Hrvatska vs. Danska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
W W D L W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 24. rujan 20:45
Forma:
W L W W W
Hrvatska
Oba daju gol: Da2.00
Danska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Sve je bliže Svjetsko nogometno prvenstvo, a posljednji izazov za Dalićevu reprezentaciju uoči velike nogometne smotre završnica je grupne faze Lige nacija, koja je na rasporedu ovih dana.

Prvi od dva ispita Hrvatska će imati ovog četvrtka protiv Danske, dobro nam poznatog suparnika, u dvoboju koji će definitivno odlučiti o putniku na završni turnir ovog europskog natjecanja.

Izbornik Zlatko Dalić može biti zadovoljan, jer igrači su mu zdravi i igraju u odličnoj formi ove jeseni, a posebno to vrijedi za Luku Modrića koji ponovo briljira u dresu Real Madrida i jedva čeka još jednom povesti Hrvatsku prema najvišim dometima.

Solidan je i Mateo Kovačić koji napokon pronalazi mjesto u udarnoj momčadi hrvatske reprezentacije i postaje njezin važan faktor, a napredak pokazuje i Marcelo Brozović, koji je postao jedan od najvažnijih igrača Intera.

Novost u reprezentaciji povratak je Brune Petkovića, koji je pokazao s Dinamom da može igrati na visokom nivou, a bit će zanimljivo vidjeti što mogu mladi igrači, poput Kristijana Jakića koji bi trebao dobiti minutažu nakon odličnih nastupa za Eintracht.

Bilo da na gol stane Dominik Livaković ili Ivica Ivušić, hrvatska obrana predvođena Joškom Gvardiolom također djeluje impresivnije nego u svojoj prošlosti, no trebat će svejedno cijeli zadnji red odigrati na najvišem mogućem nivou, ako želi zaustaviti vrlo opasnog protivnika.

A Danska možda u posljednje vrijeme nema lijepih uspomena na dvoboje s hrvatskom reprezentacijom, no družina koju vodi izbornik Kasper Hjulmand svejedno zaslužuje maksimalno poštovanje.

Riječ je o momčadi koja je pobijedila Francuze u gostima i dvaput Austriju, a jedino je protiv Hrvatske izgubila u Kopenhagenu, u dvoboju u kojem je bila ravnopravna na travnjaku. Sada Danci traže revanš u Zagrebu, a pobjeda bi ih izravno odvela na završnicu Lige nacija.

Što se tiče ključnih igrača, povratak Christiana Eriksena mnogo znači ovoj reprezentaciji, ali tu je još pregršt kvalitetnih pojedinaca na svim dijelovima terena, od kojih vrijedi izdvojiti Pierrea Emila Højbjerga u sredini terena te ofenzivnog braniča Joakima Mæhlea, koji je bio jedna od najvećih zvijezda Europskog prvenstva prošle godine.

U svakom slučaju, čeka nas na Maksimiru uzbudljiva utakmica dva ravnopravna protivnika, u kojoj bi nijanse na kraju mogle odlučivati…

Prethodni dvoboji:
10.06.22 Danska0:1Hrvatska ULN
01.07.18 Hrvatska*1:1Danska SP
05.06.04 Danska1:2Hrvatska PRI
10.02.99 Hrvatska0:1Danska PRI
10.09.97 Danska3:1Hrvatska SPK

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Martin Erlić (ozljeda mišića).

Danska: Yussuf Poulsen (ozljeda aduktora).

Hrvatska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je ulog velik u ovoj utakmici, jer radi se o plasmanu na završnicu Lige nacija na kojoj se dijeli vrijedan trofej, vjerujemo da će u ovom dvoboju ofenziva obje momčadi doći do izražaja više nego u Kopenhagenu.

Hrvatska definitivno ima potencijal zabiti pogodak na Maksimiru, ali jednako opasna je i Danska, zbog čega je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 2.00 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj ligici, ima smisla i oklada koju nudi 22bet, da gol pada u oba poluvremena, uz koeficijent 1.98, što možemo zamisliti u dvoboju ovakva dva suparnika.

Za one koji preferiraju kombinacijske oklade, tu je opcija dvoznak 1X na Hrvatsku uz više od 2.5 gola na utakmici, na čemu ćete dobiti primamljivi koeficijent 3.71, a lako bi se moglo pretvoriti u realnost.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete na gol Ante Budimira kvotu 3.37, a na pogodak Luke Modrića čak 6.81, iako je poznat po tome da puca penale za Hrvatsku i preuzima više ofenzivne odgovornosti. S druge strane, koeficijent 5.06 dobit ćete na gol Christiana Eriksena, koji će također pokušati povući svoju momčad prema pobjedi.

Za kraj, spomenimo naravno i uživo klađenje, jer u ovakvoj utakmici bit će još lakše zaključiti tko je u prednosti kad jednom akcija krene na travnjaku. Gol u zadnjih 20 minuta, na što će vam darežljive kladionice dati kvotu oko 2.00, jedna je od opcija koja se čini izglednom u ovakvom dvoboju, pod uvjetom da pitanje pobjednika ranije ne bude riješeno…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top