Roma vs. Atalanta – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Serie A

Forma:
W W L L W
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 18. rujan 18:00
Forma:
D W W W D
DOMAĆIN 2.11
Remi 3.58
GOST 3.49
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Neizvjesna borba vodi se na vrhu talijanske Serie A, a vrlo važan dvoboj ove nedjelje igra se u Rimu, gdje domaća Roma dočekuje Atalantu.

Momčad Josea Mourinha značajno se pojačala ovog ljeta i ambiciozno najavljuje borbu za naslov prvaka, no morat će to potvrditi na travnjaku, u dvoboju protiv vrlo neugodnog protivnika.

Roma je pokazala u gostima kod Juventusa da može ravnopravno igrati s najboljima, no težak poraz od Udinesea malo je uzdrmao samopouzdanje momčadi. Ipak, rimska družina i dalje zaostaje samo bod za vodećima u prvenstvu i jedna pobjeda može je gurnuti na vrh ljestvice.

Kao i obično, domaćin će mnogo očekivati od Tammyja Abrahama u napadu, koji je prošle sezone bio ključan čovjek u ofenzivi, dok mu se sada priključio Paulo Dybala, daroviti Argentinac koji svojim potezima može napraviti razliku na travnjaku. Andrea Bellotti također je stigao u Rim, kao što jedan ugledni ofenzivac koji zna kako zabijati golove.

Mourinho će zasigurno minutaži dati i Nicoli Zaniolu, a važnu ulogu morat će odigrati Lorenzo Pellegrini, veznjak koji je dogurao talijanske reprezentacije, kao jedan od trenutno najboljih izvođača slobodnjaka u Italiji.

Ako želi pobjedu, Roma će morati odigrati besprijekorno i u obrani, a Rui Patricio među vratnicama jamac je kvalitete pa ovaj derbi domaći navijači dočekuju s mnogo optimizma.

A Atalanta možda igrački trenutno nije jača nego prethodnih sezona, no dok je god vodi Gian Piero Gasperini, bit će u gornjem domu Serie A.

Momčad iz Bergama ponovo odlično gura i drži se na samom vrhu, zahvaljujući poletnoj igri kakvu njeguje već godinama, kao i Luisu Murielu te Duvanu Zapati u napadu.

Možda u momčadi više nema Robina Gosensa koji je prešao u Inter, ali tu je još uvijek naš Mario Pašalić iza kojeg je briljantna sezona, a ove jeseni pokušava nastaviti u istom stilu.

Atalanta ove sezone još uvijek ne zna za poraz u službenim utakmicama, no gostovanje na Olimpicu svakako će joj biti najveći izazov. U svakom slučaju, ova utakmica će nam otkriti pravi potencijal Gasperinijeve momčadi, kao i koliko daleko može dogurati Mourinho sa svojom ovosezonskom družinom…

Prethodni dvoboji:
05.03.22 Roma1:0Atalanta SA
18.12.21 Atalanta1:4Roma SA
22.04.21 Roma1:1Atalanta SA
20.12.20 Atalanta4:1Roma SA
15.02.20 Atalanta2:1Roma SA

Izostanci i ozljede:

Roma: Darboe E. (ozljeda koljena), El Shaarawy S. (ozljeda mišića), Kumbulla M. (ozljeda mišića), Wijnaldum G. (slomljena cjevanica), Zalewski N. (ozljeda mišića).

Atalanta: Djimsiti B. (ozljeda mišića), Muratore S. (ozljeda mišića), Palomino J. L. (ozljeda mišića), Zapata D. (ozljeda zgloba).

Roma zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda je Atalanta uzela mjeru posljednjih godina čak i najboljima u Italiji, no mi vjerujemo da je u ovoj utakmici prednost ipak na strani domaćina, koji želi pred svojim navijačima potvrditi potencijal i učvrstiti se na samom vrhu.

Mourinhova momčad trenutno ima kvalitetu više, a i stanje s ozljedama ide joj u prilog. Zbog toga je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada na pobjedu Rome, uz koeficijent 2.11 kojeg nudi kladionica 20bet.

Atalanta je poznata po golijadama, a i Roma posljednjih godina zabija mnogo, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.82.

Za one koji preferiraju kombinacijske oklade, postoji mogućnost igre dvoznaka 1X na Romu uz više od 2.5 gola, za što ćete dobiti primamljivi koeficijent 2.54, koji definitivno možemo zamisliti kako se pretvara u realnost.

A u kladionici 22bet možete igrati da će gol pasti u oba poluvremena, uz koeficijent 1.71, što je još jedan smjer u kojem ima smisla krenuti, dok ćete za dosuđeni penal dobiti 2.50, što se u ovakvim derbijima često događa.

Što se pak strijelaca tiče, u bet365 na gol Tammyja Abrahama koeficijent je 2.30, dok ćete na Paula Dybalu dobiti 2.40, a Luisa Muriela s druge strane 3.00.

Za kraj, spomenimo klađenje na kornere, jer koeficijent je 1.84 na više od 9.5 kornera, što bi se lako moglo dogoditi u utakmici s dvije momčadi velikog napadačkog potencijala i obranama koje neće komplicirati pri raščišćavanju opasnih situacija…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top