Atletico vs. Getafe – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
L W W L W
  • Wanda Metropolitano
  • Početak: 19. prosinac 21:30
Forma:
W W W L W
Atletico
Oba daju gol: Da2.30
Getafe
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U španjolskoj La Ligi akcija ovog tjedna kreće već u utorak, kada vrlo zanimljiv gradski derbi igraju u Madridu Atletico i Getafe.

Domaća momčad pod Diegom Simeoneom izgledala je vrlo dobro u grupnoj fazi Lige prvaka ove jeseni, no u španjolskom prvenstvu sklona je posrtajima. Svjedoči tome i poraz za vikend od Athletic Bilbaoa koji je crveno-bijele dodatno udaljio od borbe za naslov prvaka.

Sada se Atletico nada povratku pobjedničkim navikama, a u tome bi im trebao pomoći Antoine Griezmann, ključni čovjek u ofenzivi. Francuski napadač mnogo radi za momčad, a i odličan je realizator pred suparničkim golom, bez kojeg bi Simeoneova družina bila prilično prosječna.

U napadu sada djeluje i oporavljeni Memphis Depay, vrijedno pojačanje madridskog kluba, a ne zaboravimo niti Alvara Moratu koji je odlično započeo sezonu, no posljednjih tjedana više nije toliko ubojit.

Jedan od najvažnijih igrača Atletica postao je i ofenzivi bek Mario Hermoso, strijelac nekih fantastičnih golova, dok u sredini terena još uvijek djeluju Koke i Saul, a velike ovlasti ima Marcos Llorente.

Uz sve njih Simeone još na golu ima briljantnog Jana Oblaka pa ne čudi što Atletico ima velike ambicije i ove sezone, samo ostaje otvoreno pitanje može li ih ostvariti.

S druge strane, Getafe pod vodstvom trenera Josea Bordalasa djeluje zaista odlično posljednjih tjedana. Uvjerljiva 3:0 pobjeda u gostima kod Seville pokazala je da je klub iz madridskog predgrađa spreman žestoko se nadigravati čak i s najuglednijim španjolskim suparnicima i sigurno se neće unaprijed predati u ovom gradskom derbiju.

Getafe ove sezone ima nekoliko zvučnih imena u svojim redovima koja ga vuku u gornji dom ljestvice. Naime, mladi Mason Greenwood pojačao je ofenzivu madridske momčadi, a tu je i opasni Borja Mayoral, strijelac već 10 pogodaka u La Ligi.

U veznu liniju stigao je pak iz Barcelone Carlos Aleñá, vrlo koristan igrač sredine terena, dok u obrani između ostalih djeluje i srpski stoper Stefan Mitrović. Sve u svemu, Getafe je na stadionu Wanda Metropolitano spreman namučiti favoriziranog suparnika…

Prethodni dvoboji:
04.02.23 Atletico1:1Getafe LL
15.08.22 Getafe0:3Atletico LL
12.02.22 Atletico4:3Getafe LL
21.09.21 Getafe1:2Atletico LL
13.03.21 Getafe0:0Atletico LL

Izostanci i ozljede:

Atletico: Barrios P. (ozljeda koljena), Lemar T. (ozljeda Ahilove tetive), Vitolo (ozljeda koljena).

Getafe: Arambarri M. (ozljeda koljena), Unal E. (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč posrtaju u subotu, kladionice u Hrvatskoj svejedno su proglasile Atletico velikim favoritom u ovom madridskom derbiju, do te mjere da se ne isplati igrati čistu jedinicu.

Mi nismo sigurni da će sve ići tako glatko za Simeoneovu momčad. Getafe nije slučajno u seriji od tri uzastopne pobjede i vjerujemo da može zaprijetiti Oblakovom golu. Atletico će također imati svoje izrazite prilike, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 2.30 u kladionici 22bet.

Po istoj logici ima smisla uzeti u obzir i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 1.90. Tu je i oklada da gol pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.76, što je još jedan scenarij kojeg možemo zamisliti u utorak.

Ako pak favorizirate domaćina, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije kako podebljati kvotu. Prva je oklada da Atletico zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 2.25, a možete odigrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz tečaj 2.05. To postaje dobitno ako crveno-bijeli povedu u prvom dijelu i dođu do trijumfa na kraju.

Kladiti se možete i na kornere. Zanimljivo djeluje oklada na više od 9.5 kornera, uz kvotu 1.90, u utakmici u kojoj definitivno očekujemo mnogo akcije u kaznenom prostoru obje momčadi.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.50 na gol Antoinea Griezmanna, dok je kvota 2.75 ako tipujete na Memphisa Depaya. S druge strane, čak 5.50 ide uz Borju Mayorala, a 8.50 uz pogodak Masona Greenwooda.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.65, što nikog ne bi iznenadilo da se dogodi u ovoj utakmici u kojoj će i jedni i drugi pokušati sve, kako bi natjerali braniče u fatalnu pogrešku…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top