Bayern vs. Barcelona – Tipovi za klađenje i najava Lige prvaka

Forma:
W W W L W
  • Allianz Arena
  • Početak: 08. prosinac 21:00
Forma:
L W D W D
DOMAĆIN 1.63
Remi 4.80
GOST 4.32
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Grupna faza Lige prvaka završava velikim derbijem u Münchenu, u kojem dva europska velikana, Bayern i Barcelona u potpuno drugačijem raspoloženju dočekuju kraj kalendarske godine.

Bayern je u skupini E zabilježio čistih 5 pobjeda, uključujući i trijumf 3:0 u prvoj utakmici na Camp Nou protiv Katalonaca, dok Barci opasno visi nastup u osmini finala i ništa osim pobjede ne garantira joj prolazak dalje.

A u Bavarskoj se mijenjaju treneri, ali Bayern ostaje u samom europskom vrhu. Hansi Flick prepustio je svoje mjesto Julianu Nagelsmannu, no momčad je nastavila pobjeđivati kao i u prethodnoj eri te je ponovo ozbiljan kandidat za osvajanje titule u Ligi prvaka.

Bavarci su u subotu učvrstili svoju poziciju i u Bundesligi, gdje nakon derbija s Borussijom bježe klubu iz Dortmunda 4 boda. U elitnom klupskom nogometnom natjecanju situacija nije tako tijesna, no Bayern bi itekako volio završiti fazu po skupinama sa šest čistih pobjeda.

U tome bi trebao pomoći Robert Lewandowski koji je zabio gol u svakoj prethodnoj utakmici ove sezone u Ligi prvaka. Definitivno je Poljak oklada godine, jer trpa svaki put kad se pojavi na travnjaku, a protiv Barce će imati dodatni motiv, jer mu je Lionel Messi, kao bivša klupska ikona, “ukrao” zasluženu Zlatnu loptu.

Bayern ima još nekoliko opasnih igrača u ofenzivi, prije svega Leroya Sanea koji prijeti s krila, a tu je i iskusni Thomas Müller, koji nije na vrhuncu, ali još uvijek zna kako postići pogodak. Tinejdžerski dragulj Jamal Musiala također bi mogao biti priliku, jer ovo je tip utakmice kao stvoren da zablista na velikoj sceni.

S druge strane, Barcelona ima ogromnih problema. Klub je u financijskoj krizi, svlačionica je puna ozlijeđenih, a novi trener Xavi zapravo i nema iskustva u svom poslu na ovom nivou.

Katalonci su za vikend na svom stadionu primili još jednu pljusku od Betisa i već se na početku prosinca oprostili od titule prvaka u La Ligi, a Benfica im opasno prijeti u Ligi prvaka i jednostavno moraju pobijediti u Münchenu, ako žele u osminu finala.

Jedan od onih od kojih se najviše očekuje u redovima gostiju je Memphis Depay, koji je stigao iz Lyona tijekom ljeta, kao jedino pošteno pojačanje u 2021. godini.

Ima i Barca svog tinejdžerskog talenta koji se zove Ansu Fati i očekuje se da zablista na Allianz Areni, no ostvariti pobjedu bit će jako teško, protiv Bavaraca koji nemilosrdno trpaju svakom protivniku na kojeg naiđu…

Prethodni dvoboji:
14.09.21 Barcelona0:3Bayern LP
14.08.20 Barcelona2:8Bayern LP
12.05.15 Bayern3:2Barcelona LP
06.05.15 Barcelona3:0Bayern LP
24.07.13 Bayern2:0Barcelona LP

Izostanci i ozljede:

Bayern: Cuisance M. (udarac), Kimmich J. (karantena), Sabitzer M. (ozljeda lista), Sarr B. (ozljeda prepona), Stanišić J. (ozljeda mišića).

Barcelona: Aguero S. (srčani problemi), Braithwaite M. (ozljeda koljena), Fati A. (ozljeda mišića), Gavi (potres mozga), Pedri (ozljeda koljena), Roberto S. (ozljeda mišića), Wague M. (ozljeda tetive).

Bayern zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Itekako smo svjesni da Bayernu uopće ne treba pobjeda u ovoj utakmici, ali bavarski mentalitet ne dopušta opuštanje čak i u jednoj ovakvoj utakmici.

Bavarcima je itekako stalo potvrditi autoritet izbacivanjem Barcelone iz Lige prvaka, a kvalitetom su klasa iznad protivnika, čak i ako ne budu igrali svi prvotimci. Zato je naša prva preporuka čista pobjeda Bayerna, uz koeficijent 1.63.

Pokazalo se da se gotovo svaka utakmica u kojoj igra Bayern pretvori u golijadu, a ova u kojoj gosti moraju ići na pobjedu teško da će biti drukčija. Zbog toga je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz primamljivu kvotu 1.97.

Od ostalog, gol Lewandowskog uz koeficijent 1.53 još je jedna oklada koju će mnogi probati, kao i hendikep -1.5 na domaćina, uz kvotu 2.67, što znači da Bayern mora pobijediti s barem dva razlike.

Za kraj, spomenimo i okladu na penal i isključenje, uz koeficijent 8.00, što možemo zamisliti da će se dogoditi baš u ovoj utakmici…

Bayern - Barcelona Koeficijenti

22bet

1.63

Pobjeda Bayerna

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.97

Više od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top