipe.

Za kraj, ne zaboravimo klađenje uživo, jer bit će lakše prognozirati pobjednika dvoboja nakon što akcija jednom započne na travnjaku. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se tada kretati oko 1.85 ima smisla, pod uvjetom da do tada neće biti riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top