Dinamo vs. Hajduk – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
L W D D L
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 05. prosinac 17:30
Forma:
W W W W L
Dinamo
Oba daju gol: Da1.85
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Počeo je prosinac, a na najveći derbi hrvatskog nogometa još čekamo. Tome dolazi kraj u nedjelju, kada će napokon snage odmjeriti Dinamo i Hajduk, u utakmici koja će imati značajan utjecaj na vrh ljestvice Prve HNL.

Prvi dvoboj ovih suparnika odgođen je zbog obaveza “modrih” u Europi pa ljutiti rivali međusobno igraju tek u 18. kolu, na polovici prvenstva. Za Dinamo će to biti veliki izazov, nakon ispadanja u hrvatskom Kupu u srijedu od Rijeke i smjene trenera Damira Krznara.

Klupu je zasad preuzeo Željko Kopić, bivši trener Hajduka koji bi pobjedom protiv bivšeg kluba povećao svoje izglede za ostankom na trenutnoj dužnosti, no neće biti jednostavno. Dinamo već dugo ne igra dobro i u posljednje tri jake utakmice koje je igrao u Hrvatskoj, protiv Osijeka i Rijeke nije pobijedio.

Problem je što Mislav Oršić ove sezone ne radi toliku razliku na travnjaku, kao u prošloj, dok je u silaznoj putanji i Bruno Petković, u ovom trenutku prije svega poznat po hladnokrvnom izvođenju penala.

Zagrebački klub prodao je fantastičnog Lovru Majera tijekom ljeta i to se itekako osjeti pa je Luka Ivanušec ostao u sredini terena bez prave podrške, ali najveći problem ipak je obrana, koja nikako da odigra utakmicu bez podbačaja.

A Hajduk u posljednje vrijeme trpa golove u svakoj utakmici, uključujući i onu na Rujevici, kada je velikim preokretom u završnici svladao Rijeku. Rezultat je to dovođenja odličnih pojačanja u srpnju i kolovozu, iz kojih bivši trener Jens Gustavsson nije znao izvući maksimum, ali Valdas Dambrauskas itekako zna.

Litvanac zna samo za pobjede otkad je preuzeo klupu, a trijumf 6:3 protiv Lokomotive u Kupu pokazao je kakva mu je nogometna filozofija, koju je uspješno implementirao i u Gorici prošle sezone.

U gostujućoj momčadi puno se toga vrti oko Marka Livaje, strijelca 11 golova u domaćem prvenstvu, na kojeg se Hajduk uvijek može osloniti. Sve bolje igra i Filip Krovinović u sredini terena, a Dambrauskas koristi i Talijana Marca Fossatija, koji je zabio pogodak u prethodnom dvoboju protiv Istre.

Zbog ozljede Lovre Kalinića na golu će biti legendarni Danijel Subašić, koji još od SP-a u Rusiji nije igrao ovako ozbiljnu utakmicu i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći.

U svakom slučaju, očekuje nas na Maksimiru jedan od najzanimljivijih derbija Dinama i Hajduka posljednjih godina, u kojem u ovom trenutku nije jednostavno predvidjeti pobjednika…

Prethodni dvoboji:
05.05.21 Hajduk1:1Dinamo HNL
25.04.21 Dinamo2:0Hajduk HNL
27.01.21 Dinamo3:1Hajduk HNL
12.09.20 Hajduk1:2Dinamo HNL
12.07.20 Dinamo2:3Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo:: Livaković D. (ozljeda mišića).

Hajduk: Lovre Kalinić (ozljeda mišića), Josip Posavec (ozljeda prepone), Samuel Eduok (ozljeda koljena), Mario Čuić (ozljeda mišića) .

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako su derbiji Dinama i Hajduka znali u prošlosti biti tvrdi, s mnogo prekršaja i malo igre, ništa ne ukazuje da bismo mogli vidjeti nešto slično ove nedjelje.

Dapače, obje momčadi trenutno bolje igraju prema naprijed, nego prema nazad, zbog čega je naša prva preporuka za ovaj susret oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.85, što zvuči zaista primamljivo.

Po istoj filozofiji, vjerujemo da u dvoboju na Maksimiru golova neće nedostajati pa je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.87.

Od ostalog, možemo izdvojiti da je na gol Hajduka koeficijent 1.50, što nije loše kad znamo koliko ih trpa u posljednje vrijeme, a eventualni dvoznak X2 na Hajduk ide uz 2.01, što će sigurno neki probati odigrati.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer moglo bi biti vatre u ovoj utakmici. Dominacija bi se mogla prebacivati s jedne strane na drugu, a tko osjeti promjenu koja je na pomolu na travnjaku, moći će uloviti veliki koeficijent i vještom okladom maksimizirati svoj dobitak…

Dinamo - Hajduk Koeficijenti

22bet

1.85

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.87

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top