Borussia D. vs. Bayern – Tipovi za klađenje i najava Bundeslige

Forma:
W L W L L
  • Signal Iduna Park
  • Početak: 04. prosinac 18:30
Forma:
W W L W W
DOMAĆIN 4.08
Remi 4.28
GOST 1.74
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je napokon najveći derbi Bundeslige, poslastica za kraj njemačke nogometne kalendarske godine. U Dortmundu će snage odmjeriti Borussia i Bayern, u dvoboju klubova koji već više od dva desetljeća predstavljaju najviši nivo kvalitete europskog nogometa.

Ove sezone dortmundska Borussia dobro se drži na ljestvici i zaostaje samo 1 bod za Bavarcima. Na svom stadionu sada ima priliku pobjedom preuzeti vodstvo, no to je lakše reći, nego pretvoriti u realnost.

Trener Marco Rose zapravo ima ogromnih problema. Svlačionica mu se pretvorila u pravu bolnicu, a bolesti i ozljede maksimalno su prorijedile dostupni kadar pa mu uopće neće biti lako sastaviti momčad koja može parirati Bayernu.

Opasni Jude Bellingham je među onima koji su izvan stroja, a probleme imaju i Thorgan Hazard te vratar Roman Burki, kojeg kroz cijelu sezonu zamjenjuje švicarski sunarodnjak Gregor Kobel.

Ipak, postoji jedna dobra vijest, a to je oporavak najboljeg igrača Erlinga Haalanda, koji je ove sezone odigrao samo 7 utakmica, no već je stigao utrpati 10 golova. Spreman je i talentirani veznjak Julian Brandt, a ne smijemo zaboraviti ni iskusnog Marca Reusa, koji je uvijek motiviran kad igra protiv momčadi iz Münchena.

A Bayern iz sezone u sezonu ima jednu od najboljih momčadi na svijetu, zahvaljujući pametnoj politici transfera, kao i sustavnom radu. U posljednjem desetljeću dvaput je osvojio trostruku krunu i jedan je od najuspješnijih klubova u Europi, što potvrđuje još jednom u Ligi prvaka, gdje ima čistih 5 pobjeda u skupini, uoči gostovanja Barcelone na Allianz Areni u utorak.

Trener Julian Nagelsmann također ima ponešto izostanaka zbog ozljeda, ali situacija je ipak puno bolja nego u Borussiji. Što je najvažnije, na raspolaganju ima najboljeg strijelca Bundeslige, Roberta Lewandowskog koji je već zabio 14 pogodaka i uvijek je najopasniji pojedinac na travnjaku.

Sve bolje igra i krilni ofenzivac Leroy Sané, a svoj doprinos uvijek daje Serge Gnabry, strijelac 6 golova u Bundesligi. Tu su još ofenzivni veznjak Leon Goretzka, iskusni Thomas Müller, kao i 18-godišnji dragulj Jamal Musiala pa je jasno da zapravo opasnost prijeti sa svih strana, zbog čega se protivnici zapravo i ne mogu fokusirati samo na Lewandowskog.

Dakle, Borussia je na svojem Signal Iduna Parku pred velikim iskušenjem, jer Bayern dolazi po pobjedu, no riječ je o najtežem mogućem gostovanju za Bavarce u njemačkom prvenstvu, protiv protivnika koji će uz pomoć vjernih navijača pokušati kreirati iznenađenje…

Prethodni dvoboji:
17.08.21 Borussia D.1:3Bayern NSK
06.03.21 Bayern4:2Borussia D. BUN
07.11.20 Borussia D.2:3Bayern BUN
30.09.20 Borussia D.2:3Bayern NSK
26.05.20 Borussia D.0:1Bayern BUN

Izostanci i ozljede:

Borussia D.: Bellingham J. (ozljeda koljena), Burki R. (želučani problemi), Guerreiro R. (ozljeda mišića), Hazard T. (bolest), Morey Bauza M. (ozljeda koljena), Moukoko Y. (ozljeda mišića), Reyna G. (ozljeda bedra), Schmelzer M. (ozljeda koljena), Unbehaun L. (ozljeda šake).

Bayern: Choupo-Moting M. (bolest), Kimmich J. (karantena), Nianzou T. (ozljeda ramena), Sabitzer M. (ozljeda lista), Sarr B. (ozljeda prepona).

Bayern zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako se radi o dvoboju koji bi na papiru trebao za Bayern biti najteži u kompletnoj sezoni Bundeslige, pokazalo se u prošlosti da Bavarci igraju najbolje protiv najjačih u njemačkom prvenstvu, a trenutno im u prilog idu i ozljede protivnika.

Borussia sigurno neće pasti bez otpora, no vjerujemo da je kvaliteta debelo na strani gostiju, koji neće dopustiti da se ponovi Augsburg, kod kojeg su izgubili na posljednjem gostovanju. Zato je naša prva preporuka čista pobjeda Bayerna, uz koeficijent 1.74.

Možda je riječ o derbi dvoboju, u kojem se očekuje čvrsta igra i mnogo taktiziranja, no tako stvari u Bundesligi jednostavno ne funkcioniraju. Dvoboji Borussije i Bayerna već dugo se pretvaraju u golijade, zbog čega je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz kvotu 1.75.

Od ostalog, na gol Lewandowskog dobit ćete samo 1.50, no upravo se ta oklada pokazala najisplativijom u 2021. godini. A kad Bayern melje, onda melje sa stilom pa ni hendikep -1.5 na goste, uz koeficijent 2.81 nije loš izbor, što znači da Nagelsmannova družina mora pobijediti s 2 ili više razlike.

Za kraj, spomenimo još klađenje uživo i gol u završnih 15 minuta, koji je vrlo izgledan, uz koeficijent koji bi mogao biti oko 2.00, kod najdarežljivijih online kladionica…

Borussia D. - Bayern Koeficijenti

22bet

1.74

Pobjeda Bayerna

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.75

Više od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top